Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Viktor, már a multkor kérdeztem , de te elsiklottál , tán nem véletlenül a kérdés felet...

mivan a sikvidéki enduro team többi tagjával, Gabesz barátomal, Tibi, Otto, és a többiek, vagy már nem vagytok barik...?
hát biztos legnagyobb ellenségeink mi saját magunk vagyunk...

de amúgy a maják nem azt írják hogy a világ vége és elpukkad a földgolyó....
hanem valaminek ami eddig volt lesz vége....de valaminek a kezdete is egyben...
csak az emberek szeretnek leegyszerűsíteni dolgokat...így inkább azt mondják hogy világ vége.....mert látták a maja naptárat aminek utolsó napja 2012 dec 21.

amúgy érdekes a történet leegyszerűsítve is ...de elő kéne olvasni kik is voltak a maják..kivel spanoltak, hogy mindezt tudták akkor már mikor itt még 3000 év mulva is azthitték lapos a föld...szóval vannak érdekes dolgok...amik gondolatébresztőek..

A maják szerint most a Nap ötödik korszakában élünk. A mostani embert négy korábbi emberi faj és civilizáció előzte meg. A jelenlegi, ötödik korszaknak a maja-naptár szerint különleges jelentősége van, mert nem csak az i.e. 3114-től számított 5125,4 év jár le, hanem egy nagyciklus (25 625 év - ez egy precessziós ciklus, ennyi idő alatt tesz meg a Föld egy teljes kört az állatövi jegyekben) valamint a 113 972 éves világciklus is.

A maják felfogása szerint az emberi civilizációk sorsát nem önmaguk, hanem bizonyos kozmikus törvényszerűségek uralják, amelyek szoros összefüggésben vannak a Nap kozmikus körpályájával.

2012. december 22-én a maják szerint kozmikus kapcsolat jön létre a Vénusz, a Nap és a Fiastyúk (Plejádok) között. A Nap ekkor nem csak a közismert téli napforduló csúcspontján tartózkodik, hanem a Tejút és az égi egyenlítő keresztútján. A maják ezt a pontot a "Szent Fa" néven említik és a mi Világunk középpontjának tekintik.

Ez lesz az a pillanat, amikor a Föld bolygó a Plejádok Alcyone csillaga körüli 25 625 éves keringési pályájának végpontjára érkezik.

Ugyanebben a pillanatban, ezzel tökéletesen szinkronban a Plejádok egész csillagrendszere a Galaktikus központ körüli 225 millió éves keringési ciklusának végére ér sőt az egész Tejút Galaxis ls éppen abban a pillanatban jut majd el egy ennél végtelenül hosszabb keringési pályája végpontjára a Nagy Központi Nap körül.

Olyan ez, mintha egy különleges kozmikus spiráltánc záróakkordja hangzana fel a térben.

Létezik galaxisunkban egy övezet, az úgynevezett Photon öv. Napunk 2000 évig tartózkodik a Photon övön belül és 11 000 évig azon kívül. Ahogy a Nap megközelíti a Photon övet a Föld a keringési pályáján kb. 20 éven keresztül ki és be lép a Photon övbe. Az 1987-es év volt, amikor a 11 000 éves ciklus után a Föld ismét belépett a Photon övbe és azóta egyre növekszik az az idő amíg ott tartózkodik, egészen 2012-es év téli napfordulójáig, amikor a Föld teljes pályája a Photon övön belül lesz és ezzel a Nagy Ciklus befejeződik.

A maja naptár is itt végződik. Egy új korszak köszönt az emberiségre.
Jó reGGelt, egy kis finomság kávéhoz: http://youtu.be/fhBo2M8nu0Q
ez a maja naptáros dolog ey marhaság, honnan a picsből tudták volna anno a maják hogy majd pont most lenne világvége..

szerintem az emberiség le fogja magát szadálni, de azt saját maga fogja okozni...

sajnos minden iránybol égetjük a gyertyát, nem kicsit, nagyon, és nem gyufával hanem lángszoroval...

szoval mikor eljön egy ilyen reccs, annak gazdasági, kizsákmányolási, ebböl fakado háborusdi, vagy valami mesterségesen csinált virus, (lásd német e-coli fertőzés) esetleg ezek komboja ,stbstbstb... fogja okozni.

utána a barlangokban rongyokba bugyolált tulélők majd jol vállon veregethetik magukat, hogy bazdmeg ezt jol megcsináltuk...

csak könnyebb hinni valami olyan világvége dologban aminek nem mi vagyunk az okozoi, pl aszteroida, meg maja faszság, meg a fejünkre esik a nap, ésatöbbi...

tipikus emberi gondolkozásmod, a hiba nem bennünk van pedig aztán de... merthogy rakétasebességel taposunk abba az irányba a fent tarthato fejlődés, és a gdp nővekedés hajszolásával.

kb ez a véleményem erröl.

reggeli világvége perceinket olvastátok.
én kötelezném őket hogy ...legyenek benzinkutak
néha szopatak a műszerek....

itthon jó mert tényleg postagalamb vagyok....de kint azért főleg ilyen ko molyabb hegyek között el lehet bóklászni...és nappal meg tele tankkal nem is érdekes merre megy az ember csak menjen..de mikor sötétedik és be akarsz érni a campbe ....akkor tudnak elfajulni a dolgok...és fogy a benya
ja remélem élek még akkor
a 300000-t is kéred?
Jó reggelt!
ja volt ilyen hogy bevitt a gps a málnásba, aztán sötétedett, és a végén tök sötét lett...

