Meg ha nem a motort akarja szerelni, akkor túl nagy jelentősége sincs.
A nyomaték a csavar átmérő, menetemelkedés, anyag minőségi függvénye egy általános nyomaték táblázatban, az pedig nem nagyon fog változni az évjárattal.
Közben rákerestem és egy angol X-ADV fórumon megtaláltam a "repair" manualt, abban benne van, amit írtam, a meghúzási nyomatékok, a vezetékezés, hibakeresés, de az is a 2020-as évjárathoz valóak.
Szerintem 90%-ban ugyanaz minden, csak a kezelőszervek és a szoftver...
A kezelőszervek, kijelző az biztosan más. Angolul megvan a korábbi évjárat, azon is eligazodom - ha van segítség a fordításban, mert annyira nem vágom az ángliust.
Illetve a burkolat is más kissé.
Amit látok, hogy a Kawának van/volt egy rendkívül részletes leírása, hibakeresés, meghúzási nyomatékok, kapcs. rajz, átnázeti-vezetékezési rajz, vagyis a szereléshez minden is.
Mar tutira ezt veszem, ez eldontott kerdes olajugyben. Amugy egy literrel tobb olaj megy bele mint a Kawasakiba, ami nekem tetszik, a sok olaj nem lehet hatrany. Vagyis nem a sok, mert nehezen melegszik, hanem a valamennyivel tobb.
Speciel nekem is új volt. Amikor az első ilyen DCT-s masina kért időpontot, a kolléga felhívta egy ismerősét, aki valamelyik Honda szalonban szerviz vezető vagy mifene. Tőle kaptuk az ajánlást, elvileg ez a Smarter HMEOC egy olyan olaj, amit a spanyolokkal közösen raktak össze. Valami olyasmit mondott, hogy elméletben nem kéne jelentősége legyen, mert a DCT jóformán csak egy plusz kuplungkosár meg pár szelep, de amíg nincs hosszú távú tapasztalat, menjünk mi is biztosra, mint ők.
Ezt napközben megtaláltam, ezt fogom beletenni. Amúgy a 12 ezer nálam több, mint két év az eddigiek alapján, de legalább annyi, így ha betartom, addig nem drágább, mint a Kawába az évenkénti Mannol. https://www.olajsziget.hu/reps...
De a futásteljesítmény vagy egy év azért ott motoszkál bennem.
A kézikönyvek, kezelési utasítások a motorolaj esetén mindig felhúznak egy kicsit. Olyan érzésem van, mintha a szerkesztők CTRL-C és CTRL-V-vel dolgoznának valami 30 évvel ezelőtti manuálból.
Ha megnézed, SG teljesítményszintű olajat írnak elő (nyilván minimumként), ami egy baromi régi besololás a 80-as és kora 90-es évekből, jellemzően ásványi olaj. Erre a karbantartási ütemterv hozzáteszi, hogy 12 ezer a csereperiódus.
A régi manualok olyan motorok esetén, amik még kb. az SG időszakában készültek (pl. a GS500) ennek a periódusnak a felét írták elő.
Tudod, mikor hagynék benne 12 ezer kilométerig ásványi olajat egy ilyen motorban...
Jól gondolod. Az X-ADV automata, én abba nem tennék mást, csak a Honda-féle Repsol HMEOC 10W30-at.
Nem olcsó, de erre van kifejlesztve, az összes DCT-s motorjukhoz ezt javasolják.
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a X-ADV specifikációjában az van, hogy "standard MA" olaj kell bele. Mi van, ha MA2 olajat teszek bele?
Gondolom, hogy a MA2" egy magasabb minőségű, vagy valamiben fejlesztett, aka ver.2. olaj, de így is van?
Miért? Időpont egyeztetés nélkül szerintem nem is fogadnak, én a múltkor csak a sofőr voltam, ez egy külföldről behozott motor volt, előtte álltam fél órát, de nem tudom, hogy aki intézte a papírozást, az mit rendezett, de amikor bejutottam, az utána még kb 10 perc (sem) volt.
Amikor a sajátot vittem, szerintem végigültem azt, aki a soron volt éppen és én jöttem.
Szia! Megint csak köszönöm a segítséget, meg kerestem a Simateam-et, megcsinálták a villát. Tegnap összeraktam, ki is próbáltam, rendben van, egyenesen fut. Azzal szoptam, hogy aug 2-án mentem oda, és 1-31-is szabin voltak.
A törött sárhányót is elvállalták, olcsóbban, mint a kasznis. Még az hátravan, de remélhetőleg kész lesz, okt 7-ig, mert akkor kell mennem műszakira.
Nem tudod, ha nem lenne kész és lejár a műszaki, akkor hogy lehet vinni? Ha kockáztatok lejárt forgalmival, és nem bukok meg útközben, akkor ott már nem rinyálnak?
A nyomaték a csavar átmérő, menetemelkedés, anyag minőségi függvénye egy általános nyomaték táblázatban, az pedig nem nagyon fog változni az évjárattal.