Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

fasz kivan veled már
mindenhol csak a figyelmetlen sofőr dolgot lehet olvasni
baszki, ha szabályosan közlekedsz akkor az egy éve tervezett nyaralásod még mindig tartana az ép motorú lány barátoddal
faszok voltatok, most isszátok a levét ennyi
az ilyen akciót 100 esetből 99x megússza a motoros, most pont be lett szopva

ha lett volna yard még 1-1 30-as csekket is kapott volna az egész nép
Pont ezért nem hívtunk rendőrt, mert ahhoz nem fér kétség, hogy áthágtuk a szabályt, ahogy az autós is! Ahhoz viszont igen, hogy "joga" van e bárkinek is kárt okoznia azért mert ő totálisan figyelmetlen miközben szabályt szeg!? Felejtsük el a záróvonalat jogilag, mert azt mindkét fél átlépte! Inkább nézzük annak tényét, hogy ki vágott ki a másik elé...!
de inkább fejezzük be ezeket a szubjektív laikus találgatásokat és főleg a személyeskedést! Várjuk meg egy szakember véleményét, ha egyáltalán létezik ilyen a sportmotor.hu oldalon! Mert így mindenki csak a saját véleményét fújja anélkül, hogy értene hozzá! A jogi dolgokban szokszor van olyan csavar, amire nem is gondol az ember! Szerintem megbocsájtható számomra az is, ha egy kicsit érzékenyebben reagálok a témában és ezért az elnézéseteket is kérem! De ez egy éve tervezgetett motoros nyaralás első pár órájában történt ~20m-rel előttem a lány barátommal! Ha ott lett volna valamelyikőtök ebben a helyzetben és átélte volna azt, hogy veszélyben egy közeli ismerőse élete (függetlenül attól ki a hibás) egy figyelmetlen soffőr miatt és úgy tűnik, hogy kútba dől a rég áhított nyaralása, akkor szerintem ő is másképp látná! Tudom ez nem változtat a tényeken...! Rengeteg olyan eset volt már az életemben, hogy totálisan hittem az igazamban, aztán végül mégis kiderült az ellenkezője! Lehet ez is egy ilyen helyzet, de számtalan példa erősíti az ellenkezőjét is!?
Részemről lezártnak tartom a témát a kommentek tekintetében mind addig, míg hivatalos válasz nem érkezik!

Szép napot és széles utat mindenkinek!
Hahó!
Húzd ki a fejed a homokból.....
Sajnos tényleg az van, hogy te azt akarod viszont hallani/olvasni, amit te gondolsz a dologról.
Erre ne számíts.
Én és F2, már részesei voltunk (én még most is vagyok) ilyen történetben. Tehát igen közeli rálátásunk van a dolgok valódi menetére!
Az a megfogalmazásod, hogy laikus ego szájkarate és találgatás, hát az egyáltalán nem helyénvaló!

Sajnos fogadd el, hogy az autópályás példa jó példa arra, ahogyan te gondolkodsz. Egyáltalán nem nevetséges, de az az, hogy te annak tartod.
A fajsúly nem attól változik, hogy milyen besorolású úton történik! A szabályok megszegése, mint tény az számít!
A te logikád szerint akkor az is számíthatna, hogy ki milyen járművel szabálytalan. Az autós jobban szabálytalan vagy nagyobb -ugyanaz- a szabálytalansága, mert nagyobb a járműve? Ez vicces.....

Nem azon múlik, hogy ki milyen szabálytalanságot követett eddig el eddig életében vagy nem. Látod senki nem tiltakozik, hogy ő örökké szabályos, mert nem! A lényeg ott van, hogy ha szabálytalan vagyok és hibázok, akkor NE A MÁSIKBAN KERESSEM A HIBÁT!

Látod, türelmesek vagyunk, pedig kicsit már fárasztó a szubjektív nézőpontod. Ami nem tilos, lehet saját véleményed, de egyedül maradsz vele, mert a valóságban objektív tényeknél semmit sem ér. Még talán jobb is, ha nem erőlteted, úgy legalább nem mosolyognak meg.

Hidd el, akik rálátással írják a dolgokat, nem a motoros ellen vannak! Ami történt megtörtént! Nem az emberek saját véleményei fogják meghatározni mi történt, hanem a gyakorlati szabályalkalmazási tapasztalat. Amiben néhányunknak van tapasztalata/gyakorlata.... (Ne kérdezd honnan, de sejthető...)


Várhatsz ügyvédre, jogászra, de arra ne számít, hogy bármelyik véleményedbe megerősítene.
Sőt az is lehet, hogy ha olvassa a topikot és már leírva látja az AMI VALÓJÁBAN TÖRTÉNT, akkor nem is kíván hozzáfűzni semmit.


Le kell nyelni ezt a gombócot, keserű....tudjuk! Leckének kiváló, bár drága.
Legközelebb óvatosabb lesz a motoros is!
Akkor az legalább rendőrt hívott volna.
Akkor lett volna igazi jogi csemege,ha még az eset után meg is verik az autóst...
Te is bele szoktál nézni??
Én nem azt kértem, hogy bárki is szembesítsen az általa gondolt hiányosságaimmal, vagy hibáimmal! Hanem egy szakértői választ szerettem volna csak kapni!
Ennyi erővel, aki nem végzett szakember ezen a területen és kommentálta a kérdésem, az mind tarthat magának is tükröt!!

Szép napot!
Plussz ha sunyogok záróvonalon 3x jobban figyelek a marhákra hogy hátha keresztbeállnak.
Ha a lányomat ütötték volna el így én is felháborodott lennék a fórumokon és elégtételt követelnék. Viszont így, hogy nem vagyok érintett akár kívülről is nézhetem a dolgot és sajnos a többieknek adok igazat. Itt legfeljebb 50-50 a dolog ami után a biztik nyilván örömmel nem állnak helyt és ha nem kéne a motorozó hozzátartozóm szemébe néznem mikor az együttérzést várva rám néz akkor a háta mögött csak azt mondhatom, hogy örülj, hogy nem lett bajod, de mást ne várj. Én valamiért mindig azt mondom a hozzátartozómnak, hogy ne gyere utánam, gyere úgy ahogy biztonságban érzed magad és majd megvárlak valahol vagy Ő vár meg ha előttem van. Ez egyértelműen lose-lose helyzet, lehet fűrészelni, de semmi értelme, ha rendőr is lett volna mindkettő egy kisebb büntivel lett volna szegényebb.
Ez csak tűkőr volt amit eléd tartottam..De mindegy..
Srácok!
Teljesen értelmetlen ez a sok laikus ego szájkarate és személyeskedés!
Én a fórum címéhez híven egy ezen a területen jártas szakembernek címeztem a kérdésem!
A laikus találgatásokon már túl vagyok a baráti körben!
Abban az esetben, ha bármelyikőtök hivatalosan kompetens, vagy jártas a nevezett témában, akkor elnézést kérek tőle és elfogadom a válaszát-véleményét!
Az autópályás példát meg egyszerűen nevetségesnek tartom! Remélem a megfogalmazója sem gondolta komolyan! Nem hinném, hogy egy fajsúlyba tartozik a két szabálysértés!! Ha meg úgy gondolja, hogy igen, akkor gondolja végig, hogy ő előzött e már záróvonalon bármilyen járművel!? Ha igen, akkor zárkózzon be valahová, mert nagy a valószínűsége, hogy szembe fog menni az autópálya forgalmával!
Továbbra is várom egy jogi személy kompetens és objektív véleményét!
Köszönöm a türelmetek és segítő készségű fáradozásotokat!

Peace!
Amiket te ideologizálsz, na az a laikus okoskodás!

Hidd el úgy mennek a dolgok, ahogy én és F2 írja.
Ha jol értem a logikádat akkor teljesen normális dolog (hisz csak szabájsértés) ha fogom magam és mondjuk szembe felhajtok egy autopályára.Amig nem jőn szembe senki addig minden okés mert kőrűltekintő vagyok,csak haladok másokat nem zavarvaés senki elé nem vágok ki!Te jo ég!!!!Nem akarlak megbántani!De olvasod amit irsz???
Okés, befogtam... majd egy jogász válaszol...
Túl szubjektív vagy, ezért nem látod az objektív tényeket és azt, hogy erőszakosan próbálod az igazadat előadni. Mindegy milyen véleményen lennénk, a kérdés arról szólt, hogy érdemes-e perelni. A válasz: nem. Ha nem fogadod el, pereljetek. Ja, hogy részedről máris lényegtelen lett a dolog.... miért nem hívtatok rendőrt? ja, hogy akkor mindenki meg lett volna csinálva... akkor nem számított a motoros társ több százezres kára?
Nem önigazolást várok, hanem objektív kompetens véleményt egy arra hívatott személytől, mivel a fórum címe "Jogász válaszol"!!!
Úgy gondolom mi nem veszélyeztettünk senkit, mert mi csak szabálytalanságot követtünk el, nem az esetlegesen szemből érkező autóval ütköztünk és nem is fordultunk ki senki elé!
Kíváncsi lennék, ha ez a női autóvezető hasonló szituban a ti párotok elé fordul ki, akkor is ezen a véleményen vagytok e!?
Szerintem ti is más véleményen lennétek!
Részemről igazából lényegtelen a dolog, mert csak pár órát vett el az életemből, de a motoros társunknak ebből a mindenki által mondhatni rutin szabálytalanságból többszázezres kára keletkezett!
Itt nem az a probléma, hogy miért fordult meg ő is a záróvonalon, mert az is teljesen érthető és elfogadható! Hanem az, hogy miért nem körültekintően járt el, mint mi is, akik senki elé nem vágtak ki, csak haladtunk másokat nem zavarva, addig a pillanatig...!
Önigazolást vársz, de nem kapsz... az igazságérzet és a jog nem járnak kéz a kézben. Miért várjátok, hogy más ne ilyen legyen? Ha kompetens személy kell, elmész egy közlekedési szakjogászhoz, befizetsz egy 20-25e-t konzultációra és majd elmondja mi a hiteles jogi állás. Ha nem tetszik az se, irány a pereskedés. Ott is van kompetens személy, bírónak hívják. Nekem volt már közlekedési balesetből is perem, 2 évig tartott, nyertem és a mabisz kifizette, de nem kívánom senkinek a procedúrát. Ennek én nem mennék neki, ez egy bukós per. Teszem hozzá, igen én is elmentem volna a sor mellett, de nem 40-el, mint korábban is írtam...
Nincs itt probléma!Ahogy átléptétek a zárovonalat válaltátok a szabályszegést, baleset veszélyt és ennek vonzatait!
Ez a ti dőntésetek volt!Mi alapon akartok pereskedni?Mit mondtok a biroságon?Igen tisztelt biroság,átléptűk a zárovonalat,folyamatosan haladtunk szembe a forgalommal de fizesen kártéritést az autos aki ugyan ugy átlépte a zárovonalat...Szánalmasan hangzik.Ennyi erővel az autos is perlhet titeket!Sőt!Ha jobb az űgyvédje ti fizetek neki!!Aki bordélyházba jár ne csodálkozzon ha meg.....ák..Ennyi.Ennek elenére valoszinű én sem vártam volna.Bár én 10-15 km/h -nál nem menterm volna gyorsabban.Mivel VÁRHATO hogy egy autos megunja és csinál egy hátra arcot.Vagy csak kirugja az auto ajtaját a 40 fokban..
Nem tartom igazságosnak, hogy valaki nem csak szabálytalan, mint jelen esetben a motoros, de még szabálytalankodás közben figyelmetlen is és ezzel balesetet, anyagi kárt okoz másnak!?!!
Szerintem minden motoros így tett volna, hogy átmegy a záróvonalon.... és nem aszalódik araszolva a 35 fokban a 60 fokos aszfalton kb. 1km-en keresztül!
Én az autós helyében alapos körültekintéssel fordultam volna vissza még a záróvonalat átlépve is, főleg úgy, hogy 15-20m-rel előtte már elment mellette egy motoros! Tehát még azt sem mondhatja, hogy abszolút nem számíthatott arra, hogy esetlegesen kiüti valaki alól a motorját! Ennyi erővel egy mentő elé is kifordulhatott volna, mert lehet nem csak vak, de süket is!
Azért kíváncsi lennék egy kompetens személy véleményére is a sok laikus okoskodásunk mellett!
Nagyon rosszul látod azt a páthuzamot!
Semmi köze a két esetnek egymáshoz!

A parkolásos esetben köteles fizetni a károkozó biztosítója! Nyilván elutasít, de alaptalanul. Ügyvéd!
A szabálytalan parkolásért a rendőrség szabhat ki büntetést. Ennyi.
Ilyen nincs, hogy kioltja egymást....
Álló kocsisor melletti elhaladás (kikerülés).....igen, ha van elegendő hely és oldaltávolság, nem történik vele szabálytalanság -záróvonal, kötelező haladási irány- és nem veszélyes. Tehát ha minden feltétel teljesül, akkor SZABAD! Vagyis nem minden esetben "jár" ez a lehetőség.
A kötelező biztosítás biztos nem fizetne senkinek, ez számomra is egyértelmű!
Én abból indulok ki, hogy az ismerősöm járt úgy mikor szabálytalanul parkolt és ebből kifolyólag meghúzták a kocsiját! A kötelező ott sem fizetett, de polgári peres úton kifizették neki a kárt, azzal a címszóval, hogy azért mert szabálytalanul parkolt, még nem hatalmazza fel a másik felet az anyagi kár okozására! Én ebben a motoros esetben is ezt a párhuzamot látom!
nem olt ki semmi semmit, mindenki szabálytalan volt... örüljetek, hogy nem maradtatok ott. ennyi. ha nem tetszik pereljetek, de a helyszínen elismertétek az 50-50%-t, innen csak polgári per. ez bárkivel előfordulhatott volna. velem is, de én nem megyek 40-el a kocsisor mellett, csak kb 10-15-el gurulva, pont ezért, mert számítok arra, hogy nem látnak, nem számítanak rám... stb.
Az én olvasatomban ez úgy néz ki, hogy a mindkét fél által elkövetett záróvonal átlépése szabálytalanság kioltja egymást és innentől kezdve az álló kocsisor melletti elhaladásra vonatkozó szabály lép életbe!