Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

az jó ha annyi cső megy a falba legalább szigetelni se kell 😅 Meg van indok miért nem kell felcsavarozni a bekeretezett családi fotót amin az anyós is rajta van 😂
Tudom, csak szerintem ezt a villanyszerelők találták ki hogy többet lehessen kérni 😆
Ugye ezekhez jönnek aztán a fal méretű elosztószekrények....szintenként, mind telizsúfolva drága szerelvényekkel tök feleslegesen, aztán a maximum az hogy központilag kapcsolgatja a lámpákat, meg látja mennyit fogyaszt a kávéfőző, mert a rendes automatizálláshoz meg segg hülye, csak a csövet meg a drótot szereti eladni.
Akkor ezek szerint most sem jó helyen dolgozol.(kezeit széttáró) A fizetést én nem tudom nem is tartozik rám de ott ahol kevés embernek van meg a tudása bizonyos feladatokhoz ott bőkezűek szoktak lenni mert így tudják megtartani a dolgozót. Életét senki nem akarja adni a munkájáért biztos vagyok benne de láttam én már az autóvezetéstől veszélyesebb szakmát is elég ha kimegyek az erdőbe felvételezni tarvágás közben ahol a 30 méteres nyarakat döntik egyszerre 3-an is és napi szar pénzért(kezeit széttáró)
Jó hát franciáknak nem kéne áramhoz nyúlnia....meg mondjuk máshoz sem. A croassant jól csinálják, de ennyi 😆
Manapság ezt a megoldást már igénytelennek tartanák... új építéseknél néha ha-nyolc cső megy egymás mellett párhuzamosan 😄
Hú baszd meg, életviteli tanácsok pipitől 5000 karakterben 🤣 ő aztán tud mindent, azt is leírta, hogy én milyen vagyok, pedig az életben nem látott még 😁ezért tiltottam le a gecibe. Előtte elkövettem azt a hibát, hogy reagáltam a hülyeségeire 😂
azért az autóknál ez elég nagy hiba, főeg a francia kocsiknál hogy ott az áram mindig
ismerős citroenje is random csinált mindent, még akkor is beindította magát amikor a kulcs benne sem volt
én az első elalvás után otthagytam a vasas céget
robogóval menet közben elaludtam a házunktól 50 méterre aztán a szomszédom előtti árokban riadtam fel
nekem az éjszakai műszak nem ment, vagyis az itthoni alvás a szomszégok miatt, jó ha aludtam heti 10 órákat, pénteken már menni alig tudtam
én tuti aludnék valahol a munkavégzés környékén és másnap jönnék haza, ha tetszik a cégnek ha nem
vagy adjanak sofőrt......
Ez szerintem egy baromság amúgy. Tudom hogy ez a divat, de az autóknál meg pont az megy hogy egy tyúkbél megy körbe és mindent soros kommunikációval vezérelnek, hogy kevesebb legyen a drót, de a burzsújjal megvetetik a 30kiló rezet 🤣
Az egyébként egy jó dolog, hogy a betonlemezbe a vashoz kötik a csövezést és egyenesen viszik oda ahova kell, de szerintem bőven elég lenne szobánként egy ilyen, illetve konyhába raknék négyet. Világítás, konnektorok, sütő, meg a többi nagyfogyasztónak. Azt ennyi. Fürdőszobába is kell 4, mindenhova máshova 2, de a világítás és konnektorok vezetéke mehet egy csövön is, aztán körbe kell vinni a falban. Ebben lenne ésszerűség.

