Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na végül is kiderült ezek a kilincsek halálosak(kezeit széttáró)
Be is tiltják őket jövőre(szemeit körbeforgató) Mamlasz bidéjét is vissza fogják hívni raknak rá wartburg fogantyút 😅
valamilyen sirályszárnyas verdát vegyetek ami teljesen kinyílik amikor odaérsz mellé 😅 De olyan fajtából válasszál aminek az ülléslapja kb. a seggednél van, hogy se lefelé se felfelé ne kelljen kászálódnod 😅
a tesla kilincs benyomós
egyik felét benyomod aztán meghúzod a másik felét
ha ügyes az ember akkor megy 1 kézzel is
nekem nem mozognak jól az ujjaim 2 kézzel tudom csak kinyitni
ha a kilincsről van szó nekünk pl. nem sok baj van vele. Legalább is eddig.(kezeit széttáró) Amikor a nej a retiküljében a kulccsal az autóhoz érek akkor kinyitja az ajtót és kiemelkednek a kilincsek. Beszáll aztán amikor megmozdul az autó visszahúzza. Amikor kiszál viszi magával a retikült még akkor is amikor az udvarban áll hisz hozzá van nőve mint hozzám az övtáska 😅 Akkor meg bezár ahogy eltávolodik az autótól és behúzza a kilincset. Olyan szituáció még nem volt, hogy a nyitó az autóba maradt volna mert az az ember szerves tartozéka 😆 De azért még annó kipróbáltam. Az meg úgy műxik, hogy ha benne van hagyva a kártya amikor kiszállsz kiemelkednek a kilincsek. Aztán 2-3 perc múlva álló helyzetében behúzza. kinyitni pár percig úgy lehet, hogy befelé kell nyomni a kilincset és akkor kijön nyitási állapotba. Mondjuk 10 perc múlva már ezt nem lehet megtenni akkor viszont kétkezes a nyitás. Van rajta egy osztás a kilincs folytonosságában azt befelé kell piszkálni egy rugó ellenében a másik kézzel meg ki kell nyitni a kilinccsel az ajtót. De valahogy nálunk nem opció mert a kulcs mindig a nejnél van nem hagyja a kocsiban még a garázsban sem. A hátsó ajtó kilincsek tipikus rönós szerintem az is fasza. Azok ilyen rejtett kilincsek a a hátsó ajtó ablakának a sarkában. Csak alá kell nyúlni és nyílik. A retyó kliónál volt ilyen megoldás állítólag a zóé is ilyen de szerintem átvették ezt sokan(kezeit széttáró) Szóval biztos lehet vitatkozni hogy szar e vagy sem. Nekünk eddig még nem volt vele baj. (kezeit széttáró)
Na nekem már volt repülővel is "balesetem" félútról visszafordulás, kényszer leszállás budapesten, tűzoltók meg mentők kísértek a pálya mellett leszállás közben... érdekes volt 😁
Ja, még vmi: menüben be lehet állítani, hogy ne húzza be soha... problem solved.... csak az meg milyen cigány már 😁
Ha bármi is meggyullad az autóban az mindenképp drága lesz ☹️ 18 millás új autóra épességű ember úgyis köt, a többinek meg kötelező a pályázat miatt 🤣
Azért, mert a tulajokon kívül kevesen tudják, hogy így is nyílik... észt osztani viszont mindenkit tud 😁
Egyébként én se szeretem álló helyzetben is behúzza pár perc után mikor mész legközelebb az autóba, akkor két kézzel tudod csak kinyitni, vagy megnyomod a gombot rajta, akkor kijön, de előbb bezár, ha nyitva volt. Elbaxott Tekla ötlet, a kínaiak meg ugye... 🤣
Draga.
Nem lattam valoban eloben, olyant lattam, ami magatol kiemelkedik. Akkor viszont mirt van a problema a vilagban?
Ez nem matek kérdése illetve mégis, autóba naponta ülök többször is és volt pár balesetem modjuk motorral nagyobb, de különösebb baj nélkül megúsztam mind, repülővel még nem volt balesetem igaz alig párszor repültem viszont abból elég lett volna 1 is.
Öcsém bmw-jét sikerült mert még gyorsan eloltották a megálló autósok.
Ja nem 30 hanem 60... bocs rosszul emlékeztem.
Még inkább igaz amit írtam
És ki akar megmenteni egy kiégett autót?
Hát amikor kigyullad egy lítiumos akksi, arra valóban egy megoldás van... a casco
Nem láttál még ilyen kilincset közelről ugye? elárulom, hogy ilyen... nyomod az elejét a hátsó vége kiemelkedik és meg tudod fogni és meghúzni. persze ha be van zárva, akkor nem, de úgy akkor a hagyományos kilincset se tudod kinyitni. Balesetnél meg elvileg kiold.. belülről meg áram nélkül is lehet nyitni dupla húzással akkor is ha zárva van
Szegény bömbi... 😪
Látod ilyen ha valaki nem ért a matekhoz. 30x esély az már komoly eltérés.
Eleve nagyon ritkán gyullad ki autó, most képzeld el, hogy még azt is harmincad részére csökkented ev-vel.
Az a baj és a villanyautós faszkalapok ebben hazudnak, hogy amíg egy ROBBANÓMOTOROS kigyullad, az nem feltétlenül ég szarrá, bár gtk azért ront a helyzeten, míg ha egy elektromos kiég, ott nem is kell gondolkodni ezen, mert csak egy kráter marad utána.
http://youtu.be/Ce27tTJgWrg;t=471s
Kigyulladt?
Ki? Menthető? Hát... biztosan lesz, aki megcsinálja.

És ez?
https://www.youtube.com/shorts...

Itt azért már kétséges.
Na igen, de az elektromosnál pár másodperc múlva ívkemence volt az utastérben, a dízelnél meg közben megfőzök egy kondér csülkösbabot. Ergo van idő menekülni.
Igen-igen. Látni lehet videókban, hogy amikor telefonszerelőknél beindul valamelyik telefon akkuja, az micsoda ramazurit csinál.
Hát egy autó akkuja. Meg ott volt az az elsüllyedt autószállító hajó is, meg amikor azt lehet olvasni, hogy az is tervben volt a hatóságopknál, hogy a kigyulladt autót valami medencébe rakják, mert akkor talán.
Igen, ez volt valahol valamelyik magyar médiában is, nem is értem, hogy a légellenállásra gyakorolt előnyei ellenére miért engedik ezt.
Olyant tudnék elképzelni, mint a üzemanyagtöltő nyílásoknál, belesimul, de megnyomva kipattanik a fogantyú. Abban is látok problémát, de még mindig jobb, mint ami most van.
Csak ugye a hagyományos autótüzeket megszoktuk. Az nem hír, de ha villanyautó ég akkor húha, életveszély, mekkora szar. Egész egyszerűen jobban felfújja a média a befolyásolható emberek meg bégetnek utána, főleg ha a prekoncepciójukat érzik alátámasztva.
https://villanyautosok.hu/2024...
egy automata váltós tubrós dízelben mindig ott a lehetőség a szopásra
csak annyira kell megkopni a turbónak hogy az olajat betolja a szívó részbe és máris megvan a tuti motorhalál és a kigyulladás esélye igen magas