Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

úgy láccik mindent tucc(gondolkodós) Csak azt az egyet nem, hogy vesznek e az oroszoktól gázt? 😅
De hát dunába vizet ők sem hordanak 😅
oooooooooooooo 🙄 még nem jártam arra pedig még rokoni lakik ott 😂 😂
Nagyon liberális hely az mondják 😬 meg Jim Carrey onnan származik 😆
Meg azt is tudom sokszor van nagyon hideg 🥶 és a diófalelvél van a nemzeti zászlajukba 😁
😂 hüje. A világ legnagyobb olaj és földgázkitermelője kanada észak amerikai kontinens 😅
melyik vezetékre melyik gázra gondolsz? Mind1-ik oroszországból jön tök mind1 kivel kötsz szerződést ha nem az oroszokkal csak drágább lehet 😂
Kérlek szépen a helyzet az hogy Oroszország a maga kis 8-9 időzónájával ezen a vidéken ő birtokolja a legtöbb legnagyobb gazmezőket . És arra gondolok hogy mivel sok van neki és ez nem tudja senki megváltoztatni úgy nem tudom meddig . Biztos hogy jó árasítva adja ami egyszerű nyelven olcsót jelent ,ezért érdemes tőlük vásárolni olyan kis nemzetnek mint mi vagyunk .Mi a bizonyíték ????????? A bizonyíték hogy a nagyrabecsülést Németek jó gazdaságát ÉS jólétét is az olcsó OROSZ gáz adta 😂 😂 Amit nagyon nagy örömmel vásárol most pl Kína
Viszont ha amerikai kontinensen lennénk akkor gondolom Amerikaiktól vásárolnák a gázt mert az lenne az olcsóbb ...................... én valahogy így filózom ki . Tényleg Kanada vesz vajon Orosz gázt vagy olajat ?????????? Ezt nem tudom
Ja,es a hajos rakomanyokat könnyebb atiranyitani többet fizető azsiai piacokra,es mivel az unio presszionalta a hosszu tavu szerződesek mellözeset igy nemnagyon voltak fix hosszu szerődesek,csak rövid tőzsdeiek,azok meg igencsak kilenngtek.
A finn allami ceg jol be is szivta a nemet leanyvallalataval,ami a fogyaszto fele fix hosszuval rendelkezett,a beszerzese meg rövidtavu.Az atallaskor jol beszoptak par milliard euro veszteseget.
Mert a stabil vezetekes gaz fix hosszutavu szerződessel olcsobb.Főleg hogy a vezetek mar megvan.
Es ne gyere azzal hogy az amit elobb le kell hűteni minusz ketszazakarhany fokra,hajora szivattyúzni majd atjönni vele egy óceanon es utana ujra felmelegiteni olcsobb,a környezeti terhelésröl nem beszélve.
Ezenkivul a tudtommal nincs tengerpartu k,es gazvezdtek sincs egy tengerparhoz magyarorszagra.
Nomeg lehet az azeri gazzal potolniaz oroszt a deli vezeteken,ha mar diverzifikacio a cel.
Mondjuk ilyenkor jo a türk nyitás.
itt tudni kellene mennyiért és milyen feltételekkel kötöttek szerződést 15 évre
nem tudom ezek az adatok elérhetőek-e, de jó eséllyel olcsóbb a 15 éves lekötött gáz mint az usákos tartályhajós gáz, vagy akár indián vagy egyéb országokon kerülőúton ideérkező orosz gáz
itt tudni kellene mennyiért és milyen feltételekkel kötöttek szerződést 15 évre
nem tudom ezek az adatok elérhetőek-e, de jó eséllyel olcsóbb a 15 éves lekötött gáz mint az usákos tartályhajós gáz, vagy akár indián vagy egyéb országokon kerülőúton ideérkező orosz gáz
Ez így igaz, bár ugye a vezetékek többsége ha jól tudom 2000-évek környékén már volt vagy indult. De mivel tényleg ilyen jó a helyzet, tényleg több helyről is tudnánk venni gázt! Akkor ki az a vadbarom aki 15-évre egy irányra köt szerződést ha vesszük a gázt ha nem?!? És nem O1G-zni szándékozom, csak számomra logikátlan! Főleg egy bizonytalan gazdasági helyzetben?!? Vagy egyéb indokból kellett? Hmmm.
Na itt minden betűvel egyetértek
sosem volt más, mindig megvolt a terv csak elején altattak minket
mi a köznép kb az orrunkig látunk, max pár évre előre tudunk tervezni kocsi ház mittudomén, nagy dolgokra meg esetleg évtizedekre(gyerek unoka stb)
a nagy tőkések távlatokban gondolkodnak, nekik nem számít az idő nekik vannak céljaik és ha ahhoz 200 év kell akkor 200 év múlva valósítják meg, de addig is csak a célra koncentrálnak
20 éve picit más volt a felállás 🤷‍♂️
teccett volna 2004-ben az únióba való belépés ellen szavazni(kezeit széttáró)
😅
Igen de a környező országokkal legalább szemmagassagban tudnank tárgyalni, a franciak, angolok, belgak atb. mindig is le fognak nézni és mindig csak gyarmati státuszban leszünk. Én ilyen klubban nem akarnék tag lenni az tuti.
ha azt megéred, hogy mindenki utál mindenkit akkor mindent is megértettél(kezeit széttáró) Tulajdonképen a fél világ kicsit sem utál bennünket jobban mint saját magukat 😅A szlovákok azért,mert az oroszok behajtottak bennünket 68-ban rendet tartani. Egy puskalövés nélkül. ugyanezen esemény a délszlávoknál több éves véres háborúba torkolt. A lengyelek azért mert gazdaságilag oroszországhoz kötődünk ezért nem támogattuk az ellenük hozott szankciókat. (kezeit széttáró) Az ukránok folyamatosan fingatják a külhoni magyarokat mi meg ezért szót merünk emelni azért utálnak. A mostani háború előtti időkről beszélek. A románok dettó ugyanez + állandóan erdélyüket féltik mintha bármit is tehetnénk a visszaszerzésére. A szerb nyughatatlan nép kb. mint az ukránok ráadásul a vallásuk is megosztott és az országuk is ezáltal. Horvátok azért mert most szerbia seggét nyaljuk de hát ez nekünk jelen állás szerint elemi érdekünk. A szlovénoikkal akár jóba is lehetnénk rajtunk nem múlik. Osztrák meg már más liga ott a gondolkodásmód annyira eltér, hogy a kényszersógorkodásnál sem tudtunk egymáshoz közel kerülni(kezeit széttáró) a labanc az labanc marad keletnémet tokosok 😅
a magyar külpolitika elég erősen tesz annak érdekében, hogy minden szomszéddal jó kapcsolatot ápoljon. Baromi nehéz egyébként meg úgy, hogy közben középeurópában rajtunk kívül nincs még egy ország aki ne utálná az összes többit 😅 Hát ez a helyzet. Ehhez képest a szomszédos országokkal a viszonyunk hellyel-közzel jó ha lehet ilyet mondani. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyjából elmegy radar alatt.
Talán ukrajna az egyetlen kivétel. Azzal sosem sikerült semmilyen előrelépés pedig fényesre nyaltuk azok seggét is elég soxor.
középeurópai euval pont ugyanez lenne a baj mint ami most van. Nincs egyetértés még a szomszédok között sem. A V4 is azokban az időkben működik jól amikor a kormánypártok mindenhol jobboldaliak. Pl. lengyelország egy nagy ország és hamarosan számottevő haderőt is képviselnek. az 1800-as évektől kezdve nyaltuk egymás seggét. Aztán jött 3 éve az amcsi-orosz háború azt elfordultak tőlünk mert mi reálisan az az oroszok mellett vagy inkább helyesbítek nem mellettük de nem tettünk ellenük szankciók stb. Ezért megorroltak ránk. Mert ezek az oroszokat minimum a 2 vh óta elvakultan gyűlölik.(kezeit széttáró) Napjainkban pedig erre már semmi okuk nem lenne(kezeit széttáró) A szlovákoknál is hasonló a helyzet. Azok is utálják az oroszokat. Persze a magyarokat is de az oroszokat sokkal jobban. A rendszerváltás előtt ha valaki cseszkóba megszólalt oroszul még agyon is ütötték volna. Ha magyarul szólaltál meg akkor legfeljebb csak levegőnek néztek de nem akartak agyonverni(kezeit széttáró) Az, hogy jelen pillanatban a szlovákokkal jobb a helyzet az két dolognak köszönhető. Az egyik ficó. Fura ezt kimondani mert még néhány éve tankokkal akarta budapestet széttaposni. A másik, hogy ők ugyanúgy függnek az orosz gáztól mint mi és az rajtunk keresztül jön. Ha mást nem ezt legalább felfogták. Csehország az már nem közvetlen szomszéd az szlovákiának a testvéroszága. Utálják egymást 🤣 merenyén a kocsmában gagyarásztam velük hát én azt hittem, hgoy szlovákok amikor mondtam kikérték maguknak mondták, hogy ők csehek. 😅 Mondom baszki nincs rátok írva és pont ugyanúgy hadováltok mint a szlovákok. 😅 Szerbia. Most ott jobb a viszony de ez soha nem lesz jó. A balkán az balkán teljesen mások vagyunk ők konfliktus keresők és körbeütik mindig egymást a testvéri balkán szomszédokkal mi sosem leszünk puszi pajtások. Viszont nyalnunk kell a seggüket mert ha onnan nem jön gáz nem tudom tudok e elég fát adni, hogy mindenkinek elég legyen az országba télen 😅 Ha ez a mostani viszony megmaradna az egyébként kielégítő lenne. Románia. Itt nincs mit mondani teljesen milyen oldali kormány van hatalmon ezek úgy utálnak bennünket mint a lengyelek az oroszokat. (kezeit széttáró) Komoly haverság a büdös életben nem fog kialakulni ha rajtam múlna minden közös dologból kimaradnék velük kivéve a dácsia 😅 Szlovénok. Ott kb. annyian laknak az egész országban mint budapesten. Fényesre nyaltuk már a seggüket amikor havonta több migráns ment át rajtuk mint az ország lakossága mindenféle segítséggel elhalmoztuk őket(kezeit széttáró) Cserébe amikor tudnak hátbaszúrnak bennünket. Nem látom a közeljövőben a nagy barátkozás jeleit legalább onnan semmilyen függőségünk nincs. Osztrákia a sógor. Bárhogy is nézem ő a nyugathoz tartozik úgy, hogy ők azt a kottát fujják .Ha néha kerül oda valami normális vezető mint pl. ez a fiatal fiú kurtz vagy hogy hívják rögtön lapáttal vágják agyon. Horvátok. Tulajdonképen nem sok vizet zavarnak velük lehetnénk akár jó barátok is de mivel szerbia nekünk gazdaságilag fontosabb ezek meg útálják a szerbeket mint lengyelek az oroszokat szóval örök barátság ott sem lesz sosem.(kezeit széttáró) Ukrajna. Az még 1000 év múlva is egy puskaporos hordó lesz. A míg lesz egy fegyver az országban és egy ember aki használja az használni is fogja. Nyugalma tőlük sosem lesz európának soha a büdös életben.(óranézegetős) Mind1 ki volt nálunk kormányon sosem sikerült egyeszségre jutni velük. Illetve ez így nem pontos ígérni mindig ígértek de soha nem tartottak be semmit 😅 Szóval legjobban a testvérnépek utálják egymást bármerre is nézek. Mi megpróbálunk mindenkivel jóba lenni elemi érdekünk. Középeurópai únió pont ugyanúgy halálra lenne ítélve mint a mostani sosem lenne konszenzus(kezeit széttáró)
de jó lenne ha fizetnének....
tudok ettől sokkal hülyébb is lenni 😂
de sajnos ilyen helyre nem vagyonk jó
de
amit írtam valós
az eu-ba csak azért kellettünk mert ez az új gyarmati rendszer
eleinte csorgattak egy kis pénzt hogy elaltassák a népet és leépítsék a gazdaságot
utána meg keményen kizsákmányolnak majd minket
ez volt a terv
most vitya kicsit beleszart a ventillátorba de olyan minimális tényező hogy egy kus látszat bosszankodás után leszarnak minket
na de a lényeg hogy az eu nem jóléti intézmény, ha nem nyaljuk a seggeket akkor meg még annyira sem
nem is tudom mire gondolt a pórnép hogy azért adják a nagy pénzeket hogy mi jól érezzük magunkat???
Péterünk meglátogatta egy vödrös nápolyival meg némi bojlival vagy mi a faxszal 🤣
baszki téged megvett az ellenzék na pont azok beszélnek így 😅
Mi most a tarifa? Mennyiért feküdtél le ezeknek? 😂
Van kb 200 orszag a vilagon.
Na,az eu 27-jebol is max 10 vezetese utal,nem a nep,az atlag portugalnaknkb annyi lovese van rolunk mint neked a portugal politikai elitrol,de ha mondasz gorog partpreferenciakat emelem rad a kalapom.
Bocs hogy egyesével válaszolok 😁
"De számomra akkor lenne szuverén az ország, ha jó kapcsolatot ápolna szinte minden szomszéddal, és kiépítette volna a lehetőségeket (ahogy azt a viktor főnitek is mondta pár éve), hogy tudjunk válogatni abból, ami ár-érték arányban a legjobb! Még ha variálni kell a feldolgozásában, akkor is."
Ezt te írtad .De ugye én úgy tudom hogy a főni ép már meg is csinálta
Van Szerbiával vezeték (déli áramlat) van Horvátokkal (nem tudom a művésznevét ) Szlovénekkel most épül Szlovákokkal van (most ép mi vagyunk tranzit ország az ő irányukba )
Szóval valamelyikünknek tájékozódni kellene témába 😁 de szerintem nem én tévedek így viszont amit írtál hamis csak hatás vadászat O1G ellen 😂
az csak a másik oldal akarja elhitetni
de a fél világ utál az valószínűleg az eltorzult buzivilág lehet ami egy leszarom őket kettő én is utálom az aberrált torz formájukat 😁