Egyébként apám szombaton lesz 60 éves és az egyik ajándéka az lesz hogy előtúrtam egy nagyon régi képét amin kb 20-21 évesen ül épp az öreg TLT-n és épp a haverjaival motoroztak valahol. (Pesti gyerek volt eredetileg) Ezt kinagyíttatom és bekereteztetem, had emlékezzen rá hogy milyen is volt régen.
Azzal együtt kétségtelen hogy nagyon nagy tudású szakemberek dolgoztak akkoriban a Magyar motorgyártásban, akik jóval többet szerettek volna teljesíteni mint amit fentről megengedtek nekik.
Magyar gyártású is volt, csak a terveinek az alapja a Yamahákra épült. Apám mondta hogy az első szériákon még Mikuni karburátor és Japán csapágyak/tűgörgők voltak, később álltak át a MOM csapágyakra és csináltak hozzá karburátort, vissza is kellett venni vagy kétszer a max. fordulatszámot mert a Magyar cuccok nem bírták ezt. Az első szériás P20-asok mentek a legjobban és aki tehette, ezeket is kereste akkoriban. A közhiedelemmel ellentétben a P21-es nem ment jobban mint a P20-as bár számos részén változtattak. (apámnak egy öreg TLT-je volt, azt alakítgatta hogy legalább nyomokban hasonlíthasson a "modern" P10-esre, P20-21-ről nem is álmodhatott akkoriban)
A Japánok a versenymotorokban kazettás váltót használtak régen is.
Az utcaiaknál meg úgy voltak vele (gondolom) hogy úgyis ritkán kell szétszedni tehát felesleges ilyenre csinálni. (egyébként pont a P20-as blokkja Yamaha konstrukció, nem a Magyarok találták ki)
Bezzeg a Magyar meg tudta úgy csinálni a P21-es moci blokkját, hogy a váltót ki lehet szerelni a blokkból úgy, hogy a blokkot nem kell szétszedni,
söt még a vázból se kell kiszerelni.
köszi a gyors választ. Láttam a képeid közt,hogy te már szedted szét a blokkját.A hengert is le kell húzni hogy a váltóhoz hozzáférjek?Mert tulajdonképpen a motorikus részével semmi gáz nincsen,nem csörög nem zörög,magas fordulaton sem füstöl.Esetleg vannak még képeid a szétbontott blokkról?
azé a 200 forintos m2 az neked nem gyó mert elfelejtettem hogy az dryvitra mehet csak De van csak itt csak most csak neked 264ft /m2 Mogyoró színbű Baumit tetszik az ár ? Hogy értsd a lényeget egy kb normál 120 m2 es házra a szín kerül anyiba mint neked amennyiért lenne az egész házra .
Nekem is most lesz szombaton anyum 50 éves