Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mi lehet a rossz? Magyar oldalakon nem találtam mást csak amit a gép is kiír, de vajon a turbó, légtömegmérő vagy mi?
Tessék, a módszer.
:-D

Mondjuk kissé tartok tőle, ha tényleg öntudatra kelnek, akkor rábaszok.
Hülyeség, azt kérdeztem, hogy a 6 mm2 keresztmetszetű réz, mcu vezetéknek mekkora a terhelhetősége.
Egyszerűbbet nem tudok.
Ebbű baj lesz, mert átkúr a kis buzi. De tényleg, nem ez a baj, hanem amikor ez alapján a faszkalapok majd olyan döntést hoznak, ami fájdalmas lesz.
Mondjuk meg is írtam neki, hogy tegnap is átbaszott meg ma is, és megkérdeztem, hogyan lehet megbüntetni őt...
De csak annak.
Nem pont Freelac kérdésére gondoltam, hanem úgy általánosságban értettem.
A fizetős ai modulok pont egy generációnyval okosabbak, mint az ingyenes. Az ingyenest játszani adták oda a népnek, meg tanulni.
Hát igen először is tudni kéne kérdezni... a válasz alapvetően rossz, tehát -mivel az ai nem hibázik - csak a kérdés lehet rossz, vagy a fordításba csúszott baki.
de csak azért nem kell félni mert még nincs mesterséges értelem
egy gecijó kereső program van ami villámgyorsan tud alkalmazkodni a változókhoz
Nem is az AI-tól kell félni, hanem azoktól, akik mindenáron és mindenhol alkalmazni akarják. A kalapács és a mindent szögnek nézés esete.
Nem kell félnie az okos embereknek az Ai-tól, kíváncsiságból feltettem neki egy témába vágó, de egyszerű kérdést és ezt válaszolta:

Assistant
meta-llama-3.1-8b-instruct
A réz vezetés terhelhetőségét általában a fajlagos ellenállás és a maximális folyadós áram határozza meg.

Az egyes gyártók szabályozatai alapján, a 6 mm² keresztmetszetű réz MCU vezetés terhelhetősége általában az alábbi értékek között van:

Az IEC 60287 szabályzat szerint: 4-5 A (a maximális folyadós áram)
A gyártó dokumentációjában meghatározott érték: 5,8 A
Ezek az értékek a vezetés terhelhetőségét a környezeti feltételektől függően (hőmérséklet, nedvesség stb.) változhatnak.

44.38 tok/sec

218 tokens

0.92s to first token

Stop: eosFound
Azt hiszem vissza kell vonnom a villanyszerelők ősanyja titulust, ez még 1 kettes alá sincs egy okj-s tanfolyamon se 🤣
Mert ez egy lépcsőházi automata, ez nyomógombbal adott impulzussal vezérelt eszköz. Te egy kétállású kapcsolóval kapcsolod fel avagy lövöd le a bemenetét, ha jól értelek. Legalábbis a képed alapján első blikkre ezt hoztad össze.

Ott a rajz a papírján. Ennek állandó L és N bekötés kell.
A 3-as lába az izzóra megy (a vezérelt fázis). A 4. lábra nem az izzó nullája kell menjen, hanem egy nyomógomb. Amikor a 4. lábat a nyomógomb megnyomása nullára húzza, az adja a jelet az automatának, hogy most tessen szíves lenni X percig világítani és indul az időzítő.

Ez így a kapcsolóval sorba bekötve nem fog működni szerintem.
Mért fővezetéknek kötelező a 10 tudtommal.
Na jó. Elmegyünk ebédelni utána moziba. Jó lenne inikém ha addigra összehoznátok a kérdéseimre a választ és nem extra ötletekkel terhelnétek(kezeit széttáró)
miért nem mozgásérzékelős lámpát teszel fel?
sokkal egyszerűbb és el sem lopják
Naná ! 😉
lépcsőházba tenném ahol már szerintem 5 éve nincs világítás. pont az én lakásomat nem lehet megközelíteni fejlámpa nélkül este. A lépcsőház azon része úgy van kötve, hogy nincs időzítője egy kapcsoló van az is szar helyen gyakorlatilag ezt a vezeték nélküli megoldást találtam ki. Ez működni is fog csak az időzítőt nem tudom, hogy aplikáljam hozzá(gondolkodós) Félek ha időzítő nélkül szerelme be akkor menni fog éjjel nappal a villany mert eszébe sem fog jutni senkinek lekapcsolni(fejét fogó)
De szeretnék utána iktatni egy lépcsőházi időzítő kapcsolót. én a rajz alapján így kötöttem be de nem úgy műxik ahogy szertném.
Mit hová kössek, hogy úgy működjön ahogy kell? 1-7 percig lehetne állítani az időzítőt. Igaz egy kapcsolós elosztós konektorral próbáltam.
Amikor bekapcsolom az elosztóba az áramot akkor gondolkozik egy darabig majd felgyullad a lámpa tekeregnek a fogaskerekek majd a beállított 1 perc után le is kapcsol. De amikor újból ki-be kapcsolom a konektort már nem indul újra. Próbáltam a nullát nem belekötni csak a fogyasztóra de akkor meg nem tekergette a fogaskerekeket akkor gyakorlatilag csak átfolyt rajta az áram(kezeit széttáró) MIT HOVA KÖSSEK? Ha felkapcsolom azonnal világítson az izzó és addig amíg az időzítő állítva van(meghajlós)
Vegyél egy Sonoff modult, akkor telefonról megy a kapcsolgatás.
na most a te tudásod pont jól is jön(meghajlós)
na szóval vettem egy vezeték nélküli kapcsolót + egy kapcsolót. össze is párosítottam faszán működik is(meghajlós)
Kiállítják Dodort? pirosat kapott, vagy két sárgát? 😁
Tök jó ez a hidrogén autó, mert hidrogén mindenkinek van otthon... kicsit problémás az oxigént kiszedni belőle, de valahogy megoldanánk okosba 😁
Elég az alját megcsinálnod, fent világos lesz úgy is... a lángok fölfelé terjednek 🤣
Félve teszem fel a kérdést, mert motorokhoz van köze... Megy valaki a Dodor féle kiállításra?