Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hát Dew ezt igy látatlanban nehéz megszervizelni...

mondjuk "hát"-al nem kezdünk mondatot, tanulok Viktortol..
Motorra fel.Iány az erdő
fuu aztán ha ez ledobja a láncot akor kezdődnek csak az izgalmak..
szép jó reggelt.
dév a szöges gumi...a tsavaros...
hát az annó még as sm...(szado mazó)korszakból való mikor az orgazmus előtti idő növelésére szolgáló beszögezett óvszer felpattintotta az első Lómai. még ie 467ben. =szögesgumi
vagy dugó- vics titusztól való ez a gumi..és az akkor még nem is volt szöges?
na mindegy.
ezt még meg kell kérdezni vikitől...mármint vikipédilyától.

az a könyv nagyon komoly... sok használható dolog van benne..pl ha az ember 100éves.

kb annyira jó mint a téligumi elképzelésük
azt azért sajnálom aki 2000 körül arra szorul hogy könyvből olvasva tanulja meg az endúrózáss rejtelmeit...
kb annyira lehet jaú mint a kamasz últra.
akkor ott az lyaú volt...mostmár azért kissé túlhaladott a dolog.
vagy olyan mint a lovaskocsi...akkor az lyaú volt pl 200éve akinek volt az mekkora lácsó csákó volt...ma meg elég hülyén néznének az emberekre ha mondjuk az atópálya felható előtti lámpánál ...ott csikorogtatnád a 2 lovas(1,5kwos )szekér lópatkójait...
szóval vannak dolgok amik akkor és ott lyaúk voltak és vannak a túlhaladott dolgok....

déw.
az a póvertől jövő cső azzal a céllal van -japán haver mondta -hogy az ott lecsapódó olaj ne folyjon vissza a hengerbe ott szépen a túlnyomás és a kis rések közt átpréselve kissé csöpörészhet az olaj...
mikor már úgy fungcionál az a gumicsöved mint egy kipufogó...
és akkor ...
akkor oda is kell egy fmf rezó mert... ahhoz nem jó egy síma kipuffcső..
mert ez kéttély..ez viszont hozza a bajt mert ha rezó akkor védő is kell...inkább nem is tetézem tovább
hajrá 4tély
Nem jó a kép, ide a csavaros gumi kéne
Mikori könyvből van ez a kép? Akkoriban még nem volt menő a csavaros gumi? Tényleg, tudja valaki mikori fejlesztés ez a csavarozzuk a gumit télire?
Szasz mindenki!

Téli motorozás témára itt a szakirodalom:
Igen, a japán vatera, az csak elmélet volt
Ez a moci is japi import, Pécs környékén egy srác foglalkozott annó japi motor behozatallal, egy akkori konténerből van ez a vas, patent volt még 4 éve, bár ki tudja végül is a blokkot nem borítottam szét, de nem volt olyan hangja mint most
Japánok odafigyelnek a vasra...nem csóró trógerek mint én, aki csak hajtja , na jó, azért odafigyelek rá, de ami kopik az kopik, ki kell cserélni.
a japan vateraban csak az a gond,h hogy oldod meg a fizetest,m nem bizt h elkuldi neked a tengerentulra...

egyebkent jo par motort vettem regen japanbol,mindegyik patent volt
Köszi az infókat , időm az lesz agyalni, mert talán 100eFt ha összejön január, de inkább februárra.
Japi vaterán régebben én is láttam 60eFt környékén komplett olyan blokkot mint az enyém, csak ezzel az a probléma, hogy semmi garancia nincs arra, hogy az a blokk kopó alkatrész ügyileg jobb, mint ez, bár egy tartalék blokk mindig jól jön, főleg, ha gyári állapotban van
Végül is ennek nincs sok baja, csak sarkalatos pontokon van a gond A motor ment, meg menne is, csak vannak benne ilyen bombák, amik bármikor felrobbanhatnak.
Érdekes kanyarvétel volt
azuj henger sztem 150 -200 e. korul lenne

