.
.
.
azér kussol mind...most agyalnak hogy is tudnák ezt a matekot a javukra forditani...
.
.
recip-rokka.
.
.
.
nap mint nap...akár
jól van csak vicceltem de statisztikailag 6.8 szor annyi gyertyát esznek ugyanazon idő alatt a 2T-k....de ez már a tudomány....hagyjuk ......mert ki kéne ezt is számolni azt mi lenne velük ...szaros húszezer kilométer alatt....
de 9-10 volt az átlagunk mindíg mindenkinek együtthajtás esetén azonos kínzásnál ...akkor ezt is kiszámolom 9.5 L /100km rel..... 19500 km-re ...300 ft/literrel az igazság kedvéért..555750 ft....tegyünk hozzá olajkát mert rögtön beáll a dugó
meg nem fog füstölni az erdőbe mint a fene......mondjuk 1:40 be castrol R2 2500 per liter átlagáron hogy sértődés se lehessen ...ehhez a mennyiséghez(1852.5L) szükségünk van pontosan 46.316 liter castrolra ami 115781 ft akkor ez a 19500 km eddig a kétütemmel összesen kerülne 671 531 ft ba ...de még sajnos a váltóolajat nem számoltuk amit ennyi idő alatt (mi 10 óránként cseréltük az atf-et 2000 ért régen )
mint hozzá nem értő Mekk Elekben
ha mindenki emlegeti a komplett szelepszettet 30000 ért amit előbb felsoroltam a négyütem költségéhaz akkor ennyi kilométerre azért lazán ki szoktunk cserélni pár membránlapot...ami normál esetben is 56-90 euro...de egybe szoktuk belelőni 106 euróért mert jobban jön ki ....az maradjunk annyiba hogy egy harmincas történet...de ha csak lapozzuk a membránt hitványabb lapokkal akkor is 15 ezer a minimum megint a 2T nek olcsósítva mostmár sokadszor....meg olcsó euro esetét figyelembe véve, hogy tényleg ne legyen drága már szerencsétlen kétté.......mert ha még pár alkatrészt esetleg ki kell dobjunk a powerből is mert azért ott is szuktunk néha ezt azt eldobni bár igazság kedvéért itt nem annyira szoktuk halálracserélgetni az alkatrészeket..de megint az ennyi kilométert/üzemórát figyelembe vévé itt is beeshetünk egy csak 3 kopó dolgot nézve (a power 90 alkatrészt felvonultató tömegéből ) ott is a 3 minimum dolog 140-160 euro...ez is vagy 40 ezer tud lenni ..... úgyhogy ezt se vegyük olyan szigorúan mint a 4T nél mindíg mindent.....mert akkor ezekről mutatok fényképet is, hogy mik tudnak történni velük....
és miket visznek magukkal ezek is nemcsak a piroshetes....
akkor még a henger elhasználódásáról se beszéltünk ami megint a 4T hez nyomja a mérleget kopásilag ha csak kicsit is de bizony....többet bír egy négyté henger....az árakról meg ne is beszéljünk mert míg egy 2T henger dugóval komplett 800 euro 240 000 ft nagy drága 4T-hez meg pont 400 € a komplett azaz 120 000 ft....az, hogy kétszer annyit megy el meg se említem
szóval egy dolog mi mennyibe kerül meg mennyi benzin de lényegében nagyban ez dönti el mennyire fáj a pénztárcádnak pár év ezekkel a lovakkal...még ha nem is fontos a pénz ebben a sportban ....de azért mindenki erről beszél melyik az olcsóbb még az is akinek állítólag nem számít....
szarintem .....a hiedelmek álhírek a tudatlanságból táplálkoznak és onnan látszanak terjedni a levegőben, hogy példának véve..mikor pár magát hardendurósnak mondó fiatal 16 éves kisgyerek motorozik nulla forintból arol kettő tével és egy ezressel a tankba soha nem cserélve semmit a földutakon....valami használt szarral ami határeset a széteséstől...vagy egy ugyanilyen 4t vel és mondjuk egy pár esetben szétdőlt nekik a négyté a nagy odafigyeléstől és már mondják is hogy ez szar meg drága meg szar a ktm meg ilyesmi hülyeségeket beszélve....meg a kétütem occsó...mert 30 ért esetleg beleejtenek egy dugót és full generálokról áradoznak ....és hogy milyen jó a kétté....
szóval és életükben 2000 kilométert mentek motorrral a pampákon összvissz...hát miről is tudnának beszélni mi tud történni ? sok év alatt ....de beszélnek ettől függetlenül a nulla tapasztalattal... csak leginkább hülyeségeket a szájukon aztán meg esznek vele....
na mindegy ennyi jutott eszembe a nagy csatározásról.....
és akkor le se írom pár ismétlem kettő darab előnyét a 2tének a 4t vel szemben ami endurózásnál szóbajöhet ....de itt is kérdés mennyi hátrány jön vele...mert versenyzők erzberg meg ilyen helyeken a kifejezetten a súlya miatt sokan ezt használva... itt vidéken is mindenki szétsztárolja a 2T-t....(nem mondom hogy szar ha figyelitek ) és számos hátrányáról mintha megfeledkeznének emberek(leginkább erdőben találkozom ilyenekkel)....úgylátszik ez a divat...mert bizony ha az igazságot keressük akkor ezt is el kéne mondani már valakinek.....
ez is egy jó téma lenne ...pont mint a kétütem ingyen megy ....