Amit még beraknék előre egy külön cső a vezetékes hálózatnak, és akkor úgy vezérelsz bármit ahogy akarsz.
először is már nem kell egy külön inast foglalkoztatni azért,hogy kivésse a vezeték és doboz helyeket 😅
Durván eltúloztad ezt a fizetés dolgot, de örülök hogy legalább úgy néz ki mintha jól keresnék. A másik meg, nem a munka mennyisége a baj, hanem hogy holtfáradtan kell autóba ülni. Már én is aludtam el autópályán szerencsére felébredtem, volt olyan kollégám aki többet soha. És mindez azért, hogy a 2 napi melót zavarjuk le 1 nap alatt. Mindegy, én lezártam a témát, gondolj amit akarsz. Ja még annyit, hogy az elején mindenki fűt fát ígér, ide is úgy jöttem hogy elmondtam hogy ezért mondtam fel már 2x, jó nevű amerikai cégeknél, azt mondták itt ilyen nincs. 🤷‍♂️
Ne aggódj, most is mindenki leszarja a szabványokat. 😆
Jó persze kell egy szakmai tapasztalat, meg rutin. Én ezért mentem el csak dolgozni hogy ez meglegyen. Amit meg akarok annak utána nézek.

Ha régen tudtál villanyt reszelni, akkor most is menni fog. Az új technológiák csak könnyítik, gyorsítják a munkát.
?
siklókat belefőzöd a tésztába? Milyen gyomrod van neked? 🤣
én nem baszogatom lallert de állandó elégedetlen a jólétbe(kezeit széttáró)
Festés is tud veszélyes lenni(kezeit széttáró) Baszki az emeleti ablakból rádborul a 20 kg-os diszpis vödőr tuti halál(kezeit széttáró)
Amikor az áram basz meg az simán túlélhető. Nem mondom, hogy soxor de 6-8 alkalommal nyúltam már kettőhúszba és látod legnagyobb szerencsédre amikor épen helyre rakom és megoldom az életed még itt vagyok 😂
mert én milyenek vagyok? Baszki itt sápítozol, hogy geci főnök(kezeit széttáró) Elmondásaid alapján ugyan ilyen cégtől azért jöttél már egyszer el, mert sokallotad a melót. Azt mondtad, a pénz nagyon jó volt de nem minden a pénz inkább dolgoznál kevesebbért kevesebbet (kezeit széttáró) Most akkor ezek szerint ezt elfelejtetted mert megint ugyan abba a kutyaszarba léptél(kezeit széttáró) Én egész biztos vagyok, hogy egy szenvtelenül magas fizetésért és egyéb juttatásokért autó, telefon ecetra, végzed amit végzel. (meghajlós) Ezért nyílván tenni is kell.(kezeit széttáró) És nem azután kutakodni, hogy mit mond erről a korpusz jurisz. (kezeit széttáró) Elégedetlenkedsz, méltatlankodsz.(kezeit széttáró) 100 emberből kapásból 90 helyet cserélne veled(gondolkodós) Van már mit felmutatnod pesti lakásod értéke kb. annyi amennyit egy átlagmelós ha kétszer élne és 100 évet kuporgatna se tudná rá összegurigázni a zsettát. Ráadásul saját házadat építgeted az ország egy frekventált helyén és van olyan munkahelyed ahol gondolataim szerint elképzelésednek megfelelően fizetnek. Szerinted 1000-ből hány ember tudja ezt elmondani? És pár hónapos munkaviszony után azt nézegeted, hogy szabályos e amit a főnök kiad, mert meló után bécsből haza kell jönnöd? Tudod van erre egy történetem. Nálunk itt nagykőrösön működött egy európahírű konzervgyár ami a rendszerváltozással nem szűnt meg teljesen inkább, hogy is mondjam új tulajdonosai lettek. 