:
)
Olyat nem veszünk, de egyébként igazán komoly gondok nem voltak a sisakkal, és amint látom pont a két problémás részt oldották meg (párás plexi és vacak csat), ezeken változtattak az IS-16-hoz képest.
Univerzális tükrökkel kapcsolataban valakinek van tapasztalata? Esetleg ajánlata valakinek?
A sharp teszt néha tényleg furcsa eredményeket hoz ki, aztán az ember eldönti, hogy hisz-e benne... :) Nem mondom hogy nincsenek kétségeim. Viszont fontos tudni hogy a leggagyibb 1 csillagos is teljesítette az európai szabványokat, tehát a standard törésteszteket. Ez inkább azt mutatja, hogy mit tud a sisak MÉG, a kötelezőn felül.
Nolan nekem is tetszik amúgy, a tesztben is szereplő N86, mondjuk nálam a szín egyszerű kérdés: legyen fekete.
Még kiegészítésképpen annyit a leíráshoz, hogy ezeket emlékezetből írtam, de most gyorsan mentem egy-egy kört a régi (HJC) meg az új (Marushin) sisakommal, ugyanott, ugyanolyan sebességekkel, ugyanolyan váltófokozatokban, ugyanolyan testtartással; plexi és összes szellőző mindkettőn zárva. Elsősorban a zajra voltam kíváncsi, így egymás után felvéve milyen: hát a HJC semmivel nem halkabb a Marushinnál, viszont valahogy mégis kevésbé zavaróbb, más frekvenciájú a hang, elviselhetőbb. Lehet ez azért van mert a HJC áramvonalasabb. Egyébként valószínű amíg nem volt kitágulva addig egy picit halkabb is volt.
A többire viszont jól emlékeztem: a HJC szűkebb látóterű, lazábban fogja a fejem (kitágultabb), jobban szellőzik (HJC: becsukott szellőzőkkel is érzem a szelet, Marushin: nyitottakkal se), és kényelmesebb, párnásabb. Viszont így a tűző napon negyven fokban is sikerült az izzadó fejemmel bepárásítani a plexit.
Meg még annyi, és ez már tényleg az utolsó, hogy a szigetelésére sem lenne panasz, az is jó minőségű, nem ázik be a plexi pereménél, a gumi még ennyi használat után is tart. Ennek csak azért nincs értelme, mert esőben mint mondtam lehetetlen lezárt plexivel közlekedni, így aztán tök mindegy, hogy egyébként jól zárna.