Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja,es az uazbol nem kell karpitot baszkodni.
Par evesen?
Az aszma 16 evesen se kell festegetnem.
Ugy hogy nemet.
milyen autóból lehet kivenni a zárat/kilincset a kárpit lenontása nélkül??
nem sok autót szedtem eddig szét de eddig mindegyiknél le kellett bontani a belső részt
rohadni meg mind rohad ami nem délről jön be
Igazabol nem biztos hogy lesz hasznalt tesla,elobb elrohad a szar kaszni.😂
https://www.facebook.com/share/v/1Cotr8mfoA/
még most is megvan az a teslás biztosítós ember
kb 200 ezerrel volt olcsóbb mint a netrisk legolcsóbb ajánlata
Aztán a rövidlátó barom, mire rájön hogy neki is villanyautója lesz, mert a belsőégésű drágább és durván szarabb (már most is) már rég megszopatta önmagát az irigységgel, és nem lesz visszaút. Mert a mai villanyautók a jövő olcsó használt autói.
Nem ismerem a helyi viszonyokat de itthon is így van. Legtöbb biztosító nem akar ezzel foglalkozni, nem ismerik a kockázatokat, ezért magasra teszi a díjat.
Viszont azért ha keresel, lehet találni olyan biztosítót, aki erre specializálódott, és tud ajánlani jóval olcsóbbat. Nekem pl. pont annyi a biztosításom mint egy azonos árú dízel BMW-re szokásos, de itthon is volt 1 millió feletti ajánlat a Netrisken.
Ja és a vicc, hogy a Netriskre nem teszik már fel a jó ajánlatokat. Érdemes egyenként felhívni vagy bemenni és alkudozni a biztosítókkal.

Teslások közt az elején terjedt azoknak a biztosítós ügyintézőknek a telefonszáma, akikkel lehetett értelmesen tárgyalni. Gyanítom ez a Briteknél is így van. Fel kell menni a helyi Tesla Fan Club fórumába és megkérdezni.
Azért lássuk be az üzemanyagon lévő adó ebből a szempontból igazságos, mert annyit fizetsz amennyit használsz. Benzinzabálód van? Fizetsz. Nagy dög kocsid van? Fizetsz. Takarékos kis autód van, kevesebbet fizetsz.

Azonban a villanyra fizetni ugyan így képtelenség, mert napelemmel a háztetőmön a hasamat fogva röhögnék az egészen. Ennek a hatósági ellenőrzése sem megoldható, mert a villanyt elképesztően egyszerű "lopni" különösen ha a sajátom, ami a tetőről jön. Ennek plombálása nem megoldható mert az a kormány garantáltan bukik.
Vagy egy fix, súly/teljesítmény adót tudok elképzelni. Ez a legolcsóbb és legegyszerűbb az államnak, de mivel az elektromosok terjedése, az energia függés csökkentése, nemzetgazdasági érdek tehát mindig előnyben lesznek az elektromosok akármilyen adót vezetnek be rá.

Én személy szerint nem tartom lehetetlennek a súly/teljesítmény függő kilométer alapú adóztatást sem. Vagy egy GPS/inerciális alapú kis dobozt kell magaddal vinni, vagy kamerás/RF érzékelős ellenőrző pontokon áthaladás alapján fizetsz útdíjat.
Amennyiben nem kapnának vérszemet, ez lenne a leginkább igazságos rendszer. Én minden útra ugyan azt a díjat alkalmaznám meghajtástól függetlenül. A belső égésűek üzemanyag adóját pedig átnevezném környezet terhelési díjnak.
Ezen felül semmi más adót/járulékot nem fizettetnék az autósokkal. Regisztrációs adó, vagyonszerzési illeték, átírási díj, meg a többi faszság mehet a levesbe. Csak a nyűg van ezekkel, és fékezi a gazdaságot. Egyedül az átírásra mondanám azt hogy fix jelképes 10ezer forintos díja van.
te inkább rakosgasd a tahográfot a furgonodba 😅
3 év
beérem. 😆 Szóval anglia úgy támogatja a zöld átállást, hogy zálogos marha az aki ott elektromos autót vesz 😅
Egy éves biztosítás díjából nálunk jobb autót lehet venni mint itthon a nagy átlagnak van 😂
szóval kifejezetten a teszlára nem lehet kötni normális pénzért biztosítást 😅
De hát ez egy bújtatott vám 🤣 Nem is beszélve arról, hogy diszkriminatív. Bármely más autóra lehet kötni 5 kiláért biztosítást egy teszlára meg 3-5 millióért lehet kötni évente? 😅 Muskot akkor ott nem szeretik annyira szerintem ez simán perelhető lenne. 😅
Azért nálunk még senki nem mondta ki, hogy ilyet akarna és a kimondja akkor utána még vagy 2-3 év mire lenne belőle valami tehát igazad van, még szerintem sem lesz jódarabig semmi ebből.
Egy csomó törvénynél mondták ezt ahol még több embert is érintett pl a rendvédelmis nyugdíj, rokikártyák visszavonása és még sem lett semmi. A villanyautóst meg különben is még a saját családja is utálja. 😁
Add be pipi adatait és meglátjuk mennyi lenne, szerintem simán itt a fórumon megírná neked ha kéred. 😁
Azért ez a kilométer alapú megadóztatás sértené az egyenlő közteherviselés elvét, mert a benzinesek nem kilométerre adóznak...
A villanyosoknál se lenne jó, mert ugyanannyit adózzon egy szaros spring, mint egy dual motoros tesla? akkor még egy sávos rendszerrel is meg kéne bonyolítani...nem látom a realitását - egyelőre
Van annak egy diszkrét bája, hogy a német kancellár pont Hitlert hozza fel rossz példának... 🤣
Mire nem képesek ezek a mocskos ballibsík, csak kicsit kéne kibírnunk, következő választáson kínt is el lesznek takarítva.
Összes villanyautós szavazó és családja... mínusz 200 ezer szavazat 🤣 és még vagy 50000 vegán, homár, ökoaktivista és besegítene 🤣
Ugye itt is az van, hogy be kéne regisztrálni egy netrisk-szerű oldalra, megadni rendszámot, személyes adatokat, stb. hogy emailben adjanak árajánlatokat - ezt nem fogom megtenni, érd be ezekkel.
Sokmindentől függ, Londonban simán lehet 1000-1500 font egy mezei autó is. Drágább kocsi esetén, olyan tulajdonosnál, akitől már loptak kocsit, van pont a jogsiján, stb. simán hihető.

(alant kép, Google fordító)
5-6 ezer font / év a bizti egy autóra? Az mennyi is 2,5 3 milla? Ezt nehezen képzelem el(szemeit körbeforgató)
"Ráadásul egy tűzszünet lehetővé tenné az oroszok számára, hogy Európára összpontosítsanak." R go? Európa tulajdonképen kimondta, hogy nem akarja, hogy az orosz ukrán háború véget érjen 😅
Igazat kell adnom, de egyvalamit figyelembe kell venni, érzek egy egyre erősödő kényszert, hogy az emberek, a szegényebbek is, hogy váltsanak. Aztán ez a támogatásban csúcsosodik-e ki, vagy a jelenleg elnapolt, de igényként megjelent belső égésűek korlátozásában, meg még ki tudja mi, az egy olyan helyzetet eredményez, ami az eddigi logikát felborítja.
Jó, én alapvetően Sanyinak válaszolva, a britekről mondom, amit. Más mentalitású, máshogy kondicionált emberek - főleg az a réteg, akik villanyautót tudnak venni.