Ja és szénport tilos a kályhába rakni,volt ismerősöm akinek az anyja egy lapát szénport dobott a tűzre,aztán a következő pillanatban lehajította a kályha tetejét.Nem győztek kályhás után futkosni,télen gyorsan kihűl a lakás,meg meszelni is kellett utána.Az iszap pakurával kevert szénpor,így biztonságos és nagyon jól fűt.
Mi is kályhával fűtöttünk 1980-ig,este kellett megrakni,de ne fával fűtsd arra rámegy a gatyád is,és azt valóban kétóránként rakni kell.Fával kell begyújtani aztán ha még lehet kapni akkor iszapot tegyél rá,az égni fog reggelig.Akkor megint teszel rá és estig tartja a meleget.Azt viszont tudnod kell,az iszapnak nagyobb a hője,ezért gazdaságos,viszont vastagabb samott bélést kíván,ezt a kályhások tudják.
ezdekurvaérdekes
a praktikerwebshopja szerint 220 doboznyi van belőle, és alapból 1598 Ft nm-e. ott 2000 Ft körül volt asszem, és állítólag nem volt belőle.
útálomhaátakarnakkúrni !
ez nem volt mázas.
a lap anyaga volt végig (ez az olcsóbbik )
annyi, hogy minta van, amitől nem sík, így gondolom nem is csúszik, meg a lap itt-ott vörösre van festve.
ilyesmi
persze a pad nem kicsi
neki egy ipad minije is van. szombaton melóba ő osztott nekem netet, hogy megtudjam nézni az időmérőt- éshát ugyanaz a progi az ipadon és a nexuson...
neki 1 perccel hamarabb befejeződött az 1 órás edzés, mert egy hajszál pillanara sem csuklott meg a kép és a hang. nekem 2-3 percenként 1-2 mp-re megállt.
ettől ios cucc nemkék. túl zárt. fizetni meg elvből nem fizetek olyanért amit meg is kalózkodhatok. hiába, nekem még ilyen a neveltetésem
most nagyon filózok egy padfone 2-n.
mia tatabányai lakásába is néztünk, és ebből nincs, abból nincs, ennek csak az egyik színe van, annak csak a másik Ráadásul a kibekurt negyedik emeletről kell lehordani egy komplett fürdőszobát, plusz a vakolatot mindent senkink nincs ott, csak a mia gerincsérves nagybátyja, aki majd a vizet, meg a burkolást csinálja.
igen.
le akarom fordítani a lapokat.
ma voltunk Praktikerbe, mert ma volt 20% kedvezméyy mindenre
30 nm-nyi (cca 20-25 doboz lapot akarok venni, és se a Baumaxban se a Praktikerben nincs annyi a kiválasztott darabból. )
vörös kőmintás gres lap
Van nálunk is a nappaliban. Szuper dolog. Ha fater anno bedurrantott, meg lehetett rohadni olyan meleg volt. Hangulatos és egyébként az a sugárzás(infra) ami ebből jön kifejezetten egészséges
Mivel Ti már eldöntöttétek és én nem is akarlak befolyásolni csak az én véleményemet írom le.
1. Nagyon dekoratív tud lenni egy ilyen kályha akár a lakás dísze is, de...
romantikázni lehet mellette csak ha család lesz akkor folyamatosan arra figyelni, hogy a gyerek nehogy a közelébe menjen felügyelet nélkül, már nem is lesz annyira szórakoztató.
2. Télen mikor egyébként is hideg van és az ember nem szívesen járkál ki a házból, Te elég gyakran fogsz kijárni tüzelőért hacsak nem akarsz egy nagy halom fát a lakás közepén tárolni.
3. A kályhát minden nap ki kell salakolni ami a legóvatosabb eljárással is porolni fog a lakás közepén( Betti ezt akkor nem fogja üdítőnek találni főleg ha a csemete ott nyafog mellette)
4. Ha valahová elmentek otthonról egy fél napra (szülők, barátok) és este felé értek haza szar lesz hidegben fürödni, vacsizni, ágyba bújni mert ott este 10-ig nem lesz meleg.
5. Nem nagyon van olyan kályha amiből ne csapna ki a füst mikor ráraksz a tűzre. Nézd meg a frissen festett plafont 3-4 év múlva.
Ha vegyes tüzelésű kazánhoz nincs hely, bent egy gázkazán biztos elfért volna. Ha radiátort nem akarsz a padlófűtés is járható út.
Sanyiéknál egészen más a helyzet. Ők nem ott élnek és lehet, hogy nincs is oda vezetve a gáz. Időnként azzal fűteni jó megoldás lehet.
A nyilazás ált. kifelé mutat, ahogy forog a kerék
http://olx.hu/m/hirdetes/yamah...
a praktikerwebshopja szerint 220 doboznyi van belőle, és alapból 1598 Ft nm-e. ott 2000 Ft körül volt asszem, és állítólag nem volt belőle.
útálomhaátakarnakkúrni !
csak kapj belőle
a lap anyaga volt végig (ez az olcsóbbik
annyi, hogy minta van, amitől nem sík, így gondolom nem is csúszik, meg a lap itt-ott vörösre van festve.
ilyesmi
neki egy ipad minije is van. szombaton melóba ő osztott nekem netet, hogy megtudjam nézni az időmérőt- éshát ugyanaz a progi az ipadon és a nexuson...
neki 1 perccel hamarabb befejeződött az 1 órás edzés, mert egy hajszál pillanara sem csuklott meg a kép és a hang. nekem 2-3 percenként 1-2 mp-re megállt.
ettől ios cucc nemkék. túl zárt. fizetni meg elvből nem fizetek olyanért amit meg is kalózkodhatok. hiába, nekem még ilyen a neveltetésem
most nagyon filózok egy padfone 2-n.
le akarom fordítani a lapokat.
ma voltunk Praktikerbe, mert ma volt 20% kedvezméyy mindenre
30 nm-nyi (cca 20-25 doboz lapot akarok venni, és se a Baumaxban se a Praktikerben nincs annyi a kiválasztott darabból.
vörös kőmintás gres lap
1. Nagyon dekoratív tud lenni egy ilyen kályha akár a lakás dísze is, de...
romantikázni lehet mellette csak ha család lesz akkor folyamatosan arra figyelni, hogy a gyerek nehogy a közelébe menjen felügyelet nélkül, már nem is lesz annyira szórakoztató.
2. Télen mikor egyébként is hideg van és az ember nem szívesen járkál ki a házból, Te elég gyakran fogsz kijárni tüzelőért hacsak nem akarsz egy nagy halom fát a lakás közepén tárolni.
3. A kályhát minden nap ki kell salakolni ami a legóvatosabb eljárással is porolni fog a lakás közepén( Betti ezt akkor nem fogja üdítőnek találni főleg ha a csemete ott nyafog mellette)
4. Ha valahová elmentek otthonról egy fél napra (szülők, barátok) és este felé értek haza szar lesz hidegben fürödni, vacsizni, ágyba bújni mert ott este 10-ig nem lesz meleg.
5. Nem nagyon van olyan kályha amiből ne csapna ki a füst mikor ráraksz a tűzre. Nézd meg a frissen festett plafont 3-4 év múlva.
Ha vegyes tüzelésű kazánhoz nincs hely, bent egy gázkazán biztos elfért volna. Ha radiátort nem akarsz
Sanyiéknál egészen más a helyzet. Ők nem ott élnek és lehet, hogy nincs is oda vezetve a gáz. Időnként azzal fűteni jó megoldás lehet.