Jó bejglizést meg fa díszétést! Esetleg lehet menni jégbordozni a mellékutakra is, legalábbis felénk tuti a szépség kedvéért most már a hó esik a jégre.
ólba intek mindenkit a jóízű kajálástól..
nézzétek a belyglit oszt lyaúnapot..30 felett minden csokiranézés +10kiló.
utána meg közdötök egész évbe a súllyal és minden évben 2-3kiló fenn marad...5 évalatt +10kiló
menthetelenek vagytok..úgy fogtok kinézni mint...sokan mások...
ez vicc vót..
zabáljatok amig lehet jövöre...szivola lesz..
ez is vicc vót.
karácsonyi viccsoraimat olvastátok..boldog karit..
odafigyelni..nem egy nap legyen karácsony egy évben hanem 364 és akkor jól csináljátok a dolgokat
pl mikor olvasom soraitokat béláim az úrban akkor nekem minden nap ...karácsony
téháeniksz.
nem mondom hogy occo.de sajnos ott kenés gond van..
és akkor meséld el nekem..hogy az 5 órás motornál mit éreztél mielőtt szétszedted....
szorulgat?
nem förög fel rendessen?
melegszik túlságossan?
ezek a hengernyomok erre engednek utalni...
amúgy ez a szorulgat meg melegszik...nem lehetettt vészes..mer ment nem szorul..ragadt meg...de pl az egyi képen mikor felürről van leféynképezve...ut teljessen kenéshiányos nyom van a hengerfal felső részé!...olyan mikor full terhelésen nem kap elég kenést!nem elég olajat!elég kenést!
gabesznál is voltak azthiszem ilyne gondok a castrollnál..7474 azhiszem az volt a jó!ez a pówer akármi meg nem...de kérdezd csak meg szalit...neki ha kicsit is szarabb olajjal van..egyből megérzi mikor a parasztba felfelé a patakban+ forrás közeli hőfokon van a gép..na ott kell a jó olaj..mondjuk forrás előtt mind elgyengül..főleg a kéttékre jellemzően...nincs az az olaj ami birja hogy gőzként van jelen és mégis ken...
bezzeg a 4t...
fullhajtókaros volt a 450exc és még azért egésznap ment...meg vissza kocsiig...olyan hangal mint valami zetor,de visszért!
petya halgass rám.. válts olajatrepsol részing 2tvel ment el itt sok verda..a 300exc 170óránál cseréltem a dugót..csak mert akarták..a mérte még nem kérte..mondom a 380vagy x+150üzórás dugóval volt+egy évet még elment az új tulajnál miskolciba!
széthúztam mikor megvettem...meg mikor eladtam ...a 150üzóra...nem látszott..henger hibátlan dugó is... ilyne rágódások nem voltak sehol...
pedig volt nyelezve..elhiheted...nem azért vok ...viktorazállat! mert nem sokat pihegnek alattam a gépek...de birta mind..az olaj miatt..meg az odafigyelés miatt.
Castrol power 1et használok már évek óta gond nélkül, megbízható forrásból. (most jön hogy milyen szar olaj a castrol )
A dolog pikanétiriája hogyha olaj akkor havernak akinek ugyanilyen gépe van és mivel nem volt olaja ebből a flakonból kevertünk. Neki semmi gond a géppel.
Ettől még lelhet hogy tényleg olaj probléma, de nem venném 100%biztosnak,mint Te.
Ettől független nagyon köszönöm a válaszaidat!
a henger alja..hát azért szépmert a hideg ..el nem égett olaj..még az oliva is keni eléggé..de ott ahol hővan!terhelés..oda kell az olaj..tipikus az hogy ez nem elég erős olajfilmel van...mert elég!
alul meg ken..ott nincs égés ..ott faszán ken..
jó olaj az
na.
ird már le az olajat..
csak nekem..én is ilyet használnék...csumira..gynegülne a gépem meg sűrűbben is szerelhetném.
mer gondolom nem azért szerelted szét az 5 órás motort mert mindent rendben éreztél vele és unat-kozsóban vagy..mer karácsonykor mit is csinálna az ember
figyu...igazad van..az nem az..az olaj lyú a henger nem kopott és vivel szabályos a 10mm ..ezért ott sincs gond.
megoldottad.. neked kell neked volt gond
ne is foglakozz vele.
az hogy gyöngének érzed az sem azért van.. te lettél jobb. enniy egy erősebb gép kell. egy öccáas.
szí ár 500 af.
petya ne légy hülye..
a hengerre nem myegy fel bevonat 10mm szélesre..a semmiből...
inkább azt az olajmárkát írnád le...
a dugón nem látni hogy bevonatos lenne...pedig manapság mind az..ami azt jelenti már azt is felzabáltattad a kenésmentes állapotban?
figyu ha azt akarod hogy helyeseljünk..akkor úgy lesz.
ha meg zt hogy megoldjuk...milyen olajat használsz?
gondolkodj a csíkokról..ha a henger akkár milyen is oválisis akkor is egy idő után bekopok a gyűrű..oválisra is.. és mindenhol törli a gyűrű a henger falát..az a feketeség..ha alatta ott a honolás akkor az bevonat..de mi is lehet...
hát mi megy be a motorba benzin meg olaj..ha a légszűrőd lyaú!
elég a benzin...semmi..elég az olaj...gáz lerakódik a felületre feketén..mint ez a bevonat.. .
figyu ha haragszol is ...azért írd már le milyne az az olajmárka...
ha ezsinted jó hát hasznéld...és vegyé erőssebb motort mert minden jó csak te lettél keményebb...fa..szú
Közben lett egy ötletem: engem nagyon zavar az hogy egy teljesen szabályos pár 10 mmes csikban egyik gyűrű sem ért hengerfalhoz (pedig a hengernek nem volt ovalitása!), ezért azt gondolnám hogy a fekete kopásnak vélt részek az nem kopás hanem valami idegen anyag felkenődése. Olyan mintha alatta ott lenne a hónolás nyom is.
De ez csak találgatás.
Akkor mutatom a dugattyút, meg a henger alsó részét ahol nem jár a gyűrű. Nem látszik kopás, csak a gyűrűk által járt részben.
Eddig sosem volt gondom az olajjal és a keveréssel, meg a karbi is okés lett.
peti.
látod ott a henger felső részén azt a kis részt..az a foll kenésmentes állapot!mikor az olajat elégeti a gyűrű felett! nincs kenés.
milyen olaj az .. egy jó olaj nem ég le! mindég ott van!...
bár látom kokszolódás nincs de akkor is..az az olaj elég ill azon a néha hőfokon nincs ott...nem jó.
egy dolgot kell megtanulni.. az olaj a legfontossabb..amíg az ken nincs kopás!nincs..
ideális esetben olaj olaj legördülés van.csak az olaj súrlódik..törik zúzódik..de ott van és nem engedi a fémek érintkezését!
ezért fontos a bemelegítés is!mer a hideg olaj még nem tud kenni megfelelően+ a hőtágulásból adódó..méret és helyváltozások...ott van bekopva a motor...80van fokon...ezért nem jó ha 120fokon forrással megy a gép...de egy jó olajnál ez is belefér.
mondjuk ott nem az a gond hogy forr hanem az hogy a hengerfejnél ill a hengerfalnál elkezdődik a gázosodás ..a felület hűtése egyenletlen lesz kialakulnak sokkal melegebb helyek.ami a hőtágulásban alkatrészeken belül! okoz méretváltozást..ez már kissé bonyolultabb...de a lenyeg..valami gebasz van az olajnál...
az hogy a gyűrű mért nem kopik ott a hengerfalon..az nem jó..ot a körhagyás van ami ..gáz
nézesd meg ..valaki értővel..élesben kézben...ott lehet okossat mondani..itt meg csk koskodót írni
nem is meséltem.
kapta mkarira..illetve a cshálád...egy új gépet..en múj mer vagy két éves..de bratyeknak már ez a 1gigás porci kicsi és pénzé leadni nem tudja szaré hugyé meg nem ..és megörököltem...ez sem rosszabb mint a más fél éves s12xc amit szalitól örököltem ..mer még 1 évig ment a bergen.
a mostani gép amin írok az vagy mátyás-király udvarából lett leselelytezve...a takarítónő gépe lehetett...
mer mocskossul le van törölgetve mindég + virág is van ralyta mert...mer mondom hogy hasznos
de nem baj mer van net és tudok a bélák közt bélázni
de pl van benne 3,5es flopi....meg vincseszteris
az újba meg van a ...kúrwa annya tudja mi nincs...
