Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Továbbra sem érted.
Tudom hogy a kínai műszaki dolgok már többnyire jók (az olcsóbb szeméttől eltekintve) a kocsik, a tv, hűtő, telefon, stb is.
De a motorozás, a motorok szeretete 12 éves korom óta megvan, ez nekem egy szerethető hobbi, megvan a fejemben hogy én mivel érzem jól magam, ebben nem szempont a célszerűség. (másban igen)
Azt meg szerintem tudod rólam, hogy a hájtek engem qrvára nem hat meg, és nem azért mert nem találkoztam vele, vagy épp nem tudnám megvenni.
Hogy érthető legyen: nem azért nem akarok ilyet mert ez szar, mert látom hogy (ezt) jó cuccokból rakták össze. Azért nem akarok ilyet, mert nem mozdít meg bennem semmit, nem érzem hogy miért kéne nekem egy ilyen, főleg úgy, hogy már képeken sem is tetszik.
Ez kb. olyan, mintha egy veteránost győzködnél, hogy vegyen új motort, mert az sokkal jobb. Persze hogy jobb....csak nem kell.
Az a baj, hogy a kinai tud ilyet is meg olyat is gyartani. Te meg talald ki, epp melyik vonatra szallsz fel, amikor veszel egy pl. Benda markaju valamit, aztan hatha szerencsed lesz.
Igazabol az a szomoru, hogy lassan a dragabb europai/japan sem lesz jelentosen jobb ezeknel.
Csakhogy változnak az idők, szép dolog a múltban élni, de a high tech már nem németországból meg japóból jön, hanem kínából... tudom nehéz ezt megemészteni, főleg úgy, hogy a fejekben még mindig az 500 ft-os temus-papucs van, mint kínai termék, de ezen előbb utóbb mindenki túl fog lépni.
Keresd vissza a csikós videóját a kínai autószalonról! na őt aztán nem lehet azzal vádolni, hogy rajong az újdonságokért 😁 ő is 1 betokosodott régiség imádó, mégis leesett az álla.
Nézd az autókat! Küszködik a mercedes, a volkswagen, japánból csak a toyota maradt talpon, de az is csak addig, amíg a hibrid kitart.
A kínai piac nagyobb, mint az amerikai és az európai együtt, és mostanára minden második eladott autó elektromos... aki ezzel nem tud együtt menni, annak vége.
A tapasztalatról nem is beszélve. Pár ilyen kínai moslék megfordult itt már, hogy csináljam meg/támasszam fel. (legutóbb a méltán híres Motowell márkájú csodafegyver, képeket is tettem ide) A 300!! km-t futott, 4 éves gépen olyan (igénytelen) technikai dolgokat láttam, hogy a gépészethez kicsit is konyító ember rosszul lesz tőle. (ráadásul itt volt belőle kettő is egyszerre)
A kollégám vett egy új, megnemmondommilyen nevű, motor kinézetű 125-ös kínai szemetet, valami 7-800e-ért. 4 évesen úgy nézett ki a gép, mint bármi más 20 évesen egy sóbányában használva. Mondja hogy nézzem már meg, mert nem lehet vele váltani, meg tőből letörött a kihajtó tengely kis lánckerekestől, mit lehetne vele csinálni. Mivel ezt láttam már a parkolóban, így azonnal rávágtam hogy a kapum közelébe ne hozza ezt a szemetet mert lőni fogok!
Persze lehet hogy ez a 900-as egy csodás dolog, mindent tud és már tényleg jó. Nyilván nekem is az lenne a legegyszerűbb, hogy vennék egy ilyet és boldogan motoroznák a naplementébe, ráadásul még egy szakajtó pénzt is megtakarítanék. (meg aszisztansz is van rá, meg garancia)
Csak ott a gond, hogy bármennyire kutatok az emlékeim között, sehogy sem találom a kapcsolódási pontot, hogy mikor volt olyan, amikor én bármilyen kínai, vagy hasonló, sosem hallott nevű motorra vágytam, és hogy azzal milyen jó lenne motorozni. Más típusok egész sora viszont azonnal beugrott (annyi van hogy választani sem tudok már egy ideje) de ezek döntő többsége japánban készült.
Valószínűleg ennek köszönhető, hogyha jó idő lesz a hétvégén és ráérek, akkor megint megyek motorokat megnézni, amiből az egyik japánban készült, a másik mondjuk nem. (de véletlenül sem kínában)😸
(kozepso ujjal?)
:D
Ha az embernek vannak elvei, azokat ne adja fel. Akinek nincsenek...... (szemüvegét tologató)
Józef, ön kicsit le van maradva* és a téves előítéletek ingoványos fertőjében fetreng... 😁

*úgy kb. 15 évet.
