Ahol olyan teljesítményigény van, ott eleve úgy is alapoznak le, megfelelő távolságokban átmenő dobozokkal.
Előrelátó tervezéssel nem lehet szopni. Nem is értem, hova kell egy háztartásba 6-os vezeték, még a mérőtől az első elosztódobozba se talán, de ha a kert egyik sarkában van a mérés a másikban meg a ház, ott még okés.
(Nem kastélyról beszélek.)
elmúltam 50, amikor suliba jártam már akkor is zenélt a doboz
legalább van visszajelzés mikor fűt a bojler
szerintem valami szigetelés hiba lehet inkább mert külön vezeték megy a bojlerhez aztán átugrik pár kósza elektron
sok nem mehet mert a villanyszámla nem változik
Azért mondjuk nektek ekkora tudással felvértezve, nem kéne nagyon villanyhoz nyúlnotok, ilyenekből van a lakástűz, meg áramütés 😆
Ha "zenél" a kötés az biztos jele a rossz kötésnek, és kb. az szétégés előtti utolsó jelzés.
Ha szerencsétek van, akkor csak a kötődoboz ég ki és nem okoz kárt.
Alu vezetéket meg lehet jól csinálni, de pont az ilyen "60évig jó volt, jó lesz az a következő 60 évben is, az sem baj ha zizeg, meg húzza az ívet" mentalitás miatt nem szabványos már lakásban.
Azon felül hogy szopás vele dolgozni, mert könnyen eltörik.
Ja. Hát ennyiért már csak poénból is vennék, mint technikai érdekesség.
De mondjuk ott cseszték el, hogy kellene rá egy fedélzeti töltő. Betöltesz 20 liter vizet, bedugod a konnektorba, és ha lassan is, de töltse fel magát hidrogénnel. Ha ezt az egyet meglépték volna, akkor sikeres is lehetett volna, mert a villanyautók még sehol nem voltak amikor ez már használható volt. De manapság egy átlagosan jó villanyautó is többet tud hatótávban.
ha lenne hidrogén kút a faluban akkor én is megvenném 6 milláért ami kb 85ezer havonta
minden hónapban 3-4 napot elmennék valahova dolgozni aztán meg is lenne a törlesztő.....
azért 6 milláért egy ingázó kocsi délkaliforniában szerintem nem rossz buli, úgy, hogy ingyen tankolhatod évekig és addigra visszajön a 6 milla ára 😅 Tulajdonképen úgy adják oda ingyen ezt az autót, hogy még ki sem kell fizetned csak 0% kamatos havi törlesztőt 😅
hát az a marha aki nem vesz azonnal ilyet 3 évig van az akció én minden évben vennék 😅
Lehet ezért érdemes elköltöznöm oda(fetrengős)
nekem van olyan ingatlan ami a 60-as években épült és még ez a villanyosítás van benne ezekkel a ragacsos szövetszalagokkal és köszöni szépen jól érzi magát felkészült a következő 60 évre hiba nélkül(meghajlós)
vissza kell hozni a régi ragacsos szövet szigszalagokat
anyáméknak 74 óta megy minden alu vezetékkel meg azokkal a béna szalagokkal
ami érdekes hogy ha fűt a bojler az egyik kötődobozban valami zenél, ami azért fura mert külön vezetéken megy a bojler külön órától
legalább 30 éve zenél szóval gondot nem okoz
olyasmi hang mint amikor a vasúti felsővezeték zizereg a fagyos zúzmarás ködös időben
Azért annak története van 😂
Amikor megolvasztottam ezen összeugrott kawa meg mamlasz. Addig állította mind1ik a saját igazát, hogy a végén tiltották egymást 😅
Közben eltelt egy kis idő aztán nem bírták tovább idegekkel ezt az állapotot és egyenként tiltottak engem is 🤣
Szóval ennek a hosszabbítónak értéke van. Lehet ki fogom ide tenni és lehet rá licitálni 100 ezerről indul a licit 5000 ft-os licitlépcsővel(meghajlós) 😅
Én meg gletteltem tegnap, nem lett olyan jó mintha te csináltad volna, de eladásra jó lesz 😁 Még 1x átmegyek rajta persze, de a faxom ki volt már ennyi sarokkal meg éllel. 🤷♂️
igen. A 6-ost is elég szar huzogatni a házban hát még egy 10-est (fejét fogó)
egyébként saját vélemény egy átlagos háztartásba ami nem vállalkozás és üzemeltet sok sok áramzabáló gépet a 4-es vezeték bármire is elégnek kell, hogy legyen(kezeit széttáró) Én az elosztódoboztól legfeljebb 4-essel mennék(kezeit széttáró)
Szabály szerint igen.
De a távolság sem mindegy.
Feszültség esésre is méretezni kell, de az már inkább csak a te bajod.
Illetve ha nem kell akkora áram, akkor teszel egy kisebb kismegszakítót, és akkor mehet vékonyabb vezetékkel.
Előrelátó tervezéssel nem lehet szopni. Nem is értem, hova kell egy háztartásba 6-os vezeték, még a mérőtől az első elosztódobozba se talán, de ha a kert egyik sarkában van a mérés a másikban meg a ház, ott még okés.
(Nem kastélyról beszélek.)