Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szép jó estét.
A szerelő ismerős szerint az egyik mint ha meg lenne repedve és ezért hagy ki az egyik henger . Persze a generátor szar állapotban .
Én remélem hogy a generátor meg a fessz csere után jó lesz.
És köszönöm a segítséget blackiex. Ha össze futunk vendégem vagy egy körre.
A jeladóval mi a baj?

A feszültség szabályozóból ez:
https://www.m0moto.hu/feszults...

A generátort meg inkább újratekercseltetném.
»Generatortekercs.hu
szép jó napot.
ismét segítség kellene .
blackiex köszi a tippeket.
a tekercs el van égve, a regulatort is kéne cserélni, és a gyújtás jeladód is kéne cserélni.
A kérdésem az lenne hol tudom beszerezni ezeket?
kerestem neten de gondoltam rákérdezek.
esetleg van alternatíva?
köszi a válaszokat.
Köszönöm!
Ellenőrizni fogom a leírottakat!
Segíthetne, de nem garantálható, hogy akár egy kicsivel is tovább bírja, ugyanis a motor korából adódóan abszolút lehetséges, hogy nem a gyertya fárad el. Egyszerűen ahogy "használódik" és nehezebben üt át az ív, mint zsír új állapotában, a gyújtásrendszer egyéb alkatrészeinek a gyengesége is hozzáadódik és rángat, kihagy, stb.

Nem tudom, a pipák a gyáriak-e. Ha igen, cirka 40 éves Tokai Denso (TDT-131 asszem). Ennyi idős bennük minden alkatrész: a zavarszűrő, a rugó, az érintkező lemezek. NGK XB05F a modern helyettesítője.

A gyújtókábel a következő. Az se fiatal. Azzal van egy kis gond: nem cserélhető. Legalábbis elvileg nem. Gyárilag a gyújtókábel a trafóba be van dugva és epoxy gyantával be van ragasztva. Ez úgy lesz cserélhető, ha szerencséd van és kis masszírozás után az epoxy elválik, ahogy nálam tette az ezresen. Vagy ha kiszereled, elvágod és kikapirgálod a csonkot valami hegyes eszközzel. Ezután sima 7mm-es rézhuzalos gyújtókábellel helyettesíthető.
A trafó sarus csatlakozásait is meg kell pucolni, ha már kint van, a sarukat is célszerű egy kis RO55-tel kezelni, drótkefézni, stb.

Ezen felül nyilván mindenhol, ahol elveszhet a feszültség a gyújtás áramkörében, azt pucolni kell. A piros gyujtástiltó kapcsolót a kormánykonzolon, a gyújtás 10A-es biztosítékát és annak a foglalatát, a gyújtáskapcsoló csatlakozóját.
Üdv mindenkinek, ismét itt vagyok és megint lenne hozzád egy kérdésem kedves Blackiex 🙂 :
(Yamaha Virago XV 1000)
Gyertya kérdéskör (valószínűlegesen).
Szóval azt a típust használom azóta is amit javasoltál: Denso W22EP-U
Tavaly az egész nyarat végigmotoroztam, ősszel elkezdett rángatni a motor menet közben. A gyertyák megpucolása ideig óráig segített.
Kicseréltem a gyertyákat tavaly 10. 27.-én (nem tudom hány km-t motoroztam akkor vele) és onnantól tökéletes volt.
Két napja ismét elkezdett rángatni a motor szűk 1140 km motorozás után (itt már fölírtam a km-óra állását).
Egészséges az, hogy ilyen hamar kifingatja a gyertyákat?
31.000 km-rel vettem a gépet tavaly előtt, most pár tíz km híján 37.000 van benne.

Aztán írtál még korábban gyertya kérdéskörben valakinek egy ilyet:
"Jó a lemezes is. Ha a gyertya színe oké (szürkésfehér vagy halvány barna - ez benzinadalékfüggő), a hézag 0.8mm és 6-s vagy 7-s hőértékű, akkor rajtad egy dolog segít - mondjuk mindenkinek ajánlom - az NGK IX irridium gyertya vagy az NGK V-line gyertya (v alakú középelektródával készül). Az én vasamon sokat dobott még a V-line is, előtte 2000-től húzott, most már 1500-nél is szépen megindul és érezhetően jobban présel a háttámlának. Nálad a hosszú löket miatt még érezhetőbb lenne a hatás."
#1876348 Itt érhető el: https://www.sportmotor.hu/foru...

