Azért mielőtt nekikezdesz a cserének, olvass el valami leírást a vezérlésről, mert utána még drágább lesz. Ja és kelleni fog hengerfej tömítés is szerintem.
Láncot tudok több helyen is, de vezetőt nem tudom hol kellene megpróbálnom, mert a környéken nem nagyon foglalkoznak motorokkal. Vagy csak simán bemegyek egy Suzuki szalonba és ott kérdezzem meg? Az is csak 30km-re van legközelebb.
na ez az....ráadásul mint írtam ha már túlfeszítetted a lánc is könnyen gatya lehet........ .....szerintem az csak tűroltás ha csak egyvalamit cserélsz bár eladásra szokták csinálni.....és ezért van az, hogy a vevő 2-3000km után a haját tépi, hogy zörög a gép....
Ha legközelebb úgy gondolod, hogy nem elég feszes, akkor vedd ki a feszítőt, húzd fel a rugót, tedd vissza és picit mozdítsd meg csavarhúzóval. A rugó megfeszíti annyira, amennyire szükséges.
kereskedésben.....ezekből nem szokott utángyártott lenni, de ha túlfeszítetted és úgy jártál vele akkor már a láncot is érdemes cserélni.......viszont az kurva drága mert 2 kell mindenből.....
bazzzzz....akkor egy ilyen megoldástól szakadhatott el haver vezetője...szervizben csinálták és szétnyomta a műanyagot és a feszítő hozzáér a lánchoz......a rugónak elégnek kell lennie, ha ráfordítasz túlfeszítheted és szétnyom mindent... ha kiveszed a feszítőt akkor lehet érezni, hogy mennyire erős az a rugó, nyom az eleget...persze nekem mindegy, eszemben sincs senkivel vitatkozni, de látatlanban nem mondanék ilyet, talán ha kiveszem és érzem, hogy gyenge talán.......
Sv2 írta a motorszerelés topicban, hogyha belenyúlok a feszítőbe, és fordítok rajta 90fokot, akkor beljebb nyomható kézileg. Ezt meg is csináltam amikor meleg volt a motor, és érezhetően beljebb ment.
Az újabbakéban kivehető rugó van és szerintem sokkal egyszerübb mint az enyémnek a feszítő patronja.
Hol tudok beszerezni ilyet?
Már többször megcsináltam a kézi feszítést, valamivel mindig jobb lett, de még mindig van hogy nagyon hangosan ciripel a vezérműlánc. Alapjáraton nagyon idegesítő tud lenni.
Mit tudok csinálni vele? Cseréljem ki? Az újabbaké kompatibilis vele?
Mivel ez egy pályaverzió volt a felfogatásnál lévő anyagot kimarta a gyár...............de feltöltettem a két részt egy hegesztővel és szórtam bele két mentet így már csak két csavar bele oszt annyi.
Első+ hátsó elég korrekt félidősek.
túra gumi kellene, mondjuk pilotroad contiroadattack stb...
valami ötlet?
hol lehet most megbízható használt gumit szerezni jó áron?
ha sikerül a link
Mert a másikhoz a hengerfejet is le kell venni.
Köszi.
Hol tudok vezetőket venni ehhez az évjárathoz?
Köszi a segítséget.
Köszi!
Az újabbakéban kivehető rugó van és szerintem sokkal egyszerübb mint az enyémnek a feszítő patronja.
Hol tudok beszerezni ilyet?
Már többször megcsináltam a kézi feszítést, valamivel mindig jobb lett, de még mindig van hogy nagyon hangosan ciripel a vezérműlánc. Alapjáraton nagyon idegesítő tud lenni.
Mit tudok csinálni vele? Cseréljem ki? Az újabbaké kompatibilis vele?
Köszi!