Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!

feljöttem vacsizni
megyek utána le a garázsba, mert reggel viszem műszakira a motort, de vissza kék rakni a miki egeret, meg Yoshi barátomat lecserélni a gyári kipura
nem a tőlem van, és 50-esen volt, habár DR szetten, meg tuning gyújtással. olaszba volt versenymotor. aprilia rx50
nem kell ezeknek nekem kő.
120? tizezer? olyan 400 ojró körül akartam valami döbbenetesen szar ipari hulladékot hazahozni. ennyiért nem fogom az hétszentség
Ismerős barmolás,nekem a szelephézagolást rontották el,és gyanítom a vezérműláncot meg elfelejtették kicserélni,viszont felárat kértek olyanért,amiről szó sem volt.Négy működő hengerrel vittem el,kettővel hoztam vissza.
Az AC-pumpának elő kell töltenie egy ideig,ha ráadod a gyújtást,berregő/kereplő hangot kell hallanod.Yamahánál az a tipushiba,hogy ha süti a nap a gépet,kipárolog a karbiból a benzin,és egy előtöltő ciklus nem elég.Rutinos Yamahás a gyújtáskapcsolót ilyenkor ki és újra bekapcsolja,egészen addig amíg bekapcsoláskor már nem hall berregő hangot,ekkor a karbi feltöltve,indulni fog a gép.Hogy neked mit bajszintottak el,az jó kérdés,ha szerencséd van akkor csak egy kábelt felejtettek el visszadugni.Át kell nézni a gépet,és multiméterrel mérni kell feszültséget az akkun járó motornál.
Sziasztok,
Igaz, hogy nem FZR-em van, de egy rokona, Yamaha YBR.

A következő történettel kapcsolatban szeretném kérni a véleményeteket / tanácsotokat:

A motorom egy olyan hibás szériából való, aminek az a típushibája, hogy ha közvetlenül süti a nap, akkor beragad az AC pumpa és nem indul, vagy ha nagyon nehezen be is indul, csak magasabban tartott fordulatszámon nem áll le.
Sok problémát ez a hiba nem okozott, mert ha árnyékban álltam meg, vagy letakartam megálláskor, akkor menet közben már nem nagyon állt le, ha odafigyeltem a megfelelő alapjáratra, de szerettem volna, ha mindig üzembiztos ezért arra adtam a fejem, hogy kicseréltetem az AC pumpáját.
Az eredeti Yamaha AC pumpa ugye szóba se jöhet, mert a Yamahánál egy 100-as körül akarták adni.
Már ott is ajánlották, hogy a szerelőik 20-25 körül megoldják máshogy, de mivel a PostAutó Yamaha márkaszervizéről eddig jókat hallottam, gondoltam, náluk csináltatom meg ugyanilyen összegért.
El is vittem és átadtam a motort úgy, hogy csak annyi hibája volt, hogy ha közvetlen napfény érte egy ideig, akkor nem indult, egyébként tökéletesen működött. Megegyeztünk, hogy elviszik egy szerelőhöz, aki csak AC pumpák szerelésével foglalkozik.
Náluk volt egy hétig, azzal a címszóval, hogy kiszerelik, elviszik a szerelőhöz, visszahozzák és visszaszerelik.
Egyébként nem szívesen hagytam volna ott sehol, de tényleg logikus, hogy nem lehet másképp megoldani.
Amikor érte mentem közölték, hogy egy tízessel több lesz, mert ki kellett cserélni a pumpát a régit nem tudták megjavítani.
Hittem is a dolgot meg nem is, de úgy voltam vele, hogy ha ennyibe kerül, hogy teljesen üzembiztos legyen, akkor ez még belefér.
Kifizettem elhoztam és amikor menet közben egyszer megállt, az önindító már nem tudta beindítani, lábbal kellett berúgni.
Amikor megérkeztem már nem indult és azóta is úgy tűnik, hogy a generátor nem tölt.
Abból is egyértelmű, hogy ez a hiba ott keletkezett, hogy oda saját kerekén vittem a motort(50 km-ről) és aki aki átvette beindította és beállt vele a műhelybe, tehát ha előtte is szar lett volna a generátor, akkor az már akkor látszik amikor beáll vele.

Felhívtam a PostaAutó Yamaha márkaszervizét és elmondtam, hogy mi a helyzet és fogadkoztak, hogy semmi összefüggés nincs a 'javításuk' és a jelenlegi problémája között. (Másnap hívtam fel.)
Nem tudom, hogy ezek után, hogy tudom elérni, hogy amit egyértelműen ők rontottak el azt ne a saját költségemen kelljen megjavíttatnom.
Nem tudom, hogy elnéztek valamit, épp szükségük volt egy alkatrészre, de ahhoz sincs sok kedvem, hogy ezek után még egyszer odavigyem.
Ki tudja, hogy legközelebb épp mi nem fog működni rajta….

Esetleg nem ismertek egy megbízható szerelőt?
Jövő héten elviszem hozzájuk, de ha nem ismerik be, hogy ők rontottak el valamit, akkor nem hagyom ott.

Szóval bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, de hosszú volt a történet.
az egyik ismerősöm segít elvinni uh a zsanettozás kimarad
Grat. De ha ma még megfognak jogsi nélkül, megzsanettoznak
Mától hivatalosan is nagymotoros lettem! már csak a jogsira várok, de addig elviszem a mocit átnézetni! szép napot mindenkinek!
Olajadagoló! Télleg! Most, hogy mondod... csak azér nem esett le, mert nálam bekeverttel megy
Ledugóztam, és a csonkra gumiszalaggal tettem fel, próbára. Így megy, persze be kell még állítgatni, fickósabb lett a gép - de most meg kiderült, hogy a kuplung össze van tapadva, nem emel ki ezt máskor is csináta sok állás után.

Józsinak: sztem is nagy, de kaptam, egy próbát megér, ha jó lesz, megalkudok rá
Hogyne. 350.000 Ft.
Köszi a segítséget mindenkinek,közben Én is elértem a rendőr haveromat Ő is azt ajánlotta nézessem meg az ocsmányirodába,mert valami olyasmit hablatyolt hogy mióta elvették az önkormányzatoktól azóta van valami ilyesmi plusz szolgáltatás,majd kiderül,mert közbe megvettem a hengerfejtömítést is és nem lenne kedvem kidobni ha valami félresikerül
Még annyit hogy szerintem egy 24-es karbi túl nagy az 50-esre.
Az olajadagoló csövet is rádugtad rendesen?Vagy ha nem adagolós a blokk akkor le kell vakdugózni.Lehet átmenő olajozós is ikerkarbis verzióhoz,ilyenkor is le kell dugózni a felesleges csonkot,mert ott is szív falsot.A Dell'Orto karbi nem egyszerű.
Feribá, mit leltem neked...

mx1
Te még élsz?
Egész fiatalos autód van.
"nincs kedvem" Szokott lenni?
N a kész lett a rakéta:megjárattam
Mit?
Köszi Andika .
Közben eszembe jutott:vettem a miklósi piacon!

Ebéd!

Szegény kutya elől lerágom:
Delehetigazadvan