Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az becsületes, h a papírozás után sem szednéd ki a fojtást. (Nem tudom ki kezdte ly-vel írni, de az J).

De ha így van, akkor mi lenne, ha rögtön olyan motort választanál, ami belefér az A.korl -ba?
5 elem vagyis 70-80E
hozzávetőleg, véleményetek szerint, mennyibe fájhatna egy teljes motor átfestés ?
Pedig van belőlük nem is kevés...csak nem akarják eladni őket...
ja igen, bocsi már látom.
nem neked írtam
igazából csak költségcsökkentés miatt merült fel bennem ez a kérdés.
Ha ténylegesen 25 kilowattos gépet akarsz, akkor szerintem felesleges SV után kajtatnod..
igen, én azt értem. de szerintem az 1000-resnél nincs ilyen "csalási" lehetőség. mindamellett, ha csak a 650-es nézed 25kW-os papírral, és mégse lenne benne a "folytás", a rendőr akkor sem tudná megmondani h ez most téll 25kW-ose v. sem. szvsz....
És még ennél is jobban fog ha jól hallotam
Egy ismerősöm szolt hogy vagy olyat keresek aminek az vana forgalmijában ... vagy van egy lehetőség hogy külföldtől ugy kell behozatni folytással és az már más hogy itthon kiszeded vagy sem de az a baj hogy lassan minden útszélen lesz ellenörzés mert a motorosok az ördögök ... így nem érdemes .. ezzel olyan sokat vacillálni .. vagy lemondasz a lovakról és kicsit gyengébbet hajtasz vagy megtartod és a vele járó egyéb feltételek is elviseled :)
Én inkább a 25kw-ot választom és kutyasem basztathat és azok is mennek ám :D
Idén jelentősen emelkedett az új szabályozásnak köszönhetően......
Én is abban a hitben voltam :D
Meg mivel megvan a korlátozott mondom kategóriát váltok :D
És akkor mondta az oktató hogy jajj hát elég sok víz lefolyt a dunán és már luxus kategóriába viszik a motorozást lassan mellete egy év alatt vagy 3-4 szer változtattak a jogszabályain ... és a végén mondta hogy nincs már kategória váltás teljeset tenni kell meg ennyi az annyi ... :/
Nem sok egy kicsit?
120e szokik lenni KB errefelé.
Sziasztok !

"Spórolás" szempontjából, lehet hogy hülyeséget kérdezek, de bennem is felmerültek itt a kérdések, meg már volt a fejemben is még anno. a nagy SV-nek lehet valami "kisebb teljsesítményű" forgalmit írni ? mint ugye pl a 650-esnél h 25kW-osként szerepelne, de viszont az a "folytás" mégsem volna benne. nagytesónál lehet valami ilyesmi opciót csinálni ?
Zoli32:
Az orbitális összeg 150e-170e-ig megy egyik ismerősöm most teszi és neki ennyiben jött ki és most a jogszabály meg a kategória macerálás és ebben az évben már nincs olyan hogy kategóriát válthatsz ha van kisebb hanem mindent teljes mértékben le kell tolnod és e miatt még jobban fog változni + ha a hónap végén nem megy át a vizsgán és nem kap idő pontot október 30-ig akkor bukta az egész eddig befizetett + megszerzett cuccot a vizsgán mert okt.31.-től újra kell tenni-e az egészet.
+ 2013 Január 1.-től 24 év lesz a korhatára a korlátlannak.

Hzolee:
Igazad van amit leírtál és teljesen egyet is értek vele. Nem a korom miatt nem teszem mivel következő év elején töltöm a 24-et hanem mert inkább azt a nagyobb összeget az új motorra költeném és mellette kevesebb kiadást kérnek a 25kw-os gépért mint nagyobb testvéreiért :)
És a cél amire nekem kell főként túrázás és városi és környékbeli cirkálás és arra szerintem tökéletesen megfelel.
Azért nem akarok 125-st mert az nagyon kicsi lenne és 250-esek sem a legerősebbek meg nagyon kevés van és mellette 90% belpiacos,szóval ott az alkatrész minőségével vagy az árával lennék erkölcsi dilemmában szerintem.
De gondolom nem csak én jártam ebben a cipőben és más is talált kiutat hogy a szenvedélyének élhessen korlátozott jogosítvánnyal
Hát ez igaz..
Szerintem viszonylag gyorsan elment.
Igazából az tartott sokáig míg felrakta a hahura.
Míg csak ide írogatta hogy eladom az nem egy túl jó marketing.
Az olyan hogy el is adnám de mégse.
Mivel fél óra locsifecsi után tünik a süllyesztűbe az ajánlat.
Pedig Bud milyen sokáig árulta tavaly ami ráadásul igen jó is volt...
Jelentem a hahun nincs 25 kw-os SV.
Úgyhogy kéne a jogsi.
Plusz a 400-as cseszheti mert 38 Kw.os.
Mekkora az az orbitális?
Érdekelne.
nekem az a segítőkész válaszom, hogyha nagymotort akarsz venni, ott lesznek olyan költségek, amikhez képest egyáltalán nem "orbitális" a korlátlan jogsi letétele, főleg ha részletfizetésre is lehetőség van. Milyen kiadásokra gondolok:

- magának a motornak az ára,
- névre íratás (illeték, forgalmi ára, törzskönyv ára),
- azonnali olaj és szűrőcsere (sose tudhatod, akármit is mondott az eladó, hogy mikor volt). Esetleg dobj hozzá egy garnitúra fékbetétet, vagy egy pár gumi, talán egy láncszett árát...
- sisak, ruha, csizma

pattannak le az ötvenesek-százasok. szerintem inkább várj egy kicsit (úgyis vége mindjárt a szezonnak) és csinálj "normális" jogsit. Ha előbb korlátozottat aztán nagyot csináltatsz, az összeadva máris több, mint ha rögtön korlátlant... kidobott pénz. "az olcsó hosszú távon drágább", szokták mondani.

Ha mégis az életkorod miatt kell a korlátozott, és a pénz csak duma :), akkor nem szóltam (nem vagyok képben ezekkel a csökkentett kategóriákkal).
Srácok egy nagyon gyors és határozott kérdésem lenne :)

Nem tudtok véletlen eladó SV-t 400 is jó lenne vagy ha jol tudom a 650-es is van AK-s jogsira? Mivel csak 25kw-ig engedi a korlátozott és korlátlant letenni már orbitális összeg lenne de gépet meg venni akarok :)

Vásárlás előre látható időszak-a novembertől februárig terjedő időszak :)
Akár hiteles is szóba jöhet.
Előre is köszönöm a válaszokat a segítőkész válaszokat :)
ez jó