"Voge... ugyanaz a Loncin blokk... QianJiang és Gaokin.... CFMoto... vennél szívesen....." Még olvasni is undorító. (szemét kanállal kivájó és az ipari kénsavtartályba ugró)
De, jó, sokáig ez volt a favoritom de ha ugyanezt megkapom jobb felszereltséggel, propeller embléma nélkül ennyiért...
A 900 gsa már 6,2
És ez miért nem jó? BMW és ugyan annyiba kerül...
BMW Motorrad konfigurátor - elérhető modellek, fényezés, csomagok és árak https://share.google/vQj1kQ6UqpByS4chF
😁
A Voge annyiból lenne jobb, hogy a Loncin brand-je. A Loncin csinálja a Bömbi sorketteseit meg valami nagyrobogónak a blokkját.
A többi kínai (vagy pszeudo-kínai) meg szvsz minimum egy fokkal kétesebb tartósság szempontjából. CFMoto talán erős második a Loncin mögött, a QianJiang és Gaokin meg... eh, talán majd ha rászoknak a normális hajtókarcsapágyakra :D
Bakker, ezt háromszor kellett elolvasnom, mire megértettem 😃
Naked, az teccik, de már kényelmesebb vagyok, kéne valami szélvédelem.. de olyan Józsi-féle nagy hótolót se akarok magam elé, lehet hogy mégis próbát kéne tenni ezekkel a túrha endurokkal...
Ahogy nézem ez a Voge 950 ds pont ugyanaz, mint egy bmw 900 gs, csak két gurigával olcsóbb. Ugyanaz a loncin blokk, és legalább eredeti, nem bmw-s hamisítvány 😁
Milyet vennél szívesen sima neked? Biztos van olyan is....
Talán... egy kínai autó után már mi bajom lehet? 😁
Inkább az a baj, hogy nem vagyok olyan nagy túra enduro fan. Viszont ki fogom próbálni, ahogy lehet, sztem tavasszal
Vennél egyet? 🙂
Én most utána olvastam annak a motornak, amit Ádám mondott, eddig a nevét se hallottam, de mindenki aki tesztelte - beleértve a külföldieket is - csak jókat mondott róla.
Szép gép enyém is pont ez az évjárat. Mi ez képeslap?
Ezt nézzétek mit találtam a telepi trafikban
Mindig rühelltem a kínai cuccokat, most kínai autóm van 😃
Távolkeleti motorod után lenne egy kicsit közelebb keleti... 😁 nem nagy különbség...
Biztos jó, biztos tetszene is ha kipróbálnék egyet de én nem tudnék olyan motorral motorozni aminek az a neve, hogy Voge. Ahogy egy Skodával se tudnék járni akár milyen turbo RS 4wd pdtdi stb. Egész biztos pszichés problémám van szerintem már így maradok. 😁 Egyébként jó lesz ez a kínai gyártás. A apánokat se fogadták el az elején szarokat is gyártottak aztán kinőtték magukat az emberek is elismerték a tudást szerintem így lesz ez Kínával is. A technika már elérte a jó szintet, az emberek is kezdik elismerni és áttérni a nyugat európai japán amerikai termékekről. Nagy szívás lesz ebből a fejlett országokban.
Én most egyre inkább azt gondolom, hogy kínai. Nemrég volt nálam a vaccsi új Voge 800 Rally, ami nem olyan megagigabrutál Rally, mint a Kove álom-rally-ja, hanem igazi lakossági túraenduró. Ez azt jelenti, hogy 3.7-ért névre van írva, és szó szerint egy telefontartón kívül SEMMIT nem kell venni rá (bukócső, dobozszett, haspáncél, ülés és markifűtés, ködlámpák, etc, etc.), bőven 200 fölött megy, elég jó a szélvédelme túrához, olyan radiális Nissin fékek mint egy tízmilliós Africán... Eszed megáll olyan finom cucc. Bosch kanyar ABS, fém fékcsövek, peremfűzött felnik, kis és nagytámasz, nagy és C USB csatik, kormánylengéscsillapító.
Mindez olyan motorhanggal, mint utoljára a régebbi hondákon hallottam, tudod, az a tompa vinnyogás, semmi mechanikus zörej, mint a mai csörgő-zörgő motorokon sokszor.
Valami J&J Bt most voltam itt először egyszerűen nem találtam sehol helyet próbáltam az ügyfélkapun is foglalni keddenként fél háromkor nyílik meg ott ültem a gép elött ugrásra készen aztán se Pomázon se a Mozaik utcában Gödöllőn Vácon SEHOL nem volt időpont. Itt meg csak oda kell menni nem kell foglalni se. 🙂