Köszönöm a válaszod.
Sokat segítettél ezekkel a dolgokkal nem voltam teljesen képben.
A cél a következő lett volna a mostani motor blokkjának javítása most kicsit több mint 100ezer forint lenne, és találtam képesmotoron 55 ezerért egy 400as fzr blokkot ami elvileg hibátlan. És arra gondoltam hogyha teljesen passzol akkor 2 óra alatt bent is van és hajtom úgy. Kicsit erősebb is lenne meg olcsóbb is. De így átalakításokkal nem kezdek bele. Akkor marad a jelenlegi blokk rendberakása. Akkor megy a kövi kérdés az fzr 250 főtengelye belepasszol-e a zealbe? nekem a 3yx- es vázszámú van 92es évjárat.
"A blokkja 100%ig megegyezik az fzr250-el csak ez a naked változat"
Ez így azért nem teljesen igaz.
Az FZR jobban megy, többet forog, más a vezérlése, gyújtás elektronikája, kip.rendszere, exup rendszere is van és a váltó áttételei is mások.
A 90 előtti 250/400 blokkjának más a felfogatása, így az biztos nem jó, a 90 utáni 400 EXUP RR blokkja méreteiben elvileg jó lehetne (bár a is évjáratfüggő) viszont a kiegészítők (pl.kip.rendszer, hűtő) rögzítésénél, valamint az exup rendszer miatt lehet majd vakarózni rendesen. (a papírozásról nem beszélve, ami legálisan nem fog menni mivel a Zeal-ből nem volt 400-as)
A 250-es és a 400-as blokk összeházasítása szintén nem megy, mivel a főtengelyek is különböznek.
Véleményem szerint anyagilag nem jössz ki jól belőle ha nekiállsz, bár nem tudom hogy mi a cél.
Helló!
Lenne hozzátok egy fontos kérdésem Fzr-esek. Vásároltam olcsón egy motorhibás Yamaha fzx250-est. A blokkja 100%ig megegyezik az fzr250-el csak ez a naked változat. Ebbe belemegy-e az fzr 400 blokkja? Magyarán megegyezik e a 250es és a 400as blokk felfogatása?
Köszönöm válaszotokat
Üdv Arnold
De, nézzünk, de a léccámot le kéne fixálni előbb...
bár nem tolongtak itt a jelentkezők nem akar egyik se motorozni
Kénytelenek leszünk csajokat vinni, hogy nagyobb legyen a léccám
Az baj ha felszabályozás után is érzem hogy fékezéskor a hátsó fékpedál lökdösi a talpam
Hátsó tárcsám kuka