Igen, nem bízom a mostani technikáinkban, és te is csak addig bízol, amíg egyszer valahol 1200 kilométerre jól meg nem szopat... és tárgyilagosan belegondolva 30 éves motornál ez mindig lehetőség.
Ezek szerint én nem vagyok olyan motorvérű (és motoragyú 😁) mint te, mert én szeretek motorozgatni, de nem mindenek felett, önző vagyok, sajna csak a élvezeti része érdekel, a szopás része nem 🤔
Ilyen 4000 kilométeres, kéthetes túrát csak megfelelő felszereléssel vállalnék be, (ezt is beszéltük már) amire most egy hat-nyolc gurigát el kéne pattintani, meg nyilván egy ilyen túra is milla/fő.
Meg igazából azt sem vágom, hogy miért kéne olyan kurva messzi elmenni motorozni, mikor itt van a közelben a horvát, szlovén, az olasz sincs messze, az osztrákot, erdélyt már bekalandoztuk, szlovákba meg nem is jártunk...
Nem csak 13 évesen gondoltuk ezt így, ez megmaradt utána is, pedig az anyagi helyzet azóta sokkal többet megenged mit akkoriban.
2015-ben Tiszafüreden (kép) pont 10 évvel voltam fiatalabb mint most, de vittem a kis úti sátram és a kertben ütöttem fel éjszakára, pedig alhattam volna a házban ahogy ti is.😺 (ma sem tenném másképp)
Az eddig is világos volt, hogy másképp látjuk a motorozást. Én pl. tavasztól őszig motorral intézem a mindennapjaimat, pedig tehetném kocsival is, de egyszerűen sokkal jobban szeretem a motoros mindennapokat, míg neked ez (mostanra már, ahogy tudom) lekorlátozódik a közös túráinkra. Épp most jöttem meg nemrég egy 120km-es túráról, de ezt a tetőcsomagtartó szükségessége miatt a pözsóval mentem, de egyéb esetben motorral mentem volna.
Nekem a 12-14 nappal nincs problémám, a kulturális helyek látogatásával szintén, ahogy a távolsággal sem. (szerintem lehet kombinálni az autópályát az országúttal is, úgy nem annyira unalmas, főleg ha van megnéznivaló is közben, én pl. tennék bele)
Régebben is próbáltam ebbe az irányba invitálni a csapatot, de ezt már akkor letisztáztuk hogy Csövin kívül nem jönne ilyenre más, ezért el lett vetve, és lettek az eddigi túrák. Én viszont úgy vagyok vele, hogyha nem tudunk közösen menni, akkor kénytelen leszek másképp, de én továbbra is szeretném ezeket megtenni. (sok hely van ahová el akarok menni, sajnos épp most maradtam le párról, mialatt az Adrián voltunk...szeptember elején szintén mehetnék a németekhez, de a mostani munkarendem miatt sajna ez is kiesik)
A jövő évi munkarendem szerencsére sokkal megengedőbb lesz a mostaninál, így már könnyebben tervezhetek hosszabb túrákat is.
Azt is tudom hogy nem bízol a mostani technikánkban és felszerelésünkben, de bennem ezekkel kapcsolatban sincs kétség, szóval ez engem nem tart vissza. (a Francia Alpok miatt most Csöviéket is nagyon irigyeltem, oda is szívesen mennék de tudom, messze van😸)
Jé,van még aki így gondolkozik?Mert itt aztán nagy divat vonattal menni motorozni .......Nem is értem miféle motorozás az ilyen,elvitetem magam,ott felmegyek,lejövök,aztán haza vonatozok.
Hát a legtöbb ember 50 éves fejjel másképp gondolkozik, mint 13 évesen, de ezt most tegyük félre, nézzük a józan oldalát!
4000 km autópálya motorral: fárasztó, kényelmetlen, időtrabló, ingerszegény, életveszélyes, szétbassza a technikát... ezek miatt számomra egyáltalán nem élvezetes. Szóval full szopás, ahhoz meg nem vagyok eléggé befogadó 😁
Persze lehet menni országúton, de nyugat-európában sok helyen 30-50-es korlátozás a városokon keresztül azt jelenti, hogy minimum másfél kétszeres menet idő... de még ezt is inkább választanám, mint a pályát. Akkor viszont egy ilyen nyugat-francia túra 12-14 nap.