😅 Volt egy jó horgászismerősöm mondjuk 8-10 évvel idősebb nálam ő még a szociban kitanulta a gyárba az eszközök telepítését karbantartását. Az új tulajdonosok új cégeket alapítottak és felfedezték azt a fehér foltot, hogy a keleteurópai konzervgyáraknak nincs meg a megfelelő szaktudásuk és szakember gárdájuk új gépsorok üzembe helyezéséhez és karbantartásához. Nos kézenfekvő volt, hogy a srác a céghez megy át. Magyarországon se sok de keleteurópban is kb. megszámolható mennyiségű ember volt aki akkreditált volt az ilyesmire. Neki annyi volt a feladata, hogy ment a céges autóval ahová küldték. Csehországba, szlovákiába, lengyelországba romániába stb. Volt egy céges autója korlátlan üzemanyaggal egy céges telefonja korlátlan beszélgetéssel(akkor ez még nagy szó volt) meg már akkor 700 ezres fizetése, mikor az átlag családfenntartók 100-120 ezret vittek haza (hüledezős) Annyi volt a bibi, hogy bármikor, bárhol volt és jött a telefon,(ez jöhetett hajnal kettőkor is) hogy mondjuk szlovákiában megállt a gépsor akkor pattani kellett az autóba és a legrövidebb időn belül a helyszínre érni a hibát elhárítani.(kezeit széttáró) Ha épen a családjával volt nyaralni akkor sem volt mese gyár nem állhat sokmilliós termelés esik ki rövid idő alatt.(kezeit széttáró) Ment is ez egy jó darabig aztán kezdett a fasza tele lenni, hogy háromnapos kipakolós horgászatának a közepéből kellett valahová rongyolni mert épen jött egy telefon. (kezeit széttáró) Aztán eljött az idő amikor kezdett beleszarni ment a linkeskedés. Amikor épen derogált neki ugrani akkor kitalálta,hogy ő most beteg, vagy valakijét viszi kórházba és a kifogások végeláthatatlan tárháza. Egy darabig tömködték a lyukat próbálták kihelyettesíteni de kevés szakemberből nem volt könnyű dolga a cégnek, mert az egyik kolléga egy új gépsort üzemelt be ép szerbia a másik üzemzavart hárított el csehországba a harmadik meg az éves karbantartást és felülvizsgálatot végezte mondjuk lengyelországba. Szóval szopatta a többit is rendesen. De úgy volt vele, hogy őt nem lehet kirúgni mert úgy sincs aki tudná helyettesíteni és bátran megteheti azt, hogy azokra a melókra megy el amihez épen kedve szottyan.(kezeit széttáró) Szóval addig cimbálta az oroszlán bajszát amíg végül is nem érte meg a cégnek a kötbéres melókat kockáztatni vele azt kirúgták a gecibe.(kezeit széttáró) Szerintem már 10 éve nem találkoztunk legutoljára egy rozsdás csepel nyergében láttam.( kezeit széttáró)
És itt vagy te. Elmondásod alapján az a kevés cég aki orvosi berendezések telepítésével foglalkozik nem sok van és nagyjából már meg is jártad ezeket a cégeket talán az utolsó ilyen cég ahol még eddig nem voltál ahol épen most dolgozol(kezeit széttáró) Úgy értelmezem akkor ez egy szűk szegmens és a te tudásod az egy szűk piacon eladható viszont nem aprópénzért(kezeit széttáró) Sokan szaré hugyé dolgoznak. Neked meg volt az eszed és a lehetőséged, hogy kitanuld a szakmát amiben dolgozol. Valószínűleg jó szakember is vagy és kevés is van belőletek. Ezért az ilyennel foglalkozó cégeknek kincs a jó szakember amit gondolataim szerint kiemelten javadalmaz. A cégnek is szüksége van rád és neked is szükséged van a cégre pont azért mert ritka mint a fehér holló. Azért a munkáltató még is csak előnyt élvez veled szembe ha kenyértörésre kerül a sor nem a munkáltató fogja a rövidebbet húzni szerintem(kezeit széttáró) Ideig óráig biztos gondba lesz de nincs olyan aki nem helyettesíthető. Sehol nincs olyan(ujjával nemet mutató) Más lenne ha élelmiszer boltban lennél pénztáros te is könnyebben válnál meg a munkahelytől és ő is tetőled. Szerintem először is magaddal kellene tisztába lenni végül is mit szeretnél? Mert ezt még sejtéseim szerint nem tudod(kezeit széttáró) Az alaptézis az, hogy a világon mindenki úgy szeretne sok pénzt keresni, hogy lehetőleg ezért ne nagyon kelljen csinálnia semmit(kezeit széttáró) A valóság meg az, hogy aki extra pénzért dolgozik annak oda kell magát tenni még akkor is ha kevesek által ismert extra tudással is rendelkