Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lerajzoltam hát. Ki kell számolni az anyagot, stb. De nagyrésze a fejemben van, ez csak egy lakás, ezt meg tudom jegyezni.
De sajna ismerek olya villszerelőket, akire nem merném rábízni
Na,jó éccakát mindenkinek,elteszem magam holnapra
"mert nehéz fejben tartani " Ugy akartam
Na látod ez megint szerinted csak ! Erről beszélek baszki annyi uj dolog jön ebbe a kurva szakmába hogy alig tudom kővetni pedig én azt elégé forgok minden részletében . Nem tagadom sokszor veszem elöl én is már az újabb kőnyveket mert nem nehéz minden méretet, arányt fejben tartani
De mnt mondottam Zsoti belefolyt mellettem ebbe a világba már kicsit és ebben a kicsiben elég érdekes dolgokat tudna mesélni
Nem akartalak én megbántani, Pestám, de pl. Egy számítógép szerelő, vagy web fejlesztő évente újra kell hogy tanulja a szakmát (ill. Folyamatosan tanulni kell) mert olyan gyorsan változik minden.
Nálatok azért ez nem így van...
Ezzel nem megbántodtam laci ne híd csak igazábol fogalmad sincs erről a szakterületről a rég múlt az rég volt . sajnos túl sokan hiszik azt hogy mennyire nagyon is értenek hozzá de közben nagyon rosszul hiszik . Fogaqlmuk sincs sokmindenről azt hiszik elolvasnak valamit a neten hogy mit hogyan kell akkor már szakértőknek hiszik magukat . De a valo világ az más .Amikor 5 tervrajzbol kb 4 nem lehet megépiteni az már elég gáz . És mikor szolok akkor a válasz. Ja hát kicsit elmértem de ugy csináld hogy jó legyen . Vagy következő jó amit szeretek Pistikém ez elégé el van baszval meg lehet oldani valahogy ? Mondom átnézem és megmondom . Erre válasz jólvan akkor csináld meg ugya ahogy szerinted jó legyen .
Gondolom most is lerajzoltad magadnak otthon ,más tervről szerelni egy több lakásos társasházat,meg más egy családi házat ,az utóbbinál általában úgy sem úgy van ahogy rajzon,meg hányszor volt olyan hogy a drága tervező az asztalnál olyan helyen rajzolt nyomvonalat ahol nem lehetett vinni pl tartó pilléreknél amit nem lehetett megvésni .
Akkor majd elhívlak egy pár érdekes feladathoz Vagy kérdezd Zsotit tud mesélni hogyan is megy ez Ki érti a dolgokat és ki nem . Amikor ott van 3 szakértő (akik állitolag nagyon értenek hozzá elméletben )de a 3 nak az esze nem ér egyet . Az a baj mint te is azt hiszitek csak átlagos hülyék gyülekezete vagyunk . Hát Mondom csak Zsotira kérdez rá szerintem meggyőző válaszokat fog adni a való világról.
Hát hogy merre menjen a derót, meg hány szál, meg hova konnektor.
Anno ezt lerajzoltatták velünk, nemtom, mostanság mi a divat.
A "nyomvonal tervnél" ez mit takar nálad
Sztem a kőmivesnek inkább gyakorlat kell, az elmélet ott nem túl sok.
Pl. én is felvakolok, de egy jó szaki 3x gyorsabban halad. Nagyhoz ném is fognék, pár nmétert megcsinálok, ha kell.
Igazából mindig megpróbálok szabvány szerint dolgozni nem szeretek visszajárni,és én is a kupol fix-et(rátekerős)részesítem előnyben mint a vago-t,és nekem is legrand van felrakva és soha nem körömmel rakom fel a szerelvényeket
Itt ugy mondjuk na ennek a munkája sem ér egy tányér levest
Hát bazmeg ez épp olyan hogy kőművesre is mondják meg szinte minden szakmára de az nem azt jelenti hogy mindenki ugy dolgozik . Ez is olyan mint ahogy mondják akinek nem inge ne vegye magára . De pl orvosbol is van jó és balfasz . Szoval ez nem csak szakmánál értendő hanem minden területen .
Mindenből Legrandot vettem. Támogatom a helyi vállalkozásokat
Meg tudnék belőle élni, ha muszáj, de nem akarok
Bocs ha valakit megsértenék, de a legtöbb villszerelő nem egy agysebész... Elbaxxák a melot, lassan haladnak, stb.
A nyomvonal tervnél már látni, ki az, aki érti.
Mivel én nem vállalok mérőhelyet,papírozás miatt,mindig külön rakom az elosztót,persze új mérőhelyes kialakításnál már benne van
itt a kínai 3900ft
lacikám nem akarsz villanyt szerelni a te kedvedért szerzek munkát neked ha mán ugy is szereted csinálni
Én meg azért szeretem nagyon mert sok olyan helyen dolgozunk ahol elzárt külön helyen van az ora . És ugye egy épitkezésen nem ritka lecsapatni a biztit . Na akkor van vakorozás hogy most hogyan kapcsold vissza mert ugye kulcs nincs mert az a tulajnál maradt .
Baxxa meg a FI, 6000 Ft volt ma vettem.
Szereztem horonyvágót meg porszívót, így kisebb orál lesz.
Én a rátekerős rugószerű izével szeretek kötni, a vago nem szimpi.
Mindenhova 1,5, konyha 2,5, mert ottlesz sütő meg mikro
Sztem két nap alatt kész leszek komplett.
Hidd el attól még be tud égni a vezeték
Amúgy is előírás az FI jó pár éve a megnövekedett áramerősség miatt,volt olyan hogy cserélni kellett az elmenőt az órától az elosztóig, meg + amper kért a tulaj,én meg nem szereltem be az FI hogy az a köcsög EON-os (bocsi Thomas )elférjen,és addig nem cserélték ki míg be nem raktam,persze ki kellett szednie újra
Így van FI nélkül nem is vállalom,de van olyan hogy elromlik az FI,mert occó madeincsajna,de inkább ott van probléma hogy esetleg a konyhába ,fürdőbe a.mosógépnek stb is 1,5-sel húzzák le,igaz 18 Ampert bír el,amúgy általában nem a vezetékkel van baj,hanem a kötések égnek be,mert azt hiszik sokan így születtek hogy tudnak vill szerelni és össze köti az alut a rézzel + szigetelő szalag,de ez is már kihalóban van,mert alu vezetéket már nem lehet kapni,csak nagyobb keresztmetszetben kábeleket