Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ilyen történet például Jacques Cousteau – világhírű francia felfedező, tengerbiológus, kutató – esetében is előfordult. Egy alkalommal, egyik embere meglepő élményben részesült búvárkodás közben. A Karib-tengeren voltak épp, és emberének az volt a feladata, hogy egy felderítetlen, tengerfenék alatti barlangrendszerbe merüljön le. A férfi ezt meg is tette, de röviddel azután, hogy alábukott, máris megrántotta a mentőzsinórt, hogy húzzák fel.

A fedélzetre jutva, olyan pánikhatás alá került, mely miatt sokáig alig tudott megszólalni. Amikor végre erőt vett magán, elmondta, hogy odalent a mélyben, tisztán kivehető emberi sikolyokat hallott, és olyan rettegés tört rá, hogy azonnal menekülni akart. Ez az eset ott és akkor történt, ahol Cousteau kapitány híres kijelentése elhangzott, vagyis az, hogy amit ő ott látott a mélységben, arra még nincs felkészülve a világ.

(A cikk blogra helyezése után, találtam még egy érdekes írást, ami a tárgyhoz fűződik. Részben megismétli a fentebb leírtakat, pirinyót másképp, részletesebben - Csiribusz)
milyen hülye szó ez a pokolgép...ezen röghögök
igen tudom.... a pokolgép is
mi hiányzik a zsidó turistabuszról? fél kiló fityma
ja a végén minden leáldozik...csak azt nem értem miért....herr aunert talán körülmetélték azóta?
kb igy, bár kiegésziteném azzal hogy mostanság már közel sem anyira olcso,
van pár dolog ami jo árban van, de ahogy jimmi is mondta ezeket meg lehet venni győri Vas Ákosnál is jo árban nem kell érte eur, és közelebb is van.

én sokat jártam már auner bőrzéken, már a legelsőkön is voltam ami még ott volr a nagybolt mellett egy raktárban... mostanság néha elmegyek haverokal de nem sok értelmét látom, inkább csak kopo-fogyo cuccokat szoktam venni, a többi nem igazán éri meg.
jártam 3-4 szer kb...tök jó....de ne 1 szemüvegért menj ki ....érdemes full felöltözni ....vagy több cuccot hozni mondjuk szoktam vásárolni 500-1000 euroért minimum...és akkor megvan a cuccod is olcsón meg az út is....el is adhatsz belőle...álljatok össze haverokkal páran és oszlik a rezsi...
ii említi kuckót a végén...de nem ez az amit mondtam...

keresem csak el kell ugorjak alkatrészért....

ja husaberg dealerek is lettünk...csak hogy tudd
Sziasztok!Olyan kerdesem lenne hogy jart mar valaki ezen az Auner bolhapiazon az osztrakoknal?Erdemes elmenn?Valaszokat elore is koszonom!
na muti ezt a zsák kuckos dolgot had olvassam...
vannak neki ma élő példányai is...
pont ezt afúrós dolgot kerestem ill. kapcsolódó akármit és zsak kuckó kapitányék is beszoptak kettő érdekes ehhez hasonló dolgot...

egyiknél tengerfenék alá mentek be valami búvárhajóval...de ember mentést kér egyből..ő is kiborult mert ilyen emberi sikoltozásookat hallott......majd megőszült ....

másik alkalom találtak valamit és onnan is kicuccoltak hamar aztán mondták hogy sietnek innen...

egyik alkalommal kérdezték kaptin kuckót mi a stálysz herr kuckó? és mondtas hogy erre még nincs felkészülve az emberiség.....

aztán érdekes nemsokára meghalt......véletlen is lehetett...de ott volt fia is...aztán az is meghalt valami balesetben....

na ezt keresgéltem ...meg nézegetem olvasgatom...ki? hogy? mit ...? baleset ?..stb..
ez egy un. enduro pitecatus, az elő ember egy igen ritka alfaja akinek a sok erdei meresztéstöl megnagyobbodot a szeme...mint a mesében: -hogy jobban lássalak...piroska..
na tudományosan igy hangzik:

-a hélium tömege könnyebb a levegőnél, mert kevesebb protonból, neutronból és elektronból épül fel, mint a levegő nagyobb részét kitevő nitrogén és oxigén.

Ezért töltik fel vele a lufikat is, hogy az-az ég felé szálljon, és ne a föld felé.

A lufiból be-szippantott héliumban a hang gyorsabban terjed, a hangszalagok rezgésének frekvenciája nagyobb lesz, mint a levegő belégzése esetén.

Így lesz a kiadott hang magasabb, és viccesebb.

Kis mennyiségben ez a hélium az egészségre nem veszélyes. Azonban szem előtt kell tartani, hogy amikor a tüdőnkben hélium van, akkor nem jut hely a levegőnek, és így megfosztjuk szervezetünket az oxigéntől. Ezért ne vigyük túlzásba, mert az agyi oxigénhiány tünetei jelentkezhetnek.

Viszont héliumos palackból ne próbáljuk meg ugyanezt, mert a nagy nyomású gáz belégzésekor komoly tüdősérülés keletkezhet!

ebben az előzö cikkben meg aki irta annak komoly agysérülése keletkezett mikor leirta ezeket a marhaságokat...
persze hogy meleg..

simán gázokrol van szo amika "sip"-on kijönnek nagy erővel, és közben ilyen hangot adnak...ennyi...

amugy szerintem biztos hogy a tudosoknak első dolguk volt rátenni egy gáztömeg mérő és elemző cuccot amivel rögtön tudták a jelenség okát is. csak erröl ez a vakolos cikk nem ir...

hasonloan mikor valaki egy lufibol héliumot lélegez be és elkezd magas sipolo vicces hangon beszélni...

ennyi köze van a pokolhoz meg a sikolyokhoz..
meleg mi ?
szeva.
najolvan... belefurtak a pokolba... persze én meg egy angyal vagyok csak lecsatoltam a szárnyaimat..
jo reggelit
csak azt nem értem minek kellett neki ehhez társak?

ezt egyedül lett volna a legtutibb megcsinálni, meg ugy lett volna a legegyszerübb eltünni is...

ha már voltak társak megette a fene...
most ezt nyomozom mi lehetett.....ezekkel
32 kilogramm a csomag ha 500 eurosak a bankjegyek....

szívesen hazacipelném akárhonnan....
lyesz
hajrá rablo..hajrá rablo... én szurkolok neki hogy ne fogják meg.... 1 milliárd 200 millo abbol már el lehet lenni szépen thaiföldön...