hozza bratyek nagy boldogan ... hogy az új gép.. én meg ..minek ,jó a régi is csak annyi volt a baja hogy a z internetkábel megunta az egyhelyben állást és kimozdult..
aranykezű bratyek idejött...megérintette és láss internetet.. cshoda történt...de hozta a másikat is mer azt hitte ez a régi...meghótt...pedig nem csak öreg vagy 500éves és kicsit megszundizitt evés után illetve az ánuszgyűrűje kiengedte a lan-t
naszóval jön boldogan hozza a gépet..fekete doboz 6ezrszeres dvd iró-olvasztó meg a kúrva annya tudja ...mi nincs benne(pl fekete kátélyem láncvezető ) )
szóval lerakja .. boldohg hogy milyen lyaút hozott.. én meg nézek rá buthán..mondom nem methán.... hanem buthán...
mer karácsony van..és kész.
első kérdésem:de mire jó hogy okosabb..há má igy is okossabb mint egy ötödikes..
látszott rajta hogy nem ment át neki....mer úlyrabútolt ...vagy 3szor
aztán meg azért mutattam hogy örülök ..csak karácsony van...és csak a bátyám...ha kutyaszart hoz kólával ...akkor is örülök.....
ez pl tipikus.. a diszók közé a gyöngyöt esete...
hát diszók közé ne gyöngyöt szórjá ..hanem mazsolát...mer azt legalább felzabálják és élvezik is.. a gyöngyöt csak elropogtatja de a kis arcán nincs ott a haeven érzés
nekem azér mondom ott vót a facémon a haeven érzés..csak a bátyám
lyówan..azééé örülökk.
mer kurwa sok hely van a vincseszteren..de azé annyi nincs hogy egy kertiasztalt felállítsak rá..akkor meg hol a hely...lya tömörítve nagyfelbontással ...elfér rajta az egész somogyi könyvtárA-tól z ig...hát az fasz...
mondom disznók közé a gyöngyöt... mondom inkább mazsolát... vagy ktm ese cuccot
mer az új az jobb... jobb mer nem fagy le...mondom 22fok van a szobában ... csak ne fagyon már le bár a régit a kazánba is betehettem volna néha mer úgy megfogta az isten hideg..hogy azon nem segítettvolna még a ..okpol tüze sem..en mhogy egy kis 28kwos kazán melege
de wan úly ... fekete..szíp..okos..mondom lenyomna egy ötödikest
majd holnap felírom egy lapra hogy mit tud csak hogy az ilyen déwszámítógépes guruk..értéklejékmá..nekem annyi hogy a doom II fusson rajta szakadozás nélkül..és már boldog leszek...
Egy jó romániai kőkemény motorzás után kevés is elég a boldogsághoz...
sőt lyaúmotorzás után...ha nincs gép akkor is az vagyok
szali ez a mostani hétvégi motorozás jóvol? ez oylan lyaú volt ha két 20éves hibátlan ribi nyalta volna a tököm egy hétig..akkor is elégedettlen lennék a világgal
bakkler petya....
ez thipikusan az mikor ...mikor ....mikor valami nem lyaú......
a második képen kenéshiányos állapotszerű megragadást látok... túl nagy hőfokon az olaj nem biri és eltakarodóban van és ezért megszorulásszerü állapotok jönnek létre-az olaj ott van ken is de nem eléggé!... hogy is mondjam
rakhatsz bele 1:20as olajat is..ha szar..egy jó olajjal viszont 1:50be nyugodtan keverhed még homokpályán is nyálen..semmi baja nem lesz..semmi.
nekem a 380 1,5 évig ment repsollal -részing 2 tély- súber középálláson gyári előírt ff 178as helyett! 168assal ment a legszebben legjobban ...középsúberon! nem csörgött nem zörgött..+mikor vettem már vagy 1000óra a dugóban+ uygan azzal adtam el, ami vagy.... én mentem vele 150órát!még egy évig nem aktak bele másik dugót!jó mondjik az egy 78mmesdugó de akkor is.
szóval... valszeg nagyon erősen kicsi volt az illesztés..erre még emlékszem mikor irtad hogy nikasiloztatod.és már akkor 3,5 század volt az illesztés...
ahol én voltam katona ott is csak 3 század volt..be is zárták 10éve
+ az olaj nem elég erős hozzá az tutkó..mer gondolom hűtése van meg nem is nyelezted az első 2x 20 perc bejáratás alatt..utána meg már bírni kék!
nem azé kék me jamaha hanme mer kéktély az bírja...kérdezd csak bálintot..hály bálint...
hály bálák...lyaúnapot kívánok.meg kellem kalácsonyi ünnepeket és belyglkiben gazdag-hányásos boldogh nyú lyíírt..
az új évát még nem kell..mert van net és dec 31ig még úgy is írok...ezt beszoptátok
Milyen gép hengere ez?
