Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Meg ha nem a motort akarja szerelni, akkor túl nagy jelentősége sincs.
A nyomaték a csavar átmérő, menetemelkedés, anyag minőségi függvénye egy általános nyomaték táblázatban, az pedig nem nagyon fog változni az évjárattal.
Szinte biztos. A 17-es angol kezelési végén ott vannak a főbb nyomatékok (olajleeresztő, féknyereg, stb) de nem teljes a lista
Közben rákerestem és egy angol X-ADV fórumon megtaláltam a "repair" manualt, abban benne van, amit írtam, a meghúzási nyomatékok, a vezetékezés, hibakeresés, de az is a 2020-as évjárathoz valóak.
Szerintem 90%-ban ugyanaz minden, csak a kezelőszervek és a szoftver...
Hát, ez sajnos túl friss modell ahhoz, hogy PDF-ben meglegyen valahol, simán letölrthető formában. Még nem szivárgott ki, ahogy látom.
A kezelőszervek, kijelző az biztosan más. Angolul megvan a korábbi évjárat, azon is eligazodom - ha van segítség a fordításban, mert annyira nem vágom az ángliust.
Illetve a burkolat is más kissé.
Amit látok, hogy a Kawának van/volt egy rendkívül részletes leírása, hibakeresés, meghúzási nyomatékok, kapcs. rajz, átnázeti-vezetékezési rajz, vagyis a szereléshez minden is.
Aha, az angolt nézem (2018-as modellév) és látom más az egérmozi.
Ez a kettő van a hivatalos helyen, gondolom a régebbi lefedi a korábbi midelleket is.
Mar tutira ezt veszem, ez eldontott kerdes olajugyben. Amugy egy literrel tobb olaj megy bele mint a Kawasakiba, ami nekem tetszik, a sok olaj nem lehet hatrany. Vagyis nem a sok, mert nehezen melegszik, hanem a valamennyivel tobb.
Koszonom, lekotelezel. Ez az egyel frissebb verzioe, esetleg a korabbi verzio nincs esetleg meg, ha lehetek pofatlan?
Meg, ha kéred, adom a linket.
https://drive.google.com/file/...

Speciel nekem is új volt. Amikor az első ilyen DCT-s masina kért időpontot, a kolléga felhívta egy ismerősét, aki valamelyik Honda szalonban szerviz vezető vagy mifene. Tőle kaptuk az ajánlást, elvileg ez a Smarter HMEOC egy olyan olaj, amit a spanyolokkal közösen raktak össze. Valami olyasmit mondott, hogy elméletben nem kéne jelentősége legyen, mert a DCT jóformán csak egy plusz kuplungkosár meg pár szelep, de amíg nincs hosszú távú tapasztalat, menjünk mi is biztosra, mint ők.
Ja, neked megvan az adv magyar nyelvűje?
Ezt napközben megtaláltam, ezt fogom beletenni. Amúgy a 12 ezer nálam több, mint két év az eddigiek alapján, de legalább annyi, így ha betartom, addig nem drágább, mint a Kawába az évenkénti Mannol.
https://www.olajsziget.hu/reps...
De a futásteljesítmény vagy egy év azért ott motoszkál bennem.
A kézikönyvek, kezelési utasítások a motorolaj esetén mindig felhúznak egy kicsit. Olyan érzésem van, mintha a szerkesztők CTRL-C és CTRL-V-vel dolgoznának valami 30 évvel ezelőtti manuálból.

Ha megnézed, SG teljesítményszintű olajat írnak elő (nyilván minimumként), ami egy baromi régi besololás a 80-as és kora 90-es évekből, jellemzően ásványi olaj. Erre a karbantartási ütemterv hozzáteszi, hogy 12 ezer a csereperiódus.
A régi manualok olyan motorok esetén, amik még kb. az SG időszakában készültek (pl. a GS500) ennek a periódusnak a felét írták elő.

Tudod, mikor hagynék benne 12 ezer kilométerig ásványi olajat egy ilyen motorban...
Jól gondolod. Az X-ADV automata, én abba nem tennék mást, csak a Honda-féle Repsol HMEOC 10W30-at.
Nem olcsó, de erre van kifejlesztve, az összes DCT-s motorjukhoz ezt javasolják.
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a X-ADV specifikációjában az van, hogy "standard MA" olaj kell bele. Mi van, ha MA2 olajat teszek bele?
Gondolom, hogy a MA2" egy magasabb minőségű, vagy valamiben fejlesztett, aka ver.2. olaj, de így is van?
Hát ha így van, akkor el kell gondolkodni mindenkinek a saját életvitelén.
Saját elvtársaknak még jó hogy elintéznek mindent.
Lehet, nekem eddig altalaban nem kellett sem haboruznom, sem varakoznom az allami eljarasok teruleten, legyen az barmi is.
Szerencsere.
Nem mindenhol szervezik a munkát egyformán az NKH-s elvtársak.
Miért? Időpont egyeztetés nélkül szerintem nem is fogadnak, én a múltkor csak a sofőr voltam, ez egy külföldről behozott motor volt, előtte álltam fél órát, de nem tudom, hogy aki intézte a papírozást, az mit rendezett, de amikor bejutottam, az utána még kb 10 perc (sem) volt.
Amikor a sajátot vittem, szerintem végigültem azt, aki a soron volt éppen és én jöttem.
Én is odaviszem, franc fizet 3 x annyit érte. Igaz, szopok 1,5-2 órát.
Köszi!
Én okosba levittem a haverét, ha odaérsz, senki nem kérdi meg, hogyan jutottál le oda.
Ráadásul én a Közlekedésfelügyelethez mentem.
Útvonalengedély lejárt műszaki: Hogyan igényelhető? - Hóvége https://share.google/I9VGnvBoIaHkit1Vm
Szia! Megint csak köszönöm a segítséget, meg kerestem a Simateam-et, megcsinálták a villát. Tegnap összeraktam, ki is próbáltam, rendben van, egyenesen fut. Azzal szoptam, hogy aug 2-án mentem oda, és 1-31-is szabin voltak.
A törött sárhányót is elvállalták, olcsóbban, mint a kasznis. Még az hátravan, de remélhetőleg kész lesz, okt 7-ig, mert akkor kell mennem műszakira.
Nem tudod, ha nem lenne kész és lejár a műszaki, akkor hogy lehet vinni? Ha kockáztatok lejárt forgalmival, és nem bukok meg útközben, akkor ott már nem rinyálnak?
A fesszabalyzo testeleset kene megvizsgalni elsosorban. Ha tultolt, jellemzoen ott van kontakthiba, havsak nem maga a szabalyozo halalozott el