Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ezen mit látsz ? hogy a felnihez képest nem ál csálén a lánckerék ? vagy hogy a lánc sacc per kb jól áll ? nem kell túlmisztifikálni a dolgot , a rovátkáknál egyformán álljon a tengely és ennyi (gumisoknál még ez se egyértelmű) ha mégsem jó akkor ott nagy bajok vannak
https://www.facebook.com/share/r/14Wsp9z3eHu/
Ehhez mit szóltok. Véletlenül feldobta a Facebook 🤣🤣
én a csíkokhoz néztem mindig, de ha van kicsi eltérés kurvára mindegy
amikor eltört a feszítő aztán teljesen kereszbe állt a kerék akkor is ment amíg nem verte le a láncot
Ez jó ötlet! Köszönöm szépen a segítséget! Tolómérős megoldás bejött, de a képen látható módon ellenőrolizni fogom a menetes szár és a felni távolságát elöl és hátul. És akkor biztosan párhuzamosan fog futni. 👍
...nem kell úgy belenyomni a gumiba, hogy jöjjön a leve... 🤣 egyébként én szemből látom szabad szemmel is, ha ferde, az első kerék oldalát célzóvonalnak használva - de én tudok lőni nyílt irányzékkal, szóval úgy könnyű 😁
A gumi mivel rugalmas, az nem épp jó referencia pont. Így kb. a Simsonon néztem utoljára, de ott görbe volt a váz és villa is 😁
A rovatkák legvege ugyanott kell hogy legyen,ahhoz illeszd a toloneeot es a tengelybefogo csuszka vege is ugyanakkora.
Vagy mittomén,kell lennie két referenciapontnak.
A lengőkar ket vege altalaban ugyanolyan hosszu.
A kerék tengely ovális lyuknak az első részéhez viszonyíthatsz. Ha az nem pontos, akkor görbe a hátsó lengő villa.
Van még sok féle módszer, de igazából mindegyikhez kell ügyesség meg némi tapasztalat. Tényleg a tolómérős megoldás a legbiztosabb és egyszerűbb.
Én sosem a vázhoz néztem a rovátkákat, abban nem bízok. Egyenesen álló motor, egy hosszú egyenes léc (vízmérték, stb. kinek mi van) alul a hátsó kerékhez szorítva elől egyből mutatja, ha ferdén áll a kerék (ellenőrizni mind2 oldalról, általában egyformának kell lennie a résnek az első keréknél 😃)
Hasznald a rovatkakat. Allisd be egyformara. Ha ellenorizni akarod magad, lengovilla tengelytol a kerektengelyig meroszalaggal mert tavolsag segithet.
Tolómérővel próbáltam,de nem találtam mindkét oldalon két egyforma viszonyítási pontot.
Tolomerovel,ha nincs akko centi.
Sziasztok! Új gummát tettem hátra. Abban kérném a segítségeteket,hogy hogyan kell beállítani a hátsó tengelyt, hogy a lánc egyenesen fusson? Vannak a rovátkák a láncfeszítő csavarok mellet, de nem tudom, hogy azok mennyire megbízhatóak.
Köszönöm,ha segítetek!
Gondolom ha a geometriája megengedi és nem rozsdamentes a cucc, akkor tesznek.
A haver NC-jén is van lyuk.
Sokára. Hobbijármű, amíg télen gyűlik benne a kondenz, az addig eszi, amíg be nem indítod.
Szar hondák eszik a vizet biztos... az én levegős boxeremnek nem vizes a kipufogója... bár még sose fordítottam fejre 🤣
Igazabol nem,a honda eredeti dobja konkretan szetrohadt mint a zsigulidob,de a nemet premium vadiuj lengyel dobjabol egy liter vizet locsoltam ki miutan furtam rajta lukat.
Mert az 500 fokos kipufogógáz nem szárítja ki?
Rájöttem, hogy biztosan így van, mert a lyukon látszódott, hogy nem véletlenül van ott, csak fura volt, hogy kipufog.
hosszas érvelések után úgy döntött a gazda hogy megrendeljük az oempartsról aztán ha benne van a lendkerék örülünk ha nincs akkor veszünk egyet bontottan az úgy se nagyon tud megrongálódni
aztán a gyári tekercs jó eséllyel ismét elmegy 20 évet a motorban addigra a kiskölök 30+ éves lesz aztán úgy se fog ilyennel motorozni
aludtam rá egyet de nem lettem okosabb 😂
Az egész cég egy ember. Telefonon esetleg néha el lehet csípni, de nem gyakori.

Mindegy, ott a gyári cikkszám, keresgélj.
robogóval megszívtam már egyszer az utángyártott trafót, nem pörgött ki rendesen, szerintem elbaszták a fordulatszám tiltást
szóval sok bizodalom nincs
van ettől sokkal olcsóbban is 8 körül a tekercs meg 6 körül a lendkerék, mondjuk ezeket tuti nem venném meg még akkor se ha nem nekem kell