Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jó munkát szaladj nehogy lemaradj!

Tehát inkább visszahűtik a 100 fokos vízzel, mint a 30 fokos levegővel...
80-90 fokos a víz,nyílván az olaj melegebb,de jobban is bírja. Az olajnál nem probléma a 120fok sem,de a víz közege nem engedi ennyire felmelegedni.

Mennem kell járatba,ne tartasatok fel.

Dolgozni akarok!
Üzem meleg motornál hány fokos az olaj, és hány fokos a víz?
Az összes nagyobb teljesítményű gépnél így van. Ne csak személyautóban,ill motorban gondolkodni.
Az olaj nehezebben melegszik mint a víz akkor egyértelmű hogy ki melegít kit
Nem értem... Hőcserélőbe megy az olaj meg a víz is? A víz melegíti az olajat, vagy az olaj melegíti a hűtővízet?
Baszod 1 bazi nagy város a duna mentén lent délen

Az a motortér másik oldala nem? (egyébként automatán maradt a beállítás és olajos kézzel nem akartam nyomkodni a gépet )
Megvaann !

FRANCIA !
az újjad nem látszik, csak a lökhárító. Ez nem a motortérben van.
Próbálom fejleszteni a műszaki szemléletű gondolkodásotokat. (azazhogy rá kelljen jönni magadtól hogy mi a hiba )
A tegnap hideg vízzel megnyomatott olajhűtő mégiscsak lyukas és belemenne az olaj a hűtővízbe, ha visszakötöttem volna a hűtőkörbe.
Így hogy szabadon van a két vízcső csatlakozója és megjelent az olaj az olajhűtő vízterében, egyértelművé teszi hogy nem a hengerfejben van Baja, hanem a Duna mellett.
Mlasnak annyit hogy:
1: a Francia mégiscsak jó
2: az olajhűtő USA gyártmány
Nos a motortérben a csövek között kissé nehéz ezt kivitelezni, még úgy is hogy makróra volt állítva a gép. (de a lényeg látszik)
Próbálj távolabbról fotózni, mer így a fókusz rossz helyen van. Tudod, a keresôben legyen zöld a nègyzet, ès az legyen benne amit meg akarsz örökíteni. Akkor most mi Baja?
Ne regényt írjál hanem azt hogy mi a hiba

Ugye tegnap levettem az olajhűtőt, megnyomattam 2,5-3 bárral a szivattyúval (3-4 órán keresztül rajta volt a nyomás) de csak pár olajcsepp árválkodott a tál alján, amit betudtam a benne levő kifolyt maradék olajnak. (víz sehol )
Összeraktam de nem kötöttem vissza rá a vízcsöveket (úgyis szét kell szedni megint) hanem egyszerűen csak összekötöttem a két csonkot a blokkon a vízcsővel.
Leengedtem ~fél liter olajat a hűtő kiegyenlítő tartályából és a csövekből majd elmostam a tartályt. Csináltam egy új tömítést a hűtősapka alá (kétszeresére nyúlt az olajtól) majd kiegészítettem a hűtővizet és beindítottam, várva hogy felforrjon vagy valami. (eddig sem forrt csak nyomta ki az olajat a hűtősapka mellett)
Járt rendesen, a hőfokmérő mutatója rezzenéstelenül állt a szokásos 88'C-on, a hűtővíz ugyanott állt ahol eddig, olajat nem hoz fel csak egy vékony kis hártya volt a tetején ami a csövekben még megmaradt. Járt vagy fél órát, mentem vele 2-3km-t de semmi változás.
Láttam már pár hengerfejes blokkot de az egyik sem így viselkedett.
Na mindegy, az a fél liter olaj valahogy csak eltűnt a blokkból és átment a hűtőkörbe, szóval nézzünk szét szerviz ügyben, olyan kéne aki nem akarja az egész autót kicserélni, hanem csak a hibát elhárítani. (múlt heti első ajánlat: az hengerfejes, 100-150e lesz. esetleg az olajhűtő nem lehet? az hülyeség, az hengerfejes , megy a gépműhelybe teljes felújításra)
Szóval nyitom a kaput, előtte víz és olajszint ellenőrzés, aztán azt látom hogy a tegnap políran átmosott olajhűtő vízcsonkja olajpárás
Aztán belenyúltam egy dróttal és:

Majd becsuktam a nagykaput mert nem megyünk sehova.
Konichiwa
Akkor várom a hívásod. Holnap nem leszek itthon de majd ledumáljuk. Előre is köszi
" A politikus úgy látja, hogy a háziorvosi rendszer nem elég erős, és ha a kórházak bajait akarják megoldani, akkor a háziorvosokat kell megerősíteni, akik pénzügyileg is nehéz körülmények között dolgoznak." link
Tömítés lesz az! És jó a francia!
Szép napot
Kellemes hétvégét
morningenikiurcius
Azt még nem tudom de a szombat jobban hangzana. (holnap még nem tudom mi lesz (van itthon dolgom) de holnap megcsörgetlek.
holnap kora délután?
Aszongyák a pözsó fórumon hogy ahol megy fel az olaj a hfejbe, ott szokott a hf.tömítés elfáradni és vagy folyik le az olaj a blokk oldalán vagy ha a víztér felé talál utat akkor arra megy. (mindegyikhez le kell venni a hfejet )