Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csak bemásoltam ez ide, nem kommentáltam a dolgot Nekem mindegy, hogy FIDESZ, MSZP, komminusta, nem kummunista politikus mind elmehet a picsába, egyik sem jobb, mint a másik, röviden ez a véleményem
Hitelt részemről soha, amíg kamatokat kérnek érte...
Előző választáson elmentem életemben először és utoljára szavazni, végigolvastam az összes párt programját aztán végül részemről a Jobbikra tettem le a voksom, bár azzal sem értettem egyet több ponton, akkor az tűnt a legjobbnak, számomra.
Madj nezd meg a Demszki haver is mi szemetet hagyott maga utan ,bkv,parkolas,stb.

Hazaarulas,ki a Duna partra a cipok melle,es belelonoi oket!
Na hagyjad mar,jol megetted a komcsik szoveget.

Nem zavar h az allamadossag masfelszeresere nott a gyurcsany korszak alatt,meg mindent eladtak,meg a mit nem lehetett azt is.Hitelbol hitelbe ugraltak.

Te is tudnal uj Suzukit venni,hitelre, csak mikor ki kene fizetni ,akkor jonnek a gondok.
Tudom ez a GG fórum, ezt utolsónak mára
HIRDETÉS.

Hirdető neve: Orbán Viktor

Eladó egy HAZA-2011 rendszámú gépjármű. Egy éve vettem, azóta csak lejtőn hajtottam. A fékeket kiiktattam. Gáz van, de csak ha tüntetnek.
A kormánnyal van egy kis gond, teljesen irányíthatatlan.
Állandóan a szakadék felé fordul, de én ragaszkodom hozzá. Önfényező funkcióval rendelkezik.
A sebességváltón öt fokozat van hátra, egy előre. Felkapcsolni lehet, leváltani nem.
Az ülések a saját ízlésemnek megfelelően vannak kialakítva, 2/3-1/3 arányban dönthetőek. A GPS-t elnémítottam, nekem ne mondja meg senki, merre menjek.
Biztonsági berendezések: ABS, PPS, TEK.

Extrák:
- motortérben bordázott ékszíjjártó (erősen csúsztat),
- narancsillatú Wonderbaum,
- Lázárdetektor rendőrök ellen,
- belső tükrön egy kövér bolsi-balsai baba,
- kalaptartón bólogató kutya (cserélhető Schmitt fejjel),
- Index (zsebben),
- CD lejátszó, telepített műsortárral: Handel-Messiás, Horváth Pista-Hej rugó, rugó, Zorán-Kell ott fenn egy ország.

Üzemanyag fogyasztás: nem számít, enyém az egész MOL.

Irányár: IMF hitelre deviza-károsultaknak féláron!
Jelige: Ámokfutó

Ui.: Majd' elfelejtettem: a csomagtartóban van tízmillió utas,velük nem kell foglalkozni.
mániában mi iscsak 30..33km megyünk mert sok a dohányos.
fater mikor jött...mer még csapattag voltam..hátha megent fölhiv dumálni az öreg mert ...megent az t íro mhogy már nem vok csapattag. .
na az öregékkle volt eddig a legtöbb85km full hard extrémben!.
egydül mikor kimentem ...és még az órám jó vaolt akkor 73km!de az 3-3és fél óra alatt!de egyedül még annyira sem álltam meg hogy nagyon nézelődjek.
szalajtóssal mentünk még 60km felett mikor összejött a hajtás.
egyzer azért nem mentünk többet mert gumiszétszakadás..visszavontatás a kocsihoz...63kilcsi

aztán meg mikor lesérültem akkor azért csak 55km mentünk(csak. full extrémben
nekem egy ilyen románia 4,5 ..5,5 literrel el van.
észrevette mde akkor már késő volt...téháeniksz.
ez igaz..de fél millábóll azért szépen feljavitomm és nem is számolva azt hogy a 2tt sem ingyen dugózod fel...
ez 30rugó-dugó+ 30rugó hajtókar+ főterngelycsapágyak..70rugó

hát a bergnél ez jócskán a 3szorosa az tény, de a fél millából még mindég marad negyed amit beletankolok
a gasgas az egyetlen ami felvesz a racét...mert a fogysztásba nem jön ki a félmillának csak a fel! +6 gangos amivel tudsz utazni is! ez nálam gasgas 300ec = 4t endurók
itt mondom mindenkinek igaza van aki nem szereti szerelőhöz hurcolni2t aki meg picipézből és szereli otthon a műhelyben mert hobbinak jó!nekem 4t.
de neked is volt 2010 300exc emlékszel mikor kifogyott a benya és a csajodnak kellet vinni a kocsival..még mondtad is hogy hát a gázgas az nem eszik igy ez nagyon nem takarékos...emlékszel?
"1000ft / hónap a többletköltsége..."
helyett
"10000ft / hónap a többletköltsége..." egyébként igaz az eszmefuttatás, ha ilyen sok a megtett kilométer.
Ti ilyen "sokat" motoroztok , én 2 tankolásból(20 l) vígan elvagyok egy hónapig, azaz havonta 10eFt/hó a benya+olaj költségem, de inkább ennyi sem, mindig van nafta a 2. tankolásból a tank alján hó végi motorozás után, s van, hogy többet is megyek egy héten, nem csak hétvégén. Bár valószínű ti rengeteget mentek egy alkalommal én meg harcolok 30-40kmt aztán kipurcanok és hazamegyek
azlért is levagyok most a 6000ft vezlánc +1200ft csapágyak 2db..amit majd 6 év múlva újra...kell bizgetni

ez a költségek pontossan akkor jöttek elő nálam mikor a 380sxem volt...ott számolgattma hogy túrázni nem is tudok vele mert pörög nagyon + a többi 4tje elvolt egész napra a 8literrel én meg jó 14-15 litykót itattam vele...
mániába is a 11liter lecsorhott a exck meg 5 litert nem szivatak el...
a 380sx 1,5 év alatt evett meg anyi benyát mint a berg 3 év alatt!ez abban jön elpő hogy a bergel motorkázolk ahogy jóesek a 380assal meg mindég számolgattam elég e a benzin lessze rá zsöci hogy telelökjem...
szóval nála ma 4t az nyerő+ pályán csakis 4t az extrémbe...meg hogy a big waterwheelel még ventillátor nélkül is jobba nelvan mint a 2t a 40kilóval könnyebb! emberek alatt...
a hétvégi pályázáson is...
szombaton:10+15+15perc
meg vasárnap:10+15+52 percaz az majd két órát mentem és 8 liternem ment ki a tankból pedig volt nyelezve a torka rendessen...
az 2tvel ez legalább16-18 liter!takarékos excvel is 12-13liter!
én meg a kilenc literes tankot szombat reggel telaraktam majd vasárnap este nyugtáztam hogy kb valamivel több mit egy liter maradt benne...a két nap után! hullámos homokpályán!
mondjuk ez a berg tély és való extrakeveset szivogat..
a romaniacson bizonyitott nagyon. nekem 6,8 liter ment el az első nap a 250 xcwben 14liter!2009 rmz 450 8liter , 2008 exc 450 is hasonló.ez ugyan ott tóra extrémben 80km!1800as hegyek közt...az sibiu és környéke kibaszott jó hely csak kár hogy ide is 420kilóméter!
ez részben igy van ahogy mondod, de igy leirva mégiscsak hűlyeség...
mert még egy pár dolgot belekalkulálhattál volna ,

pl 4t-ben jo sűrü olajcsere periodus, ha azt akarod hogy ne legyen nagyobb gond, és nem a 2 ezer ft-os oilbol...
aztán ott van hogy a 4t-ben mivel pont 3-szor több forgo-kopo cucc van a felujitás a sokszorosa egy 2t-nek, és az is elkopik...
és akkor még folyamatosan ott lebeg a damoklészi kard hogy egyszer csak valami szétszáll a 4t-ben és beüt a piros 7-es efektus, vagyis visz mindent...

szoval a kép szinesebb minthogy egy ilyen mezei számitassal le lehetne vezetni...
három űtemünek csufolják a 300-as 2t-ket.
aki tud szerelni és rályaér az 4t aki nem és inkább évente kétévente dugót cseréltet egy szerelővel az 2t.
az tény hogy igénytelenebb de el is tudják hagyni lásd déw
az tény itt nálunk amig 4 té volt addig más motorozás volt. mentek a hosszútávú túrák..2tével ez nem túl élvezetes ill meglehetősen drága mert a 4t 10litykóval elvan egész nap de ezeka mostani sx xcw 2t ezek ilyne túrán 15..20litykót beszivnak! és az olajjal együtt simán 500ft neki egy liter tehát husz literel...10000 rugó egy túra ami nekem 4000ft...perszenekem ssi megy az olajcsere..de akkor is 500ft a benya.
szóval 5000ft / túrázássos motozás...amit te is szokl csinálni ..persze a tiéd elvan 7,5 literrel...(a berg aznap 5tel volt el,a molkúton láttuk)szóval hétvégente egy 5ös az egy 20as /hónap..gasgas aesetén ez 2500ftre csökken ..azaz 1000ft / hónap a többletköltsége...
namármost számoljunk egy évben 8 hónapot mert a telet azt átalusszák...sokan:-)) nálad ez évi 80000 rugó többlet a ktm 2tknél meg 160,000ft többlet száz hatvanezer forint+ költség per év!
de a négytéknél beugrik service költség...márakinek ...ugye zoozee nem viheti mindenki szerelőhöz
ezeknél a seggedieknél ez volt a gond... kéthavonta ott pihent a servicébe 4-5 napot...mert itt ez igy megy..előpihentetés van
perszeakkor mikor pont a honapban egyszer jöttek volna...sik ideg volt mindegyik.+ költség vagy egy 10es..az évi 30-50 rugó+ nekik.
ezt sporolták meg a 2tékkle mert nem kell állan dülon a szelephézagot állitgatni mint ktméknél..ahnem egy évihg megy aztán löketnek bele új dugót mikor elkezd kicsit is gyengülni....
ezeknek a pénz megérte hogy ne kelljen állan dölon szervizszopni.

nekem az a évi 150.000 ft az elég nyomós érv a 4t mellett+ tudok túrázni is +egy jó tulanál egy 4t féléves szervizzel is elvan...pl a lapkás szelephézaggal meg főleg!.mondjuk a bergen 3,5 év alatt 3 szor ha kellet hézagot állítani! igaz én azért 2havonta szok ellenőrizni ,de állitani csak évente kellett.
szóval az ingyen service meg az a 3,5 fél éva latta fél milla...fél milla! abból cska fel tudom majd generálozni ha kezdi enni az olajat vagy kezd csörgedezni...
Mindig is azt mondtam a középút a jó, tehát a 3T a tuti
Mi is lenne ez? Kisfogyasztású 2T?
Az új injektoros 2T
Odaert az email fonok?:)
azt azért nehogy bedumáljátok nekem hogy a szerviz költsége alacsonyabb egy 4t-nek mert még a végén elhiszem...

csak az a bibi hogy jopár 4t motorom volt és még többet szereltem sok év alatt...

amugy ez egy felesleges vita, tény hogy a 4t szervize többe kerül,, több karbantartást oda figyelést folyamatos szervizt igényel...cserébe viszont kevesebbet eszik egy kicsit, és sokkal kezesebb felhasználo barátabb motor..
hol van meg neked a berg 6 éve, te kis hantaboy... áálmodban esetleg...
hát igen 6 év után kell bele ilyen is..de addig kb az sx a 3 szorosát tankolja el bele, te meg a 1,5 szörösét egy nagygenerálnak.
ugyhogy abból a spórolásból bőven kifuti az új dugó szelepek.
de nem akarlak átállítani a setét oldalra bálint ugyhogy maradj csak a régi bevált 300ec nél én is a régi bevált bergnél maradok.
na igen, ezek mind nincsenek egy 2t-ben
szép estét
ezt tudom tanusitani...mármint hogy nem eszik annyit mint az sx 2t k.
de a berghez képest azért még van ez kis lemaradás.

megjött a zsé féle vezlánc
belekerül a bergbe hát ráfért.. ez az új lánc 7 kattanással van a régihez képest aminek talán ez volt az utolsó mielőtt meglöttyedne
kapott két új veztengely csapágyakat+ át lett nézve a szelepvezérlésnél a görgők szelepek...minden rendben.kapott holtjátékot a gázbovden is
enyémnél is rá szoktak csodálkozni a srácok hogy kb ugyan anyit eszik mint a 4t-k, de pl olyan mint aprilia rxv már porzik amikor enyémbe van még közel 2 liter, és tank ugyan akkora..

mondjuk a fogyasztást pont leszarom, szerintem ebben a hobbiban huszadrangu kérdés a mennyit eszik mondat...
megmértem egy ilyen merevitős downhill kormányt, nem szélesebb mint a mostani , sőt vékonyabb 3 centivel, ugyhogy leszarom marad ez..
nem tudom mondjuk 2000 ezer karakter elég lesz-e felsorolni,menyivel több kütyüszar van egy 4t-ben...

ááá hagyuk, ahogy az indiai csávo mondaná, lehet 4000 se elég...
Merre jártál ma? Volt sok trógerek által elhanyagolt, szelephézagot nem állítós, törött szelepszáras henger/dugó felújítás?