Azé kettő, mert ahhoz, hogy a kipufcsatornát teljesen nyitni lehessen, ahhoz akkora keresztmettszetű szelep kéne mint állat vágod?
Ha kettő van má nem kell akkora szelep, hanem 2 kisebb is elég.
értem én emg tudom is a sima powert hogy hogy müködik és miért kell, igaz csak konyhanyelven, de értem.
azt mond meg nekem, hogy mi a bráner az a dupla power? mi értelme van mikor a sima is ellátja a feladatát, ha meg nem akkor mivel jobb a dupla poweres.
Ja meg ha azt se tod hogy mi az a pow.szelep,akko megaszondom:
2 ütemű motoroknál alkalmazzák. Van belőle mechanikus és elektronikus vezérlésű változat.
powerszelep, szokták híjni ritkán kipufogóvezérlésnek is, mivel ez itt a lényeg.
Az a dóga ennek a szelepnek és mechanizmusának, hogy a kipufogócsatorna keresztmettszetét változtassa a motor fordulatszámának megfelelően. Ez a szelep, amúgy egy hengeres alakú szelep, benne egy kivágással, és ez a szelep a tengelye körül tud ide-oda forogni, tehát nem úgy műkszik, mint egy 4ütemű stráfban lévő szelep.
A lényege az, hogy pl: alacsony fordulatszámon legyen megfelelő nyomaték, ilyenkor a szelep nyitási kis mértékű, szűk a kipuffcsatorna keresztmettszete., magasabb fordulatszámon, jobban nyit, és teljesen ki is nyit, ez azé jó mert ilyenkor má a magas fordszámból adódóan gyorsabb töltéscserére van szükség és ez a nagyobb keresztmettszetű kipufcsatorna segítbe ebbe a dologba.
Utyhoty egyebet nemtudok mondani..... kérem kapcsojja ki!
valaki vegye már meg a CRM-et ha tudtok rá vevőt ne tartsátok magatokba
őőő, már régóta akarom kérdezni, mijaretkes fene az a dupla poweres és mi értelme?
jó nyaralást,aztán vigyázzatok magatokra,nehogy elkapjatok valami nyavaját kint...
nagybratyóm kiment egyiptomba 2 hétre..de a második nap elkapott valamit...és a 2 hétből..másfelet hotelben volt mert minden percben fosott
Jó utat!
A tengervizet el ne felejtsd
Csősztök.
Eljött az idő,ígyhát megindulok délre mint a vadlibák.
Most aztán legalább tíz naprig békén hagylak titeket.Aztán írjatok egy csomót hogy legyen mit visszaolvasnom ha megjöttem.Vigyázzatok magatokra,és ha lehet ne zúzzátok le a motoros társaitokat sem.(láttátok a TV-ben igaz?! )
Na cső mindenkinek!
Irány Trogir
Ha kettő van má nem kell akkora szelep, hanem 2 kisebb is elég.
azt mond meg nekem, hogy mi a bráner az a dupla power? mi értelme van mikor a sima is ellátja a feladatát, ha meg nem akkor mivel jobb a dupla poweres.
Há gondolom azé kettő, mert úgy látták jónak akik kitalálták.
2 ütemű motoroknál alkalmazzák. Van belőle mechanikus és elektronikus vezérlésű változat.
powerszelep, szokták híjni ritkán kipufogóvezérlésnek is, mivel ez itt a lényeg.
Az a dóga ennek a szelepnek és mechanizmusának, hogy a kipufogócsatorna keresztmettszetét változtassa a motor fordulatszámának megfelelően. Ez a szelep, amúgy egy hengeres alakú szelep, benne egy kivágással, és ez a szelep a tengelye körül tud ide-oda forogni, tehát nem úgy műkszik, mint egy 4ütemű stráfban lévő szelep.
A lényege az, hogy pl: alacsony fordulatszámon legyen megfelelő nyomaték, ilyenkor a szelep nyitási kis mértékű, szűk a kipuffcsatorna keresztmettszete., magasabb fordulatszámon, jobban nyit, és teljesen ki is nyit, ez azé jó mert ilyenkor má a magas fordszámból adódóan gyorsabb töltéscserére van szükség és ez a nagyobb keresztmettszetű kipufcsatorna segítbe ebbe a dologba.
Utyhoty egyebet nemtudok mondani..... kérem kapcsojja ki!
Olyan mint a KMX ben, csak komolyabb :)
őőő, már régóta akarom kérdezni, mijaretkes fene az a dupla poweres és mi értelme?
4liternél tartunk, ha elérjük az ötöt akkor 5L barack helyett 10liter benyával jösz
nagybratyóm kiment egyiptomba 2 hétre..de a második nap elkapott valamit...és a 2 hétből..másfelet hotelben volt mert minden percben fosott
Jó utat!
A tengervizet el ne felejtsd
Eljött az idő,ígyhát megindulok délre mint a vadlibák.
Most aztán legalább tíz naprig békén hagylak titeket.Aztán írjatok egy csomót hogy legyen mit visszaolvasnom ha megjöttem.Vigyázzatok magatokra,és ha lehet ne zúzzátok le a motoros társaitokat sem.(láttátok a TV-ben igaz?!
Na cső mindenkinek!
Irány Trogir