Érdemesebb lenne esetleg ezt kipróbálni?

Mindenki másnak pedig egy kis info:
Kijött végre a Siroki Motoros Találkozó programja is. A hivtalos oldalon még mindig nincs fent, csak egy képernyő-képet tudtam csinálni most, akit esetleg érdekelné:
Egyáltalán nem.
Hello. Köszi a segítséget.
Át lesz mérve , az a biztos.
Az aksi új , és megnéztem a kábeleket hát el vannak oxidálodva a házak , konkatkot.
Gondolom az sem előny.
Generátor, akksi vagy fesszabályozó. Mérni kell, anélkül csak tippmix van.
Szép jó napot.
Segítséget szeretnék kérni.
Jamaha virago 535 a moci.
A gondom a következő.
Nem töltődik az aksi , vagy csak nagyon kicsit
Milyen hibák lehetnek?
A válaszokat előre is köszönöm.
Énkérekelnézést ;)
Pedig neked ennyibol mar tudnod kene!!! ;-)
Eldugult, ja nem tulfolyik...
Na, ennél azért bővebben kéne. Mi a baj?
XV 750 1994 Karburátor probléma áll fenn.... Kérem szépen valaki segítsen.... Teljesen bele vagyok keseredve 😢
Nagyon szépen köszönöm! :)
Igen. A kuplung oldali deklin foglal helyet.
A blokk alatt előre menő önindító vezetékeket tartja. Olajszűrő fedél alsó csavarja tartja.
Kitakarítottam az olajleeresztő tartályom, ez volt benne. Felismeri esetleg valaki, hogy ez a motorból van, vagy máshol keressem a hiányát?
Sziasztok.
Keresek xv535 eredeti tükröket. Ha esetleg porosodik valakinek a polcon szívesen megvenném...
Amit találtál, az az XV500K dokumentációja, ami az 535 elődmodellje 1983-ból.
Mivel ez osztrák piacos motor, nem tudom, lesz-e kapás.
Tudom 2010 es kérdés de talán sosem késő és hátha valakinek hasznos:

http://www.kriszera.hu/yamaha/...
Köszönöm!
Még csak a 122.- ik oldalon tartok, de igérem átrágom az egész fórumot még ha több hónapig is tart is mert nagyon sok hasznos infó van itt. Viszont találtam egy horvát oldalt amin nagyon szépen össze van foglalva nagyon sok infó.

https://yamaha-virago.blogspot...

Bocs a már ismert, mondom még dolgozom a végig olvasáson. ;-)
Viszont naaagyon szükségem lenne egy bármilyen nyelvű xv500 L vagy más néven 4FT leírásra. Tudom, hogy szinte megeggyezik a 535- tel, de OT vizsgát tervezek és ennek a vizsgának feltétele egy ilyen dokumentum bemutatása is. Úgyhogy ha bárki tud ilyet akár kölcsönbe is, nagyon megköszönném!!
Jeleleg az ebay-en tudnék venni eredeti Yamaha használati utasítás füzetet olaszt és németet 30-50 eur körül, ha más nincs onnan megrendelem. A netet túrtam 3 órán keresztül de csak 500 S - t találtam, de az egész más( öntött felni, fordulatszámmérő is van stb)
Teljesen. Az XV500 90-es évekbeli iterációja az osztrák piacra lebutított XV535 - 500 köbcenti, 20kW.
Az 535 dokumentáció szinte teljesen lefedi a te motorodat, ami a munkafolyamatokat és az alkatrészek helyét illeti.

A porlasztóban a fúvókák egy része és a tűk mások. A membrán és a tolattyú ugyanaz.
Ugyanez érvényes az olajra, szűrőkre, villa cuccokra is.
Mindjárt az első: javitási kézikönyet nem találok csak főleg 535- höz. Jól gondolom, hogy 95%- ban azonos az 500- al?
Be kell vásárolnim pár apróságot: olaj, olajszűrő, légszűrő, teló olaj és szimering, karbi membrán. Főként az érdekelne, hogy egyformák e az 500-535 között
Sziasztok.
Tegnap vásároltam egy osztrák xv500-ast. Második motorként fogom használni, de igazán nem hasznalatra vettem, hanem mert fiatal korom óta vágytam rá. Szeretném tökéletes állapotra hozni és abban tartani. Rengeteg hasznos infót találtam itt amit nagyon köszönök!
És biztosan lesz még sok kérdésem...