Ha ilyen messze elmegy az ember, ennyi energiát és pénzt rászán, akkor már egy kis kultúrális témát is bele lehetne tenni (mondjuk neves történelmi helyek, kiállítások meglátogatása) ez viszont motoros cuccban és felszereléssel nem ideális.
Mentem már ilyenekkel (R1100/1150) régebben is, azokat tudtam hogy milyenek. (hááát...) Most pont azért néztem az R1200-asokat, hogy az már fejlettebb (és persze drágább) az elődökhöz képest. (R1250 és feljebb már nem volt bennem érdeklődés, mert annyit én már nem akarok motorért kifizetni)
De nem volt nagy különbség az elődökhöz képest sem. (és a GTR-hez sem, arról nem beszélve, hogy a blokkja, váltója és a hajtáslánca mint a bársony és a selyem, a kéthengeres traktorokhoz képest)
Persze hallom hogy "a kéthengeres boxer járása és reakciói az igazi karakteres férfiasság jelképe, nem valami Japán, ami finoman és selymesen jár, mint egy kislány motorkája)
40, de mint mondtam nem éreztem azt (ennél sem, ahogy az 1100/1150-nél sem) hogy ez ANNYIVAL jobb lenne, hogy nekem érdemes lenne átülnöm. (pont ezért próbáltam, hogyha tényleg beigazolódik hogy ez nekem baromira bejön, akkor veszek egyet)
Ha meg a mostani szinte ugyanazt tudja az én felhasználási profilom (ez tök jó szó!😸) mellett, akkor minek vegyek ilyet 3x annyiért? Oké hogy modernebb (abs, injektor, furcsa futómű) de nekem nagyon nem tesz hozzá semmit a jelenlegi felhasználáshoz. (kezeit széttáró)
Kamionos haverommal beszélgetve erről, tökéletesen lőtte meg a dolgot: "mi 13 éves korunk óta húzzuk a gázt mindenen, amire csak fel tudtunk ülni. Mindig volt legalább egy (általában ezer éves öreg sz&r) motorunk, de inkább több, amiket szerelni is kellett, lóvé se nagyon volt semmire de mégis csináltuk, mentünk velük mindenfelé, ahova csak el tudtunk velük jutni, sátorozva a réten vagy az erdő szélén, konzervet kajálva az út szélén, eközben mindig arról álmodoztunk hogy húzzuk a gázt mindenfelé, minél jobb gépekkel, minél messzebbre. EZÉRT csináljuk, mert nem kényelmes, sokszor nehéz és drága is, de BASZKI MINDIG ERRE VÁGYTUNK!
És ha már azon gondolkozik az ember hogy utánfutón huzigálja a motorját a célig, hogy motorozhasson egy jót, vagy repcsivel utazgat motort bérelni európán belül, mert úgy kényelmes és gazdaságos, akkor ideje abbahagyni a picsába ezt az egészet és szögre akasztani a sisakot, mert már qrvára semmi értelme az egésznek"
Ugyan ilyen túrabuszokhoz nem nagyon van közöm, minimális variációt próbáltam (és főleg szerelés utáni tologatás, próbakör, efféle), de pl. a Dzsémsz Bond boxert igen és engem sem vett meg. Herlivel ugyanígy vagyok: akárhányszor el kell vinni egyet pl. műszakizni vagy szerviz után megjáratni, nem nagyon érzem a prémiumot. Mondjuk úgy, sokszor motoroztam jobbat sokkal kisebb presztizsű motoron.
Nem feltétlen kell hozzá chopper (bár inkább cruiser, de mint mondtam ezt max. a nejem miatt vennék, ha hajlana rá hogy felüljön) mert én a GTR-rel is simán elindulnék bármikor. (miután megcsináltam a hátsó világítást)
Műszakilag abszolút nincs bennem kétség, a szerpentinen kanyargás, ami nem megy úgy vele mint egy könnyebb géppel, mert a súly a lejtőn nem hugyozza szembe a fizikát.
