Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szerintem meg pipi a Steiner oldalán próbálta ellentámadással visszaszorítani a támadó vörös hadsereget berlnin alol moszkváig.
Ezért emlékszik.
Rosszul.
Sztem is.......
Szerintem 52 lesz az a 42,csak a pipi már elitta az emlékeit.
Döntsétek már el. 😳 Hogyan lehet 1942-es 1944-es ha a gyár a háború után alakult? Elég hihetőnek tűnnek az infók.
Még találtun olyan csepelt a telepen amin 1942 és volt az adattáblán. Sanyi az írásaid alapján szerintem te nem voltál katona(gondolkodós) Az M zároltakat még sosem használtuk az egy lehetséges háború tartalék járművei lettek volna. 😉
Ugyan utánanéztem újfent, de abban biztos voltam, hogy a csepel a azoci ipar remeke volt így 44-ben még nem lehetett, a gyár 49-ben alakult és az első darabok 50-ben gurultak le vegyesen benzin és diesel motorokkal amik steyer licencek voltak és az évszám bőven számított mert még az M zároltakat is cserélték néha a használatban lévőket pedig sűrűbben főleg a 80-as években az olajár miatt és dieselesítettek szinte mindent még a katonáknál is, én is többet mentem ifa-dac motoros zillel mint az eredeti benzinesekkel..........,fogalmat meg kérnék ha esetleg tudnál átküldeni. 😁
Aha, okosabbak... de csak szerinted, ugye? 🤣
Az egy értelmiségi hely volt mindig, az augusztusban bevonuló táposok is oda kerültek... bár lehet, hogy a te idődben már ilyen seggnyaló mama kedvence csókosokkal rakták tele ☹️
Nem csicskásnak? 🤣
félénk is így mondták
az volt a leglazább század
örökké valami extra bónusz dolgokat csináltunk
hol temetésén voltunk hol kitelepültünk napokig
de nyáron volt hogy hetekig a pince raktárban hűsöltünk mert az alakuló téren szárítottuk a sátrakat mert kezdett penészedni
😂
én majdnem az voltam(kezeit széttáró) Csak nálunk tájszólásban ezt kommendáns-nak hívták. 😅
hiradó század mellettünk lévő épületben volt a legalja volt a laktanyának. Még a tűzérek is okosabbak voltak náluk pedig azokat a kar és tenyér méretük alapján válogatták 😅
1944 ben gyártott csepeleket hajtottunk fogalmam sincs honnan a faxból veszed, hogy az évszám az számított bármit is. Ami beindult az használva volt ez az egy szabály létezett. Te meg egy elég fogalmatlan faszi vagy 😂
...mer' aki mer az nyer.
Én februárban vonultam... eskü előtt pár nappal bejött egy tiszt, és kérdezte, ki tud úszni? Azt már addigra megtanultuk, hogy semmire se szabad önként jelentkezni 😁 de hát csak feltette a kezét az egyik kis nyomi balfax. Felírták a nevét, adatait, elhúztak. Aztán eskü után jött a parancs, hogy a srácot áthelyezik egy balatoni tiszti üdülöbe, mindenes, csónakos, stb. Hát majdnem megütött mindenkit a guta 😅 a srác el is ment, szept. végén jött vissza, de mondta, áprilistől megint ott lesz leszerelésig (nyilván ott lebratyizott a megfelelő emberrel.)
Nálunk volz még egy rajzolo vagy mi a szösz, azt se sokat láttuk a laktanya környékén, meg a parancsnoki épületben ténykedett ha bent is volt. Az is jó pozicio. De a postás a mi századunkba meg kőrletünkbe volt létszámban, ellenben csak az alap kiképzés hat hetében aludt bent, lévén helybeli, sose többet. Mintha munkába járt volna. Felkelt, besétált félnyolcra négykor meg hazahuzott.
Megszívná,hullára hajtanák.
Oda meg minek? Azzal a termettel max irnok lehetne.
Ez nekem is igy volt plusz a szakmämra is vágyot a honvédség, de volt egy unoka nagybátyám aki a megyén az első ember volt. Momdjuk elsőre igy is elhajtott a felvevő ember amikor bementem iratkozni aztán másnap mikor visszaküldött ujfent a rokon, már rendbe volt minden🙂
Mondomén.Pipit meg bedobnánk a kommandósok közé. 😂
Igazi csókos hely. Állandó kimaradás, egyébként se sokat van bent meg odamegy ahova akar közbe intéz mindenkinek mindent is, ami jól jövedelmező
Nem, a tsz-t nem, mert tudtam, hogy akkor az első ilyen történés az csak a reptérkarbantartóknál, és ott is csak az üzásoknál meg az APU-nál, vontatósoknál volt lehetséges.
APU=indító
Minket agitáltak a középsuliban, hogy menjünk hivatásos sofőr vizsgára az mhsz-hez, de több hétig tartott a tanfolyam, heti kétszer, annyit meg nem akartam rá szánni 😀 meg különben se akartam soha sofőr lenni.
nekem azt mondták hogy mivel van érettségim nem állja az mhsz a jogsit
csak azoknak adott jogsit akiket semmi másra nem lehetett használni