Mindenesetre gratulálok a mesteri fogásnak!
valaki nem tudja mi lett velük?
Ki az? valami mumus? én nem ismerem csak hallottam róla, állítólag fekete lovon jár és csattogtatja a fogát ha rozsdás leömlőt lát
A féklámpa kapcsoló rugója alaphelyzetben előfeszített állapotban van, amikor fékezünk akkor terjeszkedik és nyomja össze az érintkezőket. Idővel a rugó fáradása okozza a gondot mert kisebb nyomóerő jut az érintkezőkre, megnő az átmeneti ellenállás és vastagszik az oxidréteg. Kontakt spray-vel is lehet próbálkozni de nem biztos hogy bejut oda ahova kell, ráadásul szétszedni sem szerencsés a kialakítása miatt.
Régebben én próbálkoztam mindennel de végül csere lett a vége. Még az is jobb ha egy új univerzálisat vesz az ember (600-1200Ft) mint a régi bizonytalan működésű kapcsoló ami féklámpa esetében nem egy biztonságos dolog. Millió fajta van, egy kis ügyességgel fel lehet szerelni a gyári helyére legjobban illőt, persze aki teheti vegye meg a gyárit, gondolom nem egy ökör ára
Amikor vettem a motort akkor volt cserélve a teló és a fékfolyadék is, kíváncsiságból kicserélem most is és majd beszámolok a fejleményekről. A szerelő ismerősödet kérdezd meg ha találkoztok mi erről a 2-éves csereidőszakről a véleménye és azt is, hogy egy öregedő telóolaj milyen negatív tüneteket produkál, ő biztosan tudja, főleg ha a versenysportban is ténykedik.
Ha a most lecserélt olajon nem látok számottevő elváltozást akkor 2-év múlva biztosan nem fogom kicserélni. Nem az olajon akarok spórolni, egyszerűen sajnálom szétbontogatni, főleg ha felesleges, legalábbis ilyen sűrűn