a red baront is meg lehet kerdezni azok hoznak meg japanbol
erdemes lenne venni egy kpl blokkot,de nem nagyon van,most neztem angliaban
kpl motor van sztem azt olyan 100 e. ft korul meg lehetne venni
Köszi az infót, ezeket tudom. A hengert nem gyártják már, újat se lehet rendelni, használtba meg olyat/rosszabbat kapsz mint ez, már ha egyáltalán kapsz. Egyetlen esélyes hely, ahol lehetne találni jó hengert az Japán, ha egy ilyen 98 v. 99 es vasat lebontottak valamikor korán és nem volt használva a hengere, fehér hollót lehet könnyebb lenne találni
Henger cserében nem is gondolkodom, már csak a vélhető ára miatt sem.
Hát tehettek volna fület az alsó lapkára, mint a legfelsőn van, hogy ne tudjon becsúszni a hengerbe, ha a kiemelő eltörik, nálam ez volt az első powerrel, most ezt megúsztam. Ha kikopik a power és subickolja a gyűrűt azt már lehet hallani.
Az tuti, hogy nem hülyék, csak nem "csóróknak"/hanyagoknak tervezték a vasakat(azzal nem számoltak, hogy valaki 10n ideig használ egy alkatrészt n idő helyett és akkor se legyen baj) , végül is, aki odafigyel rá és nem hagyja leamortizálódni, lásd japánok, akkor jó vas ez.
A baj ott van, ha A-Z ig ezt rendbe akarnám tenni, szerintem többe lenne a felújítás, mint amennyiért most el tudnám adni a vasat, persze eladni meg nem akarom, ezért még is célszerűbb lenne rendbe rakni A-Z ig.
hat henger az nincs sehol hozza,proxx dugo 68 euro
Ne szidd mar a japan mernokoket,nem olyan hulyek azok,mint gondolod

Ami elkopott,elfogyott azt sajnos ki kell cserelni.A folyamatos bagerolas ide vezet,egyszer rendbe kell tenn a-z ig ,es akkor rendben lesz.Egyebkent ,ha rosszul er a dugora,meg siman a gyurut is eltorheti a racsapo power nyelv.
Agyalhatok... Van hozzá valakinek hangulata? Ha akad vállalkozó kedvű, teszek fel infóul szolgáló képet/videót.
Ami tény, a power szelep középső lapkájának a sarka marta meg a dugót valamikor régebben(mert a korom rá volt égve), lepucoltam, lehet látni, viszont maga a power szelep nincs vészesen megkopva, az még jó.
Ami aggasztó elmélet, hogy azért fordulhatott elő, hogy csak az egyik sarka mart bele, mert a power szelep abban a kegyetlen pillanatban valami oknál fogva ferdén csúszott rá a dugóra, RGO ki van kopva a henger azon része, ami megvezeti a power szelepet(nem csoda, 13 éves henger) érezhetően elég nagy a kotty, kizárt, hogy ennyit ráhagyjanak a hőtágulás miatt, s ez magyarázza azt is, hogy miért jött állandóan annyira a kipuff füst a power ház kivezető csövén is...bár tuti azért van ott a cső, ami átjön némi füst ott tudjon távozni, na de hogy kipufogóként szuperáljon Perselyt elfogadható áron a henger ezen részébe nemigen csinálnak, power szelepből nincsen plusszos , tehát más megoldást kell kigondolni Van még egy 3000Ft os alkatrész5-ös az emeli ki a szelepet, talán ha az nincs kikopva(mint nekem) és patent illeszkedik a szelep végén lévő csapra, akkor megvezeti és nem engedi elfordulni a szelepet a kopott hengerben. Ezt biztos meglépem, de még agyalok

Jól mondta Zoozee, tényleg mákom volt, mert ha mondjuk ez az ütés megint letöri a kiemelő fület, akkor a legalsó lapka rácsúszott volna a dugóra Suzuki power szelep
Muterom lassan 40 éve kel hajnali 4-kor...6-ra jár dolgozni (Kőbányára - Csepelről, busszal).
De 12 évig, míg megvoltak a dobijaink, f4-kor kelt, hogy reggel indulás előtt még el tudja vinni sétálni őket...
Az kellemes tud lenni
Tudok egy tuti megoldást, vágd el valahol az állórész tekercset és akkor állandó lesz a jelenség
Komolyra fordítva, egyszer én is szívtam így, nekem a gyújtó trafóra csatlakozó(talán földelés) vezeték csavar pottyant ki és hol érintkezett, hol nem, hol volt gyújtás, hol nem, persze mindez terepen
Akkor egyszer csináld meg,egyszer meg ne!
megvan még az is... valami rohadt gyujtás baja van, nem tudok rájönni mi.. hol csinálja hol nem, ez a legszarabb...