Viszont kirándulós kanyargós tempóban (amiben szoktunk menni a hegyen) semmi kifogásom sincs vele szemben. (némi fejlesztéssel a futóművön sokkal kezelhetőbb lenne, de így sem mondanám rossznak...a GW-hoz képest most is egy szupermoto)
Voltam 2007-es R1200RT-t nézni (a haverom rokonáét, 2,8M lenne ha eladná) arra jutottam, hogy nem látom azt a + 2M Ft-os felár értelmét, amit kifizetnék a GTR eladása után egy "csak 18-20 éves" min. 80-100e km-es boxerre. (mentem vele kb. 120 km-t, nem csak egyenesen, szóval nem előítélet)
A kanyarodási képessége valamivel jobb, a szélvédelme szintén, erőben kb. ugyanaz (persze csak addig, amíg be nem rakom a szekrényben lezsírozott GPZ1000RX vezérmű tengelyeket és a 36-os karbisort), tologatni szintén, járási és viselkedéskultúrában (motor-váltó, hajtási reakciók) viszont a tükörben sem látszik az öreg szamurájhoz képest. Szóval elhessentve a rózsaszín ködöt, nem értem azt a b&szottul nagy csodálatot, ami ezeket a gépeket övezi. (ha ez meglenne, akkor azon lennék hogy vegyek egyet, nem jelentene problémát, de józanul nézve még mindig nem érzem hogy ezzel annyival előrébb lennék)
Miért, azt mikor láttad utoljára? ott van még egyáltalán? nem jártam arra vagy tíz éve 😁
Amúgy ne mondd már, hogy te négy napon keresztül ülnél autópályán az fzr-en, csak azért hogy odaérjél... józsi meg mereven elzárkózott a szállítástól, úgyhogy ez ugrott.
Ez jónak tűnik, és tőlem csak 1900 km😁 nem pályázva 26:00 óra google szerint
Egyébként ha ekkora túrát bevállalnék, szívesebben mennék az alpokon keresztül nizza-monte carlo részre. Arrafelé jártam már, kibaszott szép, de még autóval is megaludtunk egyet útközben.
...és a két külön szívató bowden az Y elágazóval még nincs is rajta a rajzon :D
Ennél és a 800-asnál az esztétika volt a minden, egy Hondás mérnök is elsápadna, pedig azok tudnak bonyolítani :)
Én csíptem, de sokat megyek hétköznapi jelleggel (20-40km) és ahhoz képest keveset rendesen messzire, ahol kijönne az előnye.
Lejt is az udvarom, ott tologatni nem volt egyszerű.
A remegőssége jó eséllyel a karbiknak volt köszönhető. Az enyém is fogkövet bontott, amikor megvettem és csak sok karbipiszkálás árán lett jobb (szériahiba). A végére a rezgéscsillapított HD lábtartógumi és kormányvégsúly után, keskenyebb gumikkal már rendesen fasza volt.
Ha egyszer rámjön, hogy megint kéne egy, tuti injektorosat veszek belőle, sokkal kellemesebbek. Amíg bele nem piszkálnak, nyilván, mert az is elbaszódik az öblös csövektől meg a pöckölt légszűrőtől.
Az 1,5 is jól néz ki (itt van egy a szomszédban) de elég nagy dromedár. Amivel én mentem (egyszer régebben) az eléggé remegős volt. (egyébként az is jó)
Arra emlékszem hogy írtad már a VS szerelhetőségét. (konkrétan sz&r)
Az olaszok szerelhetőségétől (és annak szükségességétől) viszont sokszor a hajam hullik.
Aha, stimmel. VS1400 jo motor, az ezerotosben megszerettem azt a blokkot. A vaza kicsit gyengebb (hajlekony) az 1400-esnek, de nyilvan a tomege is kevesebb. Az elso feke harmatos, de fel lehet javitani jelentosen. A tank es a fedelek alatt viszont patikamerlegen mertek ki a szabad helyet, kicsit fejvakaros szerelni. A ket kulon elo karbi is erdekes megoldas.
Ezek szerint én nem vagyok olyan motorvérű (és motoragyú 😁) mint te, mert én szeretek motorozgatni, de nem mindenek felett, önző vagyok, sajna csak a élvezeti része érdekel, a szopás része nem 🤔
Ilyen 4000 kilométeres, kéthetes túrát csak megfelelő felszereléssel vállalnék be, (ezt is beszéltük már) amire most egy hat-nyolc gurigát el kéne pattintani, meg nyilván egy ilyen túra is milla/fő.
Meg igazából azt sem vágom, hogy miért kéne olyan kurva messzi elmenni motorozni, mikor itt van a közelben a horvát, szlovén, az olasz sincs messze, az osztrákot, erdélyt már bekalandoztuk, szlovákba meg nem is jártunk...