Milyen illesztéssel lett ebbe dugó véve?
Szóval kaptál okosabb számítógépet karira
A lényeg, hogy továbbra is van sportmotor fórum
amugymeg ne álszenteskedj te kis zabagép...
nézzétek a belyglit oszt lyaúnapot..30 felett minden csokiranézés +10kiló.
utána meg közdötök egész évbe a súllyal és minden évben 2-3kiló fenn marad...5 évalatt +10kiló
menthetelenek vagytok..úgy fogtok kinézni mint...sokan mások...
ez vicc vót..
zabáljatok amig lehet jövöre...szivola lesz..
ez is vicc vót.
karácsonyi viccsoraimat olvastátok..boldog karit..
odafigyelni..nem egy nap legyen karácsony egy évben hanem 364 és akkor jól csináljátok a dolgokat
pl mikor olvasom soraitokat béláim az úrban akkor nekem minden nap ...karácsony
Majd szólok, ha eladó lesz a motorom, be van építve a tudás is, de a fejidomba, úgyhogy azt nehogy kicseréld rajta
nem mondom hogy occo.de sajnos ott kenés gond van..
és akkor meséld el nekem..hogy az 5 órás motornál mit éreztél mielőtt szétszedted....
szorulgat?
nem förög fel rendessen?
melegszik túlságossan?
ezek a hengernyomok erre engednek utalni...
amúgy ez a szorulgat meg melegszik...nem lehetettt vészes..mer ment nem szorul..ragadt meg...de pl az egyi képen mikor felürről van leféynképezve...ut teljessen kenéshiányos nyom van a hengerfal felső részé!...olyan mikor full terhelésen nem kap elég kenést!nem elég olajat!elég kenést!
gabesznál is voltak azthiszem ilyne gondok a castrollnál..7474 azhiszem az volt a jó!ez a pówer akármi meg nem...de kérdezd csak meg szalit...neki ha kicsit is szarabb olajjal van..egyből megérzi mikor a parasztba felfelé a patakban+ forrás közeli hőfokon van a gép..na ott kell a jó olaj..mondjuk forrás előtt mind elgyengül..főleg a kéttékre jellemzően...nincs az az olaj ami birja hogy gőzként van jelen és mégis ken...
bezzeg a 4t...
fullhajtókaros volt a 450exc és még azért egésznap ment...meg vissza kocsiig...olyan hangal mint valami zetor,de visszért!
petya halgass rám.. válts olajatrepsol részing 2tvel ment el itt sok verda..a 300exc 170óránál cseréltem a dugót..csak mert akarták..a mérte még nem kérte..mondom a 380vagy x+150üzórás dugóval volt+egy évet még elment az új tulajnál miskolciba!
széthúztam mikor megvettem...meg mikor eladtam ...a 150üzóra...nem látszott..henger hibátlan dugó is... ilyne rágódások nem voltak sehol...
pedig volt nyelezve..elhiheted...nem azért vok ...viktorazállat! mert nem sokat pihegnek alattam a gépek...de birta mind..az olaj miatt..meg az odafigyelés miatt.
Jó lenne jövőre egy új kétütemű járgány.
Tudom hogy válság van, de nem lehet mit tenni,
Karácsonykor a crossosnak is jó sokat kell enni.
S ha nem csúszik a falat,
Toljatok le torkotokon egy kis rántott halat.
Ledolgozzuk tavaszra, mert kezdődik a szezon,
most jutott csak eszembe, hogy behorpadt a rezóm
Boldog Karácsonyt minden Motorosnak
A dolog pikanétiriája hogyha olaj akkor havernak akinek ugyanilyen gépe van és mivel nem volt olaja ebből a flakonból kevertünk. Neki semmi gond a géppel.
Ettől még lelhet hogy tényleg olaj probléma, de nem venném 100%biztosnak,mint Te.
