Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

úr izsten...
hát itt vannak nagy racerek akik baszogatják egymást
na mond meg kik azok..nem szólok hozzályuk többet...kis az..melyik az

zsir... mondom ha nem A-st raksz bele.. akkor a 360esikszé az asz hiszem...77,94esna az kitölti majd a teret...
amit zsóti irt azon mit kell megfon-Tóni..azok thények...mint a második világháború vége...az vót osz lyaúnapot
Mizu veled?
Megy már jobban a buli?
mit ettél?
hagymát hagymával?
hippodrom..
Ok majdcsak elkapirgálunk valahol...
tudod már cerednél is mondtam hogy olyan jó helyek nincsenek mint a vidin...

meg persze mi nem vagyunk nagy racerek mint itt sokan.....
meg igazából nem is baszogatjuk egymást...
köszi. megfontoltam tanácsod.
Alap dugó 71,925 II-es dugó 71,935 mm
Mégegyszer leírom, légyszives próbáld értelmezni amit olvasol !
A gyári dugattyú mérete 71,925 mm a henger 72 mm, akkor a gyári illesztés 0,075 (72-71,925=0,075). Nem a Cariolinak hanem minden amatőrnek is ! Tehát nem 0,04-0,05 az illesztés.
3an megvagyunk szóval mi megyünk
Puszi , ölelés ?
s a tömitések drágák van oylan ami tizen ezer...
az a szegény motorja ahogy kinézzz...
az ülése is....
kokányol szegény hisztis most bajban van....
remélem renbe rakja magát... mert most mint egy csak akinek megvan a baja...
léptem... stig szabad a pálya...
hát igen a seggediek azok qplungrezisztensek
pl bontós boltonnak nem birja ha egy patakból triplaákszel után fejjel lefelé csapódik a kövek közé...nekem azt nem birja ha egy racén a 6éves olaj szétforrás után már nem akar jól dolgozni..niksz mese le kellett cserélni
azalinál meg az a szitou..
ő más.. nála az a szitu..szétlegózta már az egésze...dubló összekevervee a tecsniksz legóval és mostmár nem látja át.. hogy a heló kittis baba mért nem ül jól a helyén ken mellett..közbe barbi meg csak a halyát thépi
tudnád amit tudok..fossá..mondom higfossá röhögnéd magad.. most ez idióta egy fékolajoss tanáccsal szétmarattta a felső munkahengerben a,maradék tömitéselejtjeit is
mert ennek mindenkire hallgatni kell mikor mondom hogy fékolja csak a dot négy lyúz onli felirathoz.. a mineralfoshoz meg vagy magura vagy csak MOL hydro SA 15!nem mol hidra hp vagy ilyesmi ....csak is SA 15..na ezekkel megy egy qplung évekig hibátlanul...még forráskor is!
rebszol w 10 fork olaj nem jó mert az mikor felforrr akkor elmegy a qplung..de amúgy meg jól üzemel..de itt eghsztrémben szar...mert szinte minden nap képesek vagyunk lefőzni a telyát
jah s a helyesirás-rol annyit szard le...
szerintem is egy faszság... én is képtelen vagyok rá s nem látom lényegét
kicsit olyan mint egésznap lakcipöben járni, minek nyomogasak plusz pontocskás betüket ha anelkül is megértik a parasztok...
meg ilyen ly ipsiijjjon meg stb stb
igazad van A-s lesz benne !
nem kockáztatok egy fel forrásnál amikor ép huzlak ki egy szopobol mert a kuplung ami a szegedieknél ragajosan rosszak, elromlana a tiéd... he he

érdkes neked regiment kuplung, most villi s a hisztisnek ugye sosme volt még jó...
Igen igen.....az ilyen helyekért nekünk is ki kell menni Erdélybe.....de mindig megéri az a 250 km...
le a kalappal akko rteis gépész mérnök vagy..
én is.. én autómatizálásból dipÓztam..helyes-sirásból viszont mindég a bukás határán áltam
de akkor neked nem mondom..gondolkozz.. a számok sokszor van hogy megtéveszikik a fejet...
nem lehet egy fél éves hengerbe c s dugó!
ha méred is...
a 0,06század az a jó illesztés... az első dugó az a 0...0.0.0.0.0.00. hengerben ..,94 es...
hidd el..tnúlj tibihibából.. nem rakhszts ebele még b dugót sem.. lötyögni..lötyögni maksz a táncparkettel lehet..de egy 72 dugó még 2tizeddel is menni fog!és nem vergődik mint hal a szatyorban...
ah tegnap is beszéltünk telon hösködöt ö marad a kuplung nélküli projektben...
lehet szereti a szarazon ...

nekem nem éllna a cerka kuplung nélkül, egyböl haza gurulnék.
jah de hoyg kicsit utánozzalak Zari meg kellene kérje a hisztist ö szerelje majd meg neki akkor öröké szar lenne... tákolmány.
bolton..vagy bontós..inkább bontós bolton...
hogy van a fejbe a gépjavitási prodzsekt...
meg tudnánk csinálni..csak el kék hozni..bvan tömités is .meg a qÚplunghoz olaj..mondjuk ha fékolajas akkor hozzá valami jó dot 4eset..de amolyan olaj van ha a tied is mineralfos...
mert még idén...8 előtt még..szóval a 7 végén(mert a 7 vége után már nyóc van.hahaha)szoval még 8 előtt akkor elmehetnénk egyet zarándolni.
titokolvasók..és ti...hivjátok a kapcsolattartó aranyfogat..ő a szervező
Zari,
persze nincs hiszti értelek, gumit kapsz mert eröszakos vagy meg meg is érdemled. Ami még érdekes aki kapot az ellened dumált, te pedig tudtad s csondebn hallgattal. Bocs a hasonlosagot de sokban hasonlitunk jot akarunk csak ahoyg elöadjuk az szar...
Van aki azt mondta rolad hogy :" jo gyerek mig a sisak a fején van"
moderáld picit itt magad s nagyobb lesz a hatásod fiam.

A Berget imádom, s vigyázom, ezek a barmok ott a folyo part szélén még be is akarták huzatni a gépet... nem hagytam, mert tudtam mi lehet ott bent.
kösz a tanácsokat. de figy huzd a gázt fiam... he he
SZoval kezdjük ujra s utoljára: Zari,

nekem szervező informatikus gépész mérnők a végzetségem.
tudok marni esztergálni hegeszteni is bármit, motorjaim en magam szerelem, s még papirom is van mindenröl (hivatalosan is tevékenykedhetek) ha már kérdezed.

Jelenleg informatikában tevékenykedem. s nálam nincs válság.

ami a lényeg:
egy dugatyu illesztése a hengerbe s nem beszélünk gyürüröl, hanem henger, dugo illesztés az századokban van megadva. Egy autoban illetve egy motorban ami mindenapi használatra van tervezve ott a 4-5 század (0,04 mm) az illesztés hoyg tartós legyen.
Egy verseny motornál, jármü ezt lehet fokozni egészen 0,07 századig, DE nagy betükkel ebben az esetben jön be az hogy fokozott terhelésnél pl. verseny szerü használatnál érdemes pl. egy motornál 20-25 ü.ó. szétszedni s cserélni mer simán elkedzhet kalimpálni a dugo a hengerben.
A 0,06 - 0,07 illesztés az egy 80e Km es bejáratott auto motorjának felel meg, kb.
Egy 2T ktm ami gyakran felför meg terhelésnek van kitéve a dugo igen igaz a 0,06 - 0,07 ilesztes indokolt de akkor gyakran kell szétszedni s nem kell rá vigyázni.
EGy szüken illesztett dugo hajlamos a megragadásra föképp ha nem lett honolva vagy felfurva s mondjuk a mérés nem pontos, ezért szoktak egy egy henger dugo kopás illesztés mérésnél átlagot venni s egycer a hengernél a kissebet a dugonál a nagyobb értéket venni, majd abbol van meg állapitva a tényleges kopás.
ez a szakma a többi az ordibálás... meg duma...

összesitve ha hosszutvara kiméletesen van használva akkor 0,04 - 0,05 illesztés verseny körülmények közt mondjuk cairoli 0,07 - 0,08 ilesztes elfogdhato de ott nem lehet kihuzni a dolgokat meg rá orditani a masikra hoyg na majd en megmondom tegyel bele A-t vagy B-t.

bocs a hosszusagot.
.

ne félj feri a fánk-klubbodban vok csak el ne baszd azt a szép és hibátlan gépet..inkább ne hozzál nekem riga gumit csak hal-lgass rám a dhugó témában...
feri..ezt csak azért irtam hogy már túlpörögtem..a hisztis témában..bocseksz.
volt kettőtém. kb úgy 8db..de a hakarod összeszámolom...soha..ismétel soha nem basztam el a bekeverést.. pedig...kb10-8 évról beszélünk...
repsol 2t kompilation volt benne 1:45ben
egyik kettőtében sem cseréletm dugót...ktmben...
egyben sem...
a 360as az 50uzóürás volt miko megvettem..1,5 év múlva meg..vagy 200...és hibátlan volt...
a 380as az meg vagy 150 üzórás dugóüval vol.. vagy mégtöbb és én is raktma bele annyit...szóval 300-tól fölfelé ment az óra a dugóüb...mondom rebszol 2t race olaj...semmi hiba benne...
mikor eladta... még talán 1,5 évig ugyan az a dugó volt benne...szóüval...hajrá kéttédugócsee félévente..és az a s dugó helyet egyből..Déset bele...
mondjuk olyna niksz..de valahonnan azért majd szerszek..vag egy 360as dugót reszeljünk bele..

nincs hiszti..csak szivatlak...
rakd vissza a régi dugót...vagy csak is asat..ennek már a 1/2 része (a feles )sem thrály-fa