Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Andris azt szabad tudni, hogy ott kint Írben mivel foglalkozol? ha publikus, ha nem, az sem baj, semmi gond, csak kíváncsi vagyok, én gépésznek tanulok , idén érettségi,tervem h az érettségi után elvégzem a + 2 éves technikumot, és irány KÜLFÖLD ! sajnos ezt kell mondjam , mondjuk nem nagy élettapasztalattal, de azért már 1-2 dolgot lát az ember saját magától is , h milyen mocsok világban élünk, sajnos ....
Helyes, helyes !
Én megértem aki ki megy megpróbálni kint az életet.Valakinek bejön valakinek nem.Örülök hogy neked jól alakulnak a dolgok.Részvétem édesanyád miatt.Egyet követek hogy pozitívan állok a dolgokhoz és örülök az apróságoknak is.Van egy szép barátnőm akit nagyon szeretek Van egy csudajó motorom Nekem ez egyenlőre elég a boldogsághoz.
Megegyszer mondom, nehogy felreertsetek: tisztelem bennetek hogy van kitartasotok, egyalltalan nem negativ szamomra hogy maradtok.

Raadasul -mint mondtatok- titeket meg a szulok is odakotnek.
Nekem sajnos 1 honapja halt meg az edesanyam, rajta kivul sok mar nem kot haza.
Apam is allandoan kulfoldre maszakal, alig van otthon, raadasul o is kulfoldre akar koltozni..
Van meg 2 hazam (illetve kettonek a fele) otthon, de ha azokat eladtam, semmi nem lesz otthon.

Anyai agon vannak meg a nagyszuleim, oket evente meglatoggatom, aztan ennyi.

Nagyon szeretem magyarorszagot, de elni nem akarok mar ott.
Egy eletem van, sok helyre akarok meg eljutni, sok dolgot latni, tapasztalni.

Hiaba, en mar csak ilyen golya-tipus vagyok...
Tényleg sok igazság van ezekben, de az is előfordulhat, hogy szeretünk itt élni...
Nincs óriási földrengés, orkánok, árvizek, (természetesen éppen elég a belvíz stb. de mégse egy szökőár).
Szép a terület, van alföld, hegyek, lankák, erdők mezők... Nincs igazán nagy baj, csak a vezetőinket kellene kicsit p*csánrúgni, meg egy csomó embert átnevelni...
No meg szüleim eddig is dolgoztak eleget, nem lenne szivem itthagyni őket, ha tudok segítek nekik...
És ez sokat nyom...
Egyenlőre még vannak itthon olyan értékek számomra ami maradásra késztet.Mi állatokat tartunk földjeink vannak ezért is maradok mert a családomnak szükségük van rám.Ha kimész se biztos hogy boldogúlsz!Sok ismerősöm van aki hazajött és semmivel nem lett több vagyona.De persze ez függ attól mennyire vagy szakképzett és rátermett a dologra.Valószínü ha a helyedbe lennék Andris én is kimentem volna.De én egyenlőre maradok és élek ebben a szar országban.Nem vagyok negatív tipus mint pl te vagy Dani!Nekem sokat jelent a sok cimbora a rokonok az hogy összetartunk és együtt sírunk nevetünk.Kint én úgy érezném hogy egyedűl vagyok egy betelepűlt aki nem ismeri azt ami körülveszi!Szóval ez az ország ahol élünk és úgy boldogulunk ahogy tudunk!ha már nem tudunk majd menekülünk!
apám ma kezdte meg 12.évét külföldi munkában! kérdezte tőlünk: fiúk melyikőtök akar jönni velem,mert tud intézni helyet maga mellett! mondtam,hogy én mennék,DE tesóm kamionos(alig van itthon,szinte sose,ha én lelépek anyám egyedül marad, amit apám se szeret! meg a barátnőm is ide köt még...! a baj ott van,hogy anyám nem akar megmozdulni,pedig már 8éve meg kellett volna mozdulnia és nem azon aggódna most,hogy hova lesz a magánnyugdíjtagásgi meg nem tudom milyen nyugdíjazási pénze amiért addig dolgozott,meg az egyéb faszságok!
Szia Tamas!

Bizony, szerintem mindenkinek igaza van..

En amikor velemenyt nyilvanitok, igyekszem a szmelyes erzelmeimet felretenni, probalok csak tenyekkel ervelni...azok pedig valosak.

..de meg ugyanazt a dolgot is lathatjuk ketoldalrol, kulonbozoen.

Mindenesetre en azt szoktam mondani hogy otthon hogy eltem, es hogy elek most.

Felreertes ne essek, nem verem magam hogy mekkora ember vagyok, sot: ha tobbet tanultam volna, talan otthon is lehettem volna valaki...de nem tettem, lusta voltam + a mostani korulmenyek is kozrejatszottak abban hogy itt vagyok.

De nem bantam meg.

es egy dolgot ne feledjunk: 8 evig eltem Franciaorszagban, 5-ot otthon es most mar megint 2 eve itt vagyok, Irorszagban. Ugyhogy tapasztalatban nincs hiany.

Bejartam sok orsxzagot es foldreszt, de mostanra is csak 1 dolog maradt meg bennem kristalytisztan: MINDENKI jobban el, mint a magyarok! (sajnos)

Az azert nem mindegy hogy nem doglok meg infarktusban 45 evesen otthon, mert elvisz a stressz, az allando penzhajhaszas es egeszsegtelen eletmod.
En majdnem ugyanezt kellet mondjam a Legioban is...
sok okosság és tény van itt leírva! minden hozzászólással egyet tudok érteni! pro kontra dolgokban is egyetértek Bugiccal és GD-vel is! Andris meg csak megerősíti bennem azokat a dolgokat amit már többször hallottam több Londonban és Leedsben dolgozó fiatal cimborámtól!írország még Angliától is "jobb" valamivel...
írjátok,mondjátok! én olvasom mert érdekel
Tőlem aztán elfoglalhatják akár a dakoták is, ha már nem kell itt éljek, pont leszarom...megmondom a frankót hogy nekem kurvára nem jelent semmit ez az ország...ebben mondjuk az a legérdekesebb hogy volt idő amikor eskü kötelezett rá hogy "a rámbízott katonák és fegyverek erejével, életem árán is" megvédjem...de szerencsére már elmúlt
Hat Danikam, pont erre (is) megy ki a dolog...es meg sorolhatnank..

Peldaul ma mar ritka az az ember, aki nyugdijas lesz, leel egy szep eltkort, meg 30 evet nyugdijasan, aztan hal csak meg...ma mar elertek azt hogy a munkahelyrol halsz meg, nem leszel nyugdijas, nem kell teged ellatnia az allamnak...
Azaz termelted nekik a penzt 60 even keresztul, utna dogolj meg, nehogy mar el kelljen tartaniuk..

...es igen, jol latod, SOHA nem vehetsz magadnak lakast vagy hazat...lakast meg csakcak, ha EGESZ ELETEDBEN fizeted majd az allandoan novekvo reszleteket....hazat meg akkor sem, ha hitelt szeretnel, mert kezdo toked nem lesz, ugy meg nem kapsz annyi penzt...

Motorozast is elfelejtheted majd, mert nem lesz lehetoseged/penzed ra.
Es nem azert mert balfasz vagy, egyszeruen csak nem hagyjak.....
...ja meg annyit hogy a sok mocsok bibsinek pont ez a celja hogy mindenki elmenjen es elfoglalhassak az orszagot...

Ez olyan mint a holokauszt csak nem olyan feltuno...otthon is naponta halnak meg emberek...ki ehen, ki megfagy a sajat otthonaban...

Helyukre meg jonnek a kamposok, sok penzzel....es ez nem rasszizmus, ezek tenyek
Ertelek Adam es el is fogadom ezt.

Szerintem ket ember van : aki megy es aki marad.
Mindket dontest tisztelni kell...

Viszont lehet hogy a te velemenyed is meg fog valtozni, amint gyermeked, csaladod lesz es ott fogsz tartani hogy lassan nem tudod oket etetni.

Felreertes ne essek, en nagyon szretem a magyar foldet, hegyeket, orszagot de a sok mocskos geci ellehetetleniti a megelhetest.

"aki atkel a tengeren, csak eget es nem orszagot cserel"
Mi az a "minden"?
Családod - oké, de azon kívül

Mert én csak azt látom hogy itthon nemhogy arra nincs esélyem a belátható jövőben hogy egy lakást vagy pláne házat vegyek/építsek, de még arra is hogy béreljek csak olyan áron lenne, hogyha onnantól tényleg még a hobbim is a munka lenne, mert úgyse maradna pénzem semmi másra...most akkor éljek addig a szüleimmel míg meg nem halnak és meg nem öröklöm a házat? Pláne hogy hál'Istennek elég jó egészségnek örvenedenek mind a ketten, úgyhogy erre is várhatnék még alsó hangon vagy 20 évet...
Ez szép és jó és örülök neki hogy te ott kint megtaláltad azt amit szerettél.Ez az ország amiben élünk el van baszva úgy ahogy van.Marha gazdag ország lenne ezt nem kell mondjam ha nem rabolnák szét.De nem mehet ki mindenki külföldre.Ki marad itthon?Szerintem mindenki vágyik az olyan életre mint amit te is leírsz.De itthon mégiscsak itthon vagyok és magyarúl beszélek mégha csóró is vagyok.Leszarom a dolgot lényeg hogy én itt vagyok és szeretem ezt az országot(nem a népet meg akik szétlopják)!Lehet én is majd másképp gondolkodok majd de jelen pillanatban eszem ágában sincs kimenni külföldre azért hogy jobban éljek.Nekem itthon van mindenem.Minden ide köt
Meg egyszer mondom hogy a biztonsag, az ANYAGI biztonsagot jelent !
Bebizonyitom: mikor alszol jobban, ha tudod hogy a gyermekedenke meg tudod adni azt, ami kell vagy ha nem ?
Es itt alapveto dolgokra gondolok, nem jatekra.

Ti, akik fent vagytok a forumon, egyikotok sem a szegenyebb retegbol szarmazik.Ne ertsetek felre, nem vadolok vagy nem irigykedek..
De elmondhatjuk hogy a nagytobbseg itt nem havi 40.000 -bol el, nem?

Azt meg hogy kint tobbet keresel, de tobbet is koltesz, nem 100%-an igaz.

Csak mesugom nektek hogy a havi rezsim 27.000 Ft TELEN IS! (65 nm2-es lakas egy lakoparkban)

Miert?
-nem letezik vizdij, nincs vizora.
-gaz olcsobb mint otthon
-villany olcsobb mint otthon
-Kaja annyi vagy olcsobb mint otthon

Ezenkivul: nincs sulyado, nincs atiratasi dij,nincs ado a kocsikra, muszakiztatas dija osszesen 12.000 Ft

Egy sportmotor vagy enduro ara (hasznaltan, kb 5 eves) cirka 2 havi fizud

Mondjam meg?

Szoval itt nem latok embereket stresszelni...nincs dudalas, anyazas, mindenki turelmes, valsagrol nem hallani.

En ledolgozom a napomat, delutan, hetvegenkent kirandulni jarunk a HITELMENTES kocsinkkal. Etterembe jarunk, jol erezzuk magunkat. Ruhakat vasarolgatunk, persze mindent modjaval..MINDEZT EGY FIZETESBOL.
Nyaron Kanari szigetekre megyunk nyaralni ES NEM SZNOBIZBUSBOL CSAK AZ VAN OLCSON (cakk-pakk 150.000 Ft harmunknak, mindent belertve)

Ezek utan mondjatok hogy itt szarabb, mert stresszelsz....
csak a
jaaaj ilyen vagyok én is
Balint, hidd el hogy tobb a szbaly magyarorszagon, mint itt...
Sziasztok
Olvasgatom mit írtok és én csak annyit fűznék hozzá hogy a nyugati országokba is ugyanolyan sokat stresszelnek az emberek mint itthon sőt az elmaradottabb országokban ahol valóban szegénység van ott boldogabban élnek mint bárhol máshol.Van egy kubai ismerősöm(nem menekült).Ő is mondja hogy itt többet keres jóval mint náluk de megy vissza inkább mert nem bírja ezt a nyomott életet a streszt.Ezt hogy hajszoljuk a pénzt éjjel nappal.Valakinek ez megy és attól boldog minél több a pénze lehet van ilyen.De ha igazán boldog akarsz lenni azt nem a pénzbe kell keresni
Főleg Vásárhelyen.
Sajnos az ott élők is úgy vannak vele hogy ott át kell b.ni egymást.
Ja ez nem azt jelenti hogy m.o.n olyan jo lenne a helyzet csak mindenki aki odamegy turistának el van ájulva az emberektől.
ezért írtam a tapasztalataimat.
Az megint tény hogy motorozás szempontból nagyon komoly helyek vannak
Andris a kűlönbség az hogy engem már nem dob fel egy akármilyen auto, vagy uj motor, én CSINÁLNI szeretem a dolgokat...

a jo kis nyugati társadalmak nagy átka árnyoldala hogy lehet hogy többet keresel de minden többe is kerül ugyhogy honap végére ugyan ugy nincsen pénzed...

cserébe viszont van eszement agybaj jo sok szabály, bűntetés, kerités, mit NEM lehet, STB STB.

persze jobb kocsival járhatsz, magyar mércével mérve, sőt akár jobb motorod is lehet, de sosem fogod érteni az ottani embereket, és ottani szinten mindig egy csoro maradsz.

engem egyszerüen megfojtanak az ottani sok bekorlátozott szabályok, persze meg tudnám erőszakolni magam ha muszály, de minek amikor itthon bár csoro vagyok de szabad és azt csinálhatok amit szeretek csinálni.
hát szerintem mindenhol vannak ilyen emberek szép számban...és sajnos itt is
de meg mindig inkább élnek itt mint Magyarországon
neked melyik városban vannak alkalmazottjaid?
...elfelejtettem mondani hogy ez a srac Magyarorszagon el.

nem vagyok elszallv az itteni elettol, de a tenyek azok tenyek: itt 2 heti fizetesedbol veszel egy olyan motort, amiert ottthon az emberek sajnos 7 evi hitelt vallanak be...es ez nem tulzas!
Ha akarnek, 5 het alatt osszehozhatnek egy 2010-es, EC 300 -asnak az arat...persze akkor nem ennek, nem innek

A prnz nem minden, de akkor megis miert hajszolja mindenki ?

nekem apam azt mondta hogy ne legyek tragyak rabja...nem is vagyok az.

A penz nem boldogit, ez OK, de egyet Ti tanuljatok meg : a biztonsag az anyagi biztonsaggal kezdodik...bizony.

Tehat akarhaysz te boldog lenni, ah nincs mivel.
Sok ember kenytelen volt eladni a motorjat, mert nem volt penze fentartani.
Az otthoni ismeroseim legtobbje nem tud motorozni, mert : eladta mert nem tudta fentartani, megvan meg neki de nincs ideje kimenni mert szetdolgozza magat...

Lehet hogy itt csak hetvegente mehetek ki es penzert, de cserebe ott a mento mellettem, akar pnzt is nyerhetek illetve csak a mi kornyekunkon 9 (!) crosspalya van es ezeken kivul meg enduro palyak is.