Ettől független nagyon köszönöm a válaszaidat!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
alul meg ken..ott nincs égés ..ott faszán ken..
jó olaj az
ird már le az olajat..
csak nekem..én is ilyet használnék...csumira..gynegülne a gépem meg sűrűbben is szerelhetném.
mer gondolom nem azért szerelted szét az 5 órás motort mert mindent rendben éreztél vele és unat-kozsóban vagy..mer karácsonykor mit is csinálna az ember
milyen az az olaj
megoldottad..
ne is foglakozz vele.
az hogy gyöngének érzed az sem azért van.. te lettél jobb. enniy egy erősebb gép kell. egy öccáas.
szí ár 500 af.
petya ne légy hülye..
a hengerre nem myegy fel bevonat 10mm szélesre..a semmiből...
inkább azt az olajmárkát írnád le...
a dugón nem látni hogy bevonatos lenne...pedig manapság mind az..ami azt jelenti már azt is felzabáltattad a kenésmentes állapotban?
figyu ha azt akarod hogy helyeseljünk..akkor úgy lesz.
ha meg zt hogy megoldjuk...milyen olajat használsz?
gondolkodj a csíkokról..ha a henger akkár milyen is oválisis akkor is egy idő után bekopok a gyűrű..oválisra is.. és mindenhol törli a gyűrű a henger falát..az a feketeség..ha alatta ott a honolás akkor az bevonat..de mi is lehet...
hát mi megy be a motorba benzin meg olaj..ha a légszűrőd lyaú!
elég a benzin...semmi..elég az olaj...gáz lerakódik a felületre feketén..mint ez a bevonat..
figyu ha haragszol is ...azért írd már le milyne az az olajmárka...
ha ezsinted jó hát hasznéld...és vegyé erőssebb motort mert minden jó csak te lettél keményebb...fa..szú
De ez csak találgatás.
Eddig sosem volt gondom az olajjal és a keveréssel, meg a karbi is okés lett.
látod ott a henger felső részén azt a kis részt..az a foll kenésmentes állapot!mikor az olajat elégeti a gyűrű felett! nincs kenés.
milyen olaj az .. egy jó olaj nem ég le! mindég ott van!...
bár látom kokszolódás nincs de akkor is..az az olaj elég ill azon a néha hőfokon nincs ott...nem jó.
egy dolgot kell megtanulni.. az olaj a legfontossabb..amíg az ken nincs kopás!nincs..
ideális esetben olaj olaj legördülés van.csak az olaj súrlódik..törik zúzódik..de ott van és nem engedi a fémek érintkezését!
ezért fontos a bemelegítés is!mer a hideg olaj még nem tud kenni megfelelően+ a hőtágulásból adódó..méret és helyváltozások...ott van bekopva a motor...80van fokon...ezért nem jó ha 120fokon forrással megy a gép...de egy jó olajnál ez is belefér.
mondjuk ott nem az a gond hogy forr hanem az hogy a hengerfejnél ill a hengerfalnál elkezdődik a gázosodás ..a felület hűtése egyenletlen lesz kialakulnak sokkal melegebb helyek.ami a hőtágulásban alkatrészeken belül! okoz méretváltozást..ez már kissé bonyolultabb...de a lenyeg..valami gebasz van az olajnál...
az hogy a gyűrű mért nem kopik ott a hengerfalon..az nem jó..ot a körhagyás van ami ..gáz
nézesd meg ..valaki értővel..élesben kézben...ott lehet okossat mondani..itt meg csk koskodót írni
kapta mkarira..illetve a cshálád...egy új gépet..en múj mer vagy két éves..de bratyeknak már ez a 1gigás porci kicsi
a mostani gép amin írok az vagy mátyás-király udvarából lett leselelytezve...a takarítónő gépe lehetett...
mer mocskossul le van törölgetve mindég + virág is van ralyta mert...mer mondom hogy hasznos
de nem baj mer van net és tudok a bélák közt bélázni
de pl van benne 3,5es flopi....meg vincseszteris
az újba meg van a ...kúrwa annya tudja mi nincs...
hozza bratyek nagy boldogan ... hogy az új gép.. én meg ..minek ,jó a régi is csak annyi volt a baja hogy a z internetkábel megunta az egyhelyben állást és kimozdult..
aranykezű bratyek idejött...megérintette és láss internetet.. cshoda történt...de hozta a másikat is mer azt hitte ez a régi...meghótt...pedig nem csak öreg vagy 500éves és kicsit megszundizitt evés után illetve az ánuszgyűrűje kiengedte a lan-t
naszóval jön boldogan hozza a gépet..fekete doboz 6ezrszeres dvd iró-olvasztó meg a kúrva annya tudja ...mi nincs benne(pl fekete kátélyem láncvezető
szóval lerakja .. boldohg hogy milyen lyaút hozott.. én meg nézek rá buthán..mondom nem methán.... hanem buthán...
mer karácsony van..és kész.
első kérdésem:de mire jó hogy okosabb..há má igy is okossabb mint egy ötödikes..
látszott rajta hogy nem ment át neki....mer úlyrabútolt ...vagy 3szor
aztán meg azért mutattam hogy örülök ..csak karácsony van...és csak a bátyám...ha kutyaszart hoz kólával ...akkor is örülök.....
ez pl tipikus.. a diszók közé a gyöngyöt esete...
hát diszók közé ne gyöngyöt szórjá ..hanem mazsolát...mer azt legalább felzabálják és élvezik is.. a gyöngyöt csak elropogtatja de a kis arcán nincs ott a haeven érzés
nekem azér mondom ott vót a facémon a haeven érzés..csak a bátyám
lyówan..azééé örülökk.
mer kurwa sok hely van a vincseszteren..de azé annyi nincs hogy egy kertiasztalt felállítsak rá..akkor meg hol a hely...lya tömörítve nagyfelbontással ...elfér rajta az egész somogyi könyvtárA-tól z ig...hát az fasz...
mondom disznók közé a gyöngyöt... mondom inkább mazsolát...
mer az új az jobb... jobb mer nem fagy le...mondom 22fok van a szobában ... csak ne fagyon már le
de wan úly ... fekete..szíp..okos..mondom lenyomna egy ötödikest
majd holnap felírom egy lapra hogy mit tud csak hogy az ilyen déwszámítógépes guruk..értéklejékmá..nekem annyi hogy a doom II fusson rajta szakadozás nélkül..és már boldog leszek...
Egy jó romániai kőkemény motorzás után kevés is elég a boldogsághoz...
sőt lyaúmotorzás után...ha nincs gép akkor is az vagyok
szali ez a mostani hétvégi motorozás jóvol? ez oylan lyaú volt ha két 20éves hibátlan ribi nyalta volna a tököm egy hétig..akkor is elégedettlen lennék a világgal
mesélj szali te hogy élted át..a kudarcot...
ez thipikusan az mikor ...mikor ....mikor valami nem lyaú......
a második képen kenéshiányos állapotszerű megragadást látok... túl nagy hőfokon az olaj nem biri és eltakarodóban van és ezért megszorulásszerü állapotok jönnek létre-az olaj ott van ken is de nem eléggé!...
rakhatsz bele 1:20as olajat is..ha szar..egy jó olajjal viszont 1:50be nyugodtan keverhed még homokpályán is nyálen..semmi baja nem lesz..semmi.
nekem a 380 1,5 évig ment repsollal -részing 2 tély- súber középálláson gyári előírt ff 178as helyett! 168assal ment a legszebben legjobban ...középsúberon! nem csörgött nem zörgött..+mikor vettem már vagy 1000óra a dugóban+ uygan azzal adtam el, ami vagy.... én mentem vele 150órát!még egy évig nem aktak bele másik dugót!jó mondjik az egy 78mmesdugó de akkor is.
szóval... valszeg nagyon erősen kicsi volt az illesztés..erre még emlékszem mikor irtad hogy nikasiloztatod.és már akkor 3,5 század volt az illesztés...
ahol én voltam katona ott is csak 3 század volt..be is zárták 10éve
+ az olaj nem elég erős hozzá az tutkó..mer gondolom hűtése van meg nem is nyelezted az első 2x 20 perc bejáratás alatt..utána meg már bírni kék!
nem azé kék me jamaha hanme mer kéktély az bírja...kérdezd csak bálintot..hály bálint...
hály bálák...lyaúnapot kívánok.meg kellem kalácsonyi ünnepeket és belyglkiben gazdag-hányásos boldogh nyú lyíírt..
az új évát még nem kell..mert van net és dec 31ig még úgy is írok...ezt beszoptátok