Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Valójában túlhevül az állomás,márciusban az egyik ammóniás hűtőkör egy szelepe meghibásodott,ki kellett menniük a "vizes" űrruhákban,hat és fél óráig bütykölték mire jó lett a hűtés.
Itt egész pontosan leírják: http://imagine.gsfc.nasa.gov/d...
A Zűr nem veszélyes. a sandrabullok is hazajött stoppal, mikor defektes lett a zűrhajója igaz, klúni súgott neki jótanácsot.
Van erre gyors tapaszuk,de igen,befogva is van pár perc hogy visszaérjen a zsilipbe.Ebből még nem volt baj,de jutott már be az olasz űrhajós sisakjába víz,majd egy liter,és nem tudják még mi okozta a hibát,szegény majd megfulladt.Valamelyik csatornán két hete volt élő kapcsolat a nemzetközi űrállomással,onnan vagyok jól informált.
Tényleg, nem gondolkoztam 1 van ugye, és ha nincs, az -1
Szóval elég, ha -1ig mér
Csinálok egy elektronikus tesztert, 2db map szenzorral, és akkor lehet menet közben, terhelve is ellenőrizni a szinkront, mert így üresben forgó motorral csak az alapjárati szinkront lehet beállítani
A 2 hengeres kényesebb erre mint a S4, vagy 6 vagy 12 hengeres
Hát biztos nem lenne nagy nevetés, de nem mozis lenne az biztos
Valójában nem nagyon fáznál, hiába abszolút nulla van, nincs ami vezesse a hődet. Az űrkutatás aranykorában csináltak közel nulla légnyomásos teszteket, volt nyálforrás a nyelven meg hasonlóan vicces dolgok, de nem durrant szét senki.. :-)
Tehát ha kilyukad az űrruha akkor nem fog cafatokban kiszippantani a vákuum? Simán be lehet fogni egy ujjal?
Igen,mi ugye itt a felszínen a légköri nyomásban élünk,az az 1 Bar-ban.(nem kocsmában).Mivel a vákummérőre is 1 bar nyomás hat,hogy ne alapból egyet mutasson,nullázzák őket,így mikor csökken a nyomás,vagyis növekszik a vákum,megy lefele a mutató is,egész minusz egyig.Ellenkezőleg is mutatnak,a nyomásmérők jobbra emelkednek,míg a vákummérő balra tér ki.Az űrhajókat ezért lehet viszonylag könnyűre készíteni,mert csak egy-bar nyomást kell kibírnia.Az amerikaiak kísérleteztek oxigénnel dúsított csökkentett egyharmad nyomással,de volt belőle tűz katasztrófa,meg az oroszok normál nyomást használtak és az űrtalálkozóknál ez gond volt,most már ők is normál nyomással működtetik a hajóikat.
Az...meg rohadt hideg
Mivel ügye a normál külső légnyomás önmagában egy BAR...

Sztem nem kell olyan nagy tartományban gondolkodni, mert minden ahhoz az egy BAR-hoz képest van. De asszem a Manualban le van írva, hogy mennyinek kell lennie
Az van az űrben?
Nincs több,az a maxi vákum,teljes levegő hiány.
Ábrus - vagy aki tudja:
A szinkron teszter (=vákuum mérő) milyen tartományig mér? -1 bar elég?
Itt már voltam én is a kis csapatunkkal. Csak akkor nyitva is volt.
De vegyigyümi nemvót remélem
Jó messze volt ez a driving camp, szal volt kis "túra" is, a karcolás előtt és után.
Juhí
mi 8ève vettük a 2gyűrűt nászút a járdaszigetek!
persze,hogy leviszünk!
Nem mindenki olyan csontváz,hogy ha kifekszik a tengerpartra ,kiürül a strand.
Középen az a csini hölgy ki?
Pont ebben a hónapban vettem meg a Yamit.