a kurva nyil mutatta az irányt csak éppen a gerinc, vagy a hasadék folyamatosan enyhe szögben távolodott, igy egyre nőtt a távolság, ejj mondom defasza már csak 1,2 kilcsi a kemping, hajrá , aztán mikor már gyanus volt hogy rég ott kéne lennem addigra már 7,8 km-er volt a kemping...
amúgy sok ilyesmit olvasok olvastam...és valamilyen szinten lehet valami alapja a sok szóbeszédnek...de lényegesen egyszerűbb mint amit a papok mögémagyaráznak meg akarnak láttatni velünk...meg a félelem amiben akarják tartani a hiten keresztül az emberiséget...stb...
szóval inkább ufók vannak...de lehet azok is mi vagyunk /voltunk....
az istenek is mi lehettünk....
én ha meghalok itt fogok ghósztrájderkedni a pilisben ....persze ha rajtam múlik....
ez esetben egy vigasztal , hogy együtt halunk és a mennyországban is ha van ...de a pokolban biztos összefutunk...valami motorkerékpár közelében....
ti hisztek az ilyesmi hülyeségben...?

mikor a maja naptár tutira megmonja mi lesz ...
a m.o. egyik legjobb része ez igaz ..azt fogod mondani tényleg fain hely meg gyönyörű....de, hogy a legjobb rájderekkel fox hajtani az azért közel sem igaz .....de ha szerencséd van és akarod hozok neked ide valamelyik napra olyanokat akiket látni a tv be....gobbi hilda meg ilyeneket...
jo reggelt..

este 6-kor ugyis meghalsz, mert jön a világvége, keresztéy josbácsi megjosolta...

már sokadszorra.
el kell mondjam...este megnéztem még a sose halunk meg ..koltay film végét..és elaludtam és végigaludtam az éccakát...végre...vagy lehet ez a többnapi szarulalvás fáradtságából adódó néhai mélyalvás...

aztán meghalok...
csika. ismered csoreszt? csorba ákit?

ő ismer engem..szakmai ártalom . és voltkint velünk..párszor.
szóval ha ismered őt ő ismer engem és már akkor ..(a lógika alapján)te is ismersz engem...
akkora race tapasztalatom van mint egy harmadosztáylú kezdő versenyzőnek az elő idényében január elsején..de tudok róla irni...kétezer oldalt.

zoozee ennek örülök mert nemsoká akkor ott a remény hogy mo legjobb részeére megyek hajtani és lessznek drályverek is..a legjobbak.

ott most esik az eső készíti elő a holnapi nedves zarándot.ja de rég voltam már igazi jó sárban. utoljára robival márc 20adikán..de akkor az igazi ütős volt. geci ütős..az egész télk csapadéka egy hét alatt elolvadt és mikor odaértünk ...meg is kaptuk...
imádom.. úgy lehetett hasítani benne felfelé...mint az atom.
lefelé..na azt inkább hagyjuk.
akkor már minket láttál románba ....mondjuk nem egy eksönvidijó..mert kevés alapanyag volt...de a táj az a hargita....szereplők meg valami hülyék..

tegnap azért beugrott a 150 ezer hozzászólás....nem is tudom kinek sikerült behajítani....
most mondja a rádio hogy jó idő lesz hétvégén ....
a hatezres oldalt olvasom vissza már tizen9edikre.
ezért lyaú ez a fórum.
mert fél szavakból..mit szavakból..körfelyű linkekből is értcslyük egymást(annyi helyesírási hibát próbálok meg elrejteni az irományokba hogy már nem is tudom elrelyteni öket.
hát elkiabálni nem merném de mintha halványan jobb lenne ...de épp előbb röhögtek a gyerekek....tüsszentettem vagy 40 et ....de inkább többet ...be van dugulva az orrom....és köhögök szárazon mint a disznó...de köszi jól vagyok
király ez adévid fijju
drút mórningö-hö. gyógyuló?
gyógyuljá.
csika most akkó te vagy az endúró bajnok, vagy kiscsuka?
de gyanús vagy nekem..ha olaszba jársz angolórát venni akkor...gyanús wagy mondom.
a mútkó én is wettem angol órát ...románban, de kiderült hogy nem is angol hanem kinalyi.
onnan tudom hogy a hátlapjára rávolt gravirozva méd in german.

én a helyes-sírással úgy vagyok mint a motorozással...nem nagyon megy. tolni csak azé tudom mer esős vagyok...gyanci hogy ez sem igaz...de hazudós is vagy nem dely az biztos...vagy nemi.

ha már akkora nemzetközi tapasztalatod van ...mesélhetnél t is valami franyec sztorit.
de ne azt hogy kint süt a nap és kék az ég..azt tudjuk. magyarországon kívül ilyen.... bárhol
hanem valami olyat mint amúltkor meséltek...talán thawai.
kisborka vagyki volt kint valami olasz horvát edzőtáborba(se a helyszin se az ember nem biztos ),de a haver mesélte aki azért csak a heverom...vagy nem de az biztos.
na ha kizártuk a bizonytalansági factory-kat akkor mondom tovább. szóval az emberünk hajt az edzésen, úgy mint a távirat...hozzám képest csak két fényévvel jobb pályán...és egyszer csak valaki mögötte egy ilyen nyöszörgő kátélyem dudával elkezd dudálni.. emberünk nem érti megy mint a távirat és csak dudálnak neki...ami azt jelenti valami széria mocsokkal mennek mögötte...
emberünk elengedi a dudálót aki fénysebességgel halad tovább...david knight volt az...
ez egy állat mondom és úgy röhögetem mert elképzelem a szitut...jön ez a nagy bengáli és a széri tesztgéppel is úgy megy a speciálon mint a millenium falcon a hiperűrbe.
na valami ilyesmitt.. written lyél már ide

csak vannak nálatok is aukciók.
http://youtu.be/G3JXKqfX1Bw