Pont ez a gond, az ország nagyja része ebbe nött bele hogy állandóan valami segget kell nyalni és mást el se tud képzelni.
Összetartás kéne és normálisan üzletelni nemzeti érdekek megtartása mellett. Több kicsi országnak is megy, bár őket nem baszta szét a második vh jóvátétele és leszabályozása.
ehhez annyit tennék hozzá hogy a nagy gyárbezárások többsége mindenképp megtörtént volna hiszen kurvára nem volt gazdaságos a termelésük, csak addig ment az egész amíg mindenféle állami korrekciók voltak
csomó termék bekerülési összege több volt mint amennyiért adták anno a fix áras rendszerben
és most is szarul csinálunk mindent....pl összerúgtuk az eu-van a port kevesebb támogatások jönnek a termelők meg megszívják, pl mostanában egyre több helyen nem veszik át a tejet mert külföldi tej olcsóbb ideszállítva mint az itt megtermelt
de a disznóhús is olcsóbb németből, vagy akár spanyolból idehozva mint az itteni
a vezetőségnek meg már végre azt kellene már eldönteni melyik segget nyaljuk tisztára mert így nem az igazi
Vagy mert megvette a külföldi érdekelt és bezáratta mert igy lett piaca a saját vackára, fejleszteni meg ő se akart......elég faszán tönjre baszott sok mindent az eu és teszi most is. Tudomásul kéne venni, hogy kis ország vagyunk, nemzeti érdekeket egyik se fogja nézni, sőt inkább kiirtani a maradványát is. Vannak akik ehhez tapsolnak és két kézzel tömik a szart a szájukba mert az csqk igy jo nekünk, hisz tartozunk valami nagyhoz ami ugyan semmibe vesz de sokkal jobb mint kiállni az érdekekink mellett. Ezek még németül.meg franciálul is.megtanulnának ís saját anyjukat is megtagadnák
Eu tagságot mivel is fizetjük (Igen, tudom, számomra is egyértelmű hogy az EU nem a két szép szemünk miatt vett be minket)? De 20 éve lényegében, többet kaptunk vissza, mint amit befizettünk! Tudom, a bezárt gyárak stb.
Csakhogy az EU nem küldött sosem gyárbezáró parancsokat, csak versenyszabályokat.
Ami bezárt, az vagy már előtte is haldoklott, vagy nem volt versenyképes. És modernizálni sem akarták, vagy nem tudták!
Ha jól emlékszem talán a yamaha volt gyárlátogatáson a pannóniánál, szerettek volna együtt dolgozni, de már akkor is seggel álltunk a fejlesztésekhez, a modernizációhoz. Azért nem bánkódnák ha lenne ma is mo-on motorgyártás!
„Ukrán korrupció van?” – Persze, Ukrajna! Egy háborúban álló ország, ami évtizedek óta a mélypontról küzdi felfelé magát, valóban tökéletes mérce egy 20 éve EU-tag Magyarországnak. Ha az a célunk, hogy egy ostromlott, posztszovjet államnál egy picivel jobbak legyünk, akkor tényleg csak gratulálni tudok! Sikerült! :) Csak az a baj, hogy mi Ausztriát akartuk utolérni, nem a donyecki hadurakat. "De sikerült?"
„Ursula és az SMS-ek” – Ez a kedvenc „aduász”. Igen, az Európai Ügyészség (EPPO) nyomoz az ügyben. Tudod, az a szervezet, amelyikhez Magyarország sokáig nem akart csatlakozni, mert „sérti a szuverenitást”. Szóval míg Ursulát épp elszámoltatni próbálják az európai szervek, nálunk a legfőbb ügyész szerint a rendszer „önkorrigáló”. Érzed a különbséget? Ott nyomoznak, itt meg néha „kiesnek” iratok a vádiratból.
A Benes-dekrétumok és a „támadjuk meg őket” – Nem gondolom. De ha a petihuszár sok ország nagykövetét már azért behívatja hogy megcsavarta az orrát a tüsszentés, és kicsit keresztben állt a szeme, itt meg a főnitek, mellébeszél: "Majd megvizsgáljuk... Meglátjuk mit fog okozni..." stb...
„Jön a Peti” – Akár várod, akár rettegsz tőle, akár röhögsz rajta, egy dolgot elért: legalább már nem csak a békemenet meg a brüsszeli plakátok között lehet választani a svédasztalról.
Eva Kaili. Igen ismerem. Sajnos ez is elég gáz, hogy ennyire lassan mennek ott is a dolgok. De haladnak...
Sosem mondtam hogy az EU tökéletes, sőt, sok hiba van, és lassú is.
De, az, hogy máshol is van baj, nem jelenti azt, hogy nálunk minden rendben van. Ha a szomszéd háza ég, attól még a mi nappalinkban se legyen természetes, ha a politikusok épp a csillárt szerelik le, hogy hazavigyék.
És én szívesebben tartozom egy olyan közösséghez, ahol - lehet hogy rettentő lassan - de előfordul hogy a bűnöst megbüntetik, mint egy olyan közösséghez, ahol a főg.ci megrendelésére megmérgeződnek az ellenfelek, esetleg kiesnek az ablakból!
orsolya fájzer lajen és becses bandája miért van még szabadlábon ha ennyi korrupcióellenes hivatal működik jól az euban?
Ukrajnának küldött megszámlálhatatlan milliárdok amibe belerokkant európa ezen szarcsimbókok elmondása szerint is számolatlanul ellenőrizhetetlenül zúdul ukrajnába. Ami nem pénz hanem fegyver azt pénzé tették, mert eladták az ukrik egy kis csoportja akik ebből a pénzből urizálnak. Aztán aki percig is azt hiszik, hogy a világ leggazadagabb embereinek a listája ugyan az maradt mint 4 éve volt nagyot téved. Egész amerika és európa tőkésítette fel a mostani világ leggazdagabb embereit akik kivétel nélkül ukrán bűnözők. Úgy öntötték és öntik a mai napig a pénzt, hogy nincs nyomon követve és elszámoltatva a pénz útja. (kezeit széttáró)
ilyen sapo meg prozorró terminusz teknikuszokra ide milyen frappáns rövidítéseket vágnál be? 😂
Mondjuk arról még csak egy helyen olvastam, hogy hirtelen miért lett fontos ficónak a benes dekrétum alkalmazása, eddig egész jól megvoltak nélküle, de a lényegről nem beszél itthon senki.
Az a baj hogy össze vissza belekapsz témába
De válaszolok vagyis meg próbálok EU tagságot nagyon is meg fizettük és fizetjük most is
De te éljél szépen álomvilágba hogy a jóságos Unió minket azért vettbe mert szeret minket és szívén viseli a Magyarok vagy kellet euroapa sorsát 😂
Minket méreget Svédek ??????????? 😂 Ukrán koropció vagy ??????????? "jut eszembe"Ursula von der Leyen ,SMS vakcina üzlet tőszavak az korrupció ??????? OOOOOOOOOOOOOOOOOOO tudom elsőnek söpörjünk itthon 😂 😂 😂
És Benes dekrétum ??????????? öcsém most mit kéne csinálni a kormánynak ??????????? Írjuk át egy másik ország agymenését ????????? vagy támadjuk meg őket ????????? vagy nálad mi a megoldás ??????????
Jó lesz nem soká ........... jön Peti 😁 majd jó lesz minden 😂 is 😂
Amugy őt ismered Eva Kaili 😂 Ott a Svédek hol voltak ??? Had kapjak már én is egy kicsit ide oda 😁 😁
Az EU folyamatosan valtoztatja a szabálylokat.
Te csatlakozol egy csapathoz,majd kitalálják hogy hat eddig nem kellett,de ezután simán megdughatnak,te lazán odatartod a segged?
A svedek meg tényleg gyökerek voltak.Es eu szabály hogy nyomást kell gyakorolni akkor szt csinálja a delikvens amit akarunk,csak alkalmazzuk az eu modszereket.
Légyszi igen! Ez még kevés! EU tagországban élünk, amely ország arról pofázik hogy minek, mert elveszik az identitásunkat, de míg anyagilag megéri addig maradunk... NATO tag az ország, de Svédeket csak másfél év után szavaztuk meg, mert valami csúnyát mondtak a kormányról meg korrupcióról. Jut eszembe mi is a kommunikációja a kormánynak a benes dekrétumokról? Megvizsgálja? Még mindig? Ez nem gond? Te adódat? Bazz... A te adód ki sem jut mo-ról...
Saját házam tája ?????????????????????????????????????????????????????
EU tagországba élek NATO tag a országom Ez elég házatájnak ??????????
Ukrajna se nem NATO se nem EU még is itt vergődik a " miniszterelnökük " .......... Én adómat küldik Ukrajnába
Soroljam még a házam táját ?????????
Öcsém te fantasztikus vagy 😐️
jelenleg ápolásin vagyok szóval a ti zsírotokból élek, bár ebből a szűk 50ből nem sok kaviárra futja
de legalább van ingyen tb, csomó pénzt megspórolok a gyógyszerfelírással
ha úgy gondolod rendben van akkor legyen rendben, nem az én adómat basszák el hanem a tiédet......
én azt gondoltam minden jóízlésű embert zavar a pénzkimentés, de úgy néz ki ezt rosszul gondoltam
Bocsi fonok,csak a jermak aki sajat maga adta fel mert tarthatatlanna valt,meg a mindics aki erdekes modon kimehetett az orszagbol holott nem lehetett volna.
A tobbieket csak negcserltek es mas helyet kapott.
Az umerov meg siman ott van.
Es az emlitett TCK penzekhez meg se a nabu se a sap nem mert hozzanzulni.
Ez amibe a zelenszkij kvartal 95 kore picit belebukott csak egy kisebb visszaosztasi ugy az egzik energetikai vallalat beszerzesei kulso cegeknek.Aki szallit az fizetett nekik.
A tck penzek ennel nagyobb love,meg a vedelmi beszerzesek.
Összetartás kéne és normálisan üzletelni nemzeti érdekek megtartása mellett. Több kicsi országnak is megy, bár őket nem baszta szét a második vh jóvátétele és leszabályozása.