Ezt annyiból nem értem, hogy viktor egymaga is nagy kerékkötője volt az eu döntéseknek, aztrán a hócipőjük is tele volt már vele. Ott pont azt vallják, hogy most a működőképesség helyreáll péterünkkel.
vámot a megvásárló ország vet ki.
Nos putyint olvasgattam azt írta az únió pár hónap múlva összedől mint a kártyavár.
Orbán miatt nem hullott még szét(kezeit széttáró)
Ez akkor lett nyilvánvaló, mikor elszaladt az árfolyam, és sokan (főleg a kint dolgozók) devizában akarták törleszteni - de azt nem lehetett... persze, mert akkor az árfolyam konverzió miatti extra profit elmarad...
de értsd már meg, hogy a németek nem fognak elmenni, mert azok harmad áron termelnek itt, mint otthon... és ha nem lennénk EU, maguktól akkor se szednének vámot 🤣
Azt nem tudom, de ekkora méretű reaktort nem tudtak működőképes állapotban felmutatni. És egyébként sok nukleáris berendezés függ az oroszoktól attól hogy leirják őket, úttörők sokmindenben - ebben is. Persze, ők saját bőrükön szereznek többnyire tapasztalatot, de ebből kifolyólag megbízhatóbbak.
Ezt akartam irni én is, csak nem voltam biztos benne, hogy erre gondolt. Eleve a neve is svájci frank alapú volt..... Frankot senki sehonnan nem vett, nem is látta még a bank sem. Virtuálisan létezett csak.
ha nincs eu tagság egy minimális vámmal megszopathatnak minket és máris elmennek
biztos nem emlékszel rá de egy időben (2000előtt) kurva sok kínai konténer jött hozzánk innen ment mindenfelé még külföldre is
aztán valamit reszeltek a vámon és jó ha fele konténer jött mert a cseheknél jobb volt a vám
de a kiskunhalasi levis gyár is azért cuccolt át a románokhoz mert ott olcsóbban tudott termelni
szóval hidd el ha kilépnénk az eu-ból az nagy cumi lenne gazdaságilag mert direktbe beszopatnának minket
Az megvan, hogy nem is volt svájci frank? csak deviza ALAPÚ volt a hitel, de ez pici különbség az egysejtűeknek fel sem tűnt. Ez a külföldi tulajdonú magyar (?) bankok játéka volt, több évvel utólag nyilvánosak lettek az adatok, hogy semmivel nem áramlott több deviza az országba abban az időszakban.
Plusz nekünk még egy darabig van olajunk mert Ukrán Peti is csak 2035-re akarta az orosz olajat kivezetni...bár nem tudom miből gondolja hogy addig hatalomban marad 😆
Meg tudja. Csak a a három induló közül az egyiknek nem voltak referenciái működő biztonságos reaktorral, a másik meg sokkal drágább volt. Ráadásul az oroszok fukosima után azonnal egy vizgyűjtőt terveztek be .a reaktor alá, hogy a szökőárt is kiküszöböljék. Jelenleg a legbiztonságosabb reaktort gyártó a roszatom
Cuccolnak a lófaxt... otthon már nem tudnak gyártani, az irtózatos költséggel jár, kína ugye kiesett, mexikó messze van, marad a posztszoci terület, mint gyarmat.
Amíg nincs hatalma, könnyen beszélhet okos dolgokat. A Fodor Gábor is egész szimpatikus nézeteket vall jelenleg, pedig SZDSZ-esként a hatalomban igazi buzi volt.
Igen, én is meglepődtem rajta, mindig narancs ellenes volt, most meg jobbára petit gyalázta... hát ha csak helyezkedés miatt, akkor most rossz lóra tett 🤣
Eddig az volt a munkája, hogy egy miniszter férje volt, aki révén beült jó neres állásokba... de a jó világnak vége lett, kénytelen volt csórikám új gazdi után nézni 😁 mondjuk elég jól bejött neki, pont, mint annak a középszerű színésznek tőlünk kicsit keletre. Blekrokknál lejátszották mégegyszer a bevált forgatókönyvet, ezúttal nálunk.
Ők.tudják legolcsóbban és legnagyobb rutinnal, a vver1200 már jo sok helyen régóta üzemel. A francia szar, amerikából meg aztán nagy üzlete lenne.
Nem értem ezt a nagy oroszellenességet, ha egyszer onnan van olcsón és megbizhatóan akkor onnan kell.
Rengeteg orosz üzletet aláaknáztak hasonló okos emberek, pl a nyiregyháza környéki összes szar almát megvették aztán az nemjó, most meg az összes almás kivágva mer senkinek nem kellett.
Azér elég korlátolt gondolatmenet egy oroszországnélküli világot elképzelni valamint azt hinni hogy le lehet győzni őket. Ráadásul ugy, hogy épp semmit nem akarnak tőlünk. De hát jobb lesz majd a korlátozottan kapható ezer forintos üzemanyag, meg vegyünk áramot is a németektől mert annyira jó energetikailag függeni bárkitől.
Ez a baj ezer éve a magyarral mindig talál egy olyan segget ami szebb de valójában leszarja.
Valóban megtervezett és aljas húzás volt.
Tudom, hogy nem matolcsi vezényelte, de hasznot már ő is húzott belőle.
A szálak pedig visszavezetnek kádárig.
Nos putyint olvasgattam azt írta az únió pár hónap múlva összedől mint a kártyavár.
Orbán miatt nem hullott még szét(kezeit széttáró)
biztos nem emlékszel rá de egy időben (2000előtt) kurva sok kínai konténer jött hozzánk innen ment mindenfelé még külföldre is
aztán valamit reszeltek a vámon és jó ha fele konténer jött mert a cseheknél jobb volt a vám
de a kiskunhalasi levis gyár is azért cuccolt át a románokhoz mert ott olcsóbban tudott termelni
szóval hidd el ha kilépnénk az eu-ból az nagy cumi lenne gazdaságilag mert direktbe beszopatnának minket
Nem értem ezt a nagy oroszellenességet, ha egyszer onnan van olcsón és megbizhatóan akkor onnan kell.
Rengeteg orosz üzletet aláaknáztak hasonló okos emberek, pl a nyiregyháza környéki összes szar almát megvették aztán az nemjó, most meg az összes almás kivágva mer senkinek nem kellett.
Azér elég korlátolt gondolatmenet egy oroszországnélküli világot elképzelni valamint azt hinni hogy le lehet győzni őket. Ráadásul ugy, hogy épp semmit nem akarnak tőlünk. De hát jobb lesz majd a korlátozottan kapható ezer forintos üzemanyag, meg vegyünk áramot is a németektől mert annyira jó energetikailag függeni bárkitől.
Ez a baj ezer éve a magyarral mindig talál egy olyan segget ami szebb de valójában leszarja.
Tudom, hogy nem matolcsi vezényelte, de hasznot már ő is húzott belőle.
A szálak pedig visszavezetnek kádárig.