Ha visszatekersz kicsit, olvashatod, hogy van, aki elvből annyit lop, amennyit bír vagy mer. Tehát az, hogy nem vágja földhöz az illeték, az nem számít semmit.
De mondhatom a gyári munkást, aki a 10-es anyát lopja, vagy a titkárnőt, aki gemkapcsot. Jó, azt nem, de az A4-es papírt azt igen.
Nem, de akinek belefér a villanyautó, az nem fog ezen szarozni. 3 penny mérföldenként, 1.5 penny a hibrideknek. Aki 10 ezer mérföldet megy egy évben annak ez 300 font plusz. Az éves biztosítás átlagban egy ezres: nagyvárosokban több, akár 5-6 ezer font éves szinten egy Teszlára, kisebb vidéki helyeken kevesebb. Ehhez képest a 300 font aprópénz.
Persze nem kizárt, hogy lesznek, akik belebuherálnak a kompjúterbe, de természetesen nincs tapasztalatom azzal, hogy ezek a kocsik mennyire hackelhetők. Amennyi szenzor, helyzetmeghatározó, stb. lószar van bennük az se kizárt, hogy a gyártó mindig tudja, hol van és mennyit futott a szekér, onnantól meg ha a két adat nem egyezik, akkor bukta.
Lehet köztes megoldás, itt a magyar kormány figyelmen kívül hagyhatja (de azért a kieső bevételt behajtja majd máshol, ezt biztosra lehet venni), de ha átléped az országhatárt...
Így van, ha szivargyújtós mint a mostaniban amivel járok akkor az én felelősségem, hogy állandóan figyeljem, hogy mind a 3 led jól mükszik ha beépített akkor a közreműködőé a felelősség ha nem mükszik és nem szól pár percen belül, hogy álljak meg, 2 hónapja vagy 1 órát álltam annahegyen mert kialudt 2 led és telefonálgatni kellett, hogy mi van és 1 óra múlva kezdtek villogni, hogy a szolgáltató újra látja a jelet, tehát nem kis gáz, eleinte rengeteg sofőrrel fozettették ki a 165000-es kezdő büntit mert nem vették észre ha kialudt valamelyik led.
Van az az irigység amiért még röhögnének is a népek ha a helyi gazdag villanyos megszívja. 😁 Ez miatt legfeljebb akkor lenne felháborodás ha a köznépnek is telne rá, de amíg a többség 1 max. 2 milláig vagy inkább párszázezerért vesz autót amibe még az alja villany sem fér bele addig ez nem okozna semmi gondot a kormánynak.
na szerencsére pont ezekből az egységes dolgokból maradunk ki mostanság 😅 Egységesen 2 év múlva gázt sem vehetnénk meg olajat sem az oroszoktól 😅 Azt hiszem ebben nem fog tudni meggátolni bennünket az úniós egység ha a fejük tetejére állnak akkor sem. Az oroszok adják a törökök átengedik innentől mit tudna csinálni az únió? Azt amit eddig csúnyán néz és csúnyákat mond 😂
Nem köteleznének a beépített kütyüre a tgk-ba sem kötelező mert lehet azonnal viszonylati jegyet venni adott útszakaszra, az ellenőrző cuccok azt nézik, hogy bármilyen módon fizetve van az útdíj.
Nem bonyolult, olyasmit mint az útdíjas kütyü, ha kikapcsolod vagy meghibásodik akkor köteles vagy megállni különben ha máshol indul el újra mint ahol kikapcsolt akkor automatikusan bünti, ha mondjuk otthon kikapcsolod és újra otthon be csak közben mentél akkor vigyázni kell, hogy útközben nehogy kamerás autó vagy véda lekapjon mert akkor bünti. Könnyű megoldani ma már az ilyet, nehéz a kibúvó, pl. amelyik kamionnak a szélvédőjén van a rendszám akkor az útdíjat próbál csalni, de már ez is csak a kamerás autónál lehet kibúvó a véda megszívat.
Veszteség? attól függ, honnan nézed... nekem nyereség 🤣
..de amúgy vágom, nem mernék megcsinálni, még egy jó ideig, itt nálunk. Nem hozna annyit pénzben ez a 100 ezer villanyos verda, mint amit szavazatban (népszerúségben)* vinne. Egy 14 Ft megölné a villanyautót, felháborodnának a ződek is, meg a fillérbaszók is 😁
Mint prezident arra lenne jogom, amire az ország érdeke kívánja. A feltételek részben adottak, az akarat hiányzik.
(Mer' nem én vagyok a prezident.)
Én még a TPMS adatokat is gyűjteném az aszfaltba épített szenzorokkal, az a biztos. De nem lennék gonosz, a büntetési tétel nem lenne több mint most (gyorshajtás esetén mondjuk), ellenben az esetlegesen okozott kárt teljes mértékét a károkozóra hárítanám, ha kilakoltatással és vagyonelkobzással is hetedíziglen, akkor is. Ha tisztességesen közlekedik a júzer, akkor pont a faszomat érdekli, hogy esténként a kurvához osonkodik az autójával, csak ne hajtson a lakott területen mint az állat, másrészt az állam működésének költségeinek rá eső részét is fizesse meg.
Ja, a cigányok sem ellenének több fattyat a köz terhére, meg ingyen orvosi ellátás sem lenne, aki nem fizet ne félj. Kárpi sem lenne. Családegyesítés arab geci menekülteknek sem, ettől sem kell tartania senkinek.
...ez nem változtat azon, hogy nem lenne jogod gyűjteni, ki merre jár és mikor... azt csak Kim Dzsong teheti meg - hivatalosan... 🤣
mert amúgy most is megtehetik bárhol, a technológia megvan hozzá.
Kimaradt egy sző az előbbiből, és ezért halálpontosan szinte az ellenkezőjét lehet érteni a mondanivalómból. A kimaradt szó a CSAK.
Nem CSAK a...
Amit viszont le sem írtam az az, hogy nem a geciség mozgatna ebben, hiszen odaírtam, HA működtetnem kellene az államot.
lusta vagyok keresgélni mennyi bónusz adó van a benzinen 200ft tuti van
7 literes fogyasztással 1400 ft/100 km szóval 14 ft a minimum veszteség kilométerenként
Hát ha bevezetnék, 5-8 Ft/km-ig még benyelné az ember, de utána forradalom lenne... 😁
Lenne egy polgári szerveződés villanyautósoknak, önkéntes alapon, és összedobnánk a költségét egy hekkernek, aki bedönti a hugót 🤣
De mondhatom a gyári munkást, aki a 10-es anyát lopja, vagy a titkárnőt, aki gemkapcsot. Jó, azt nem, de az A4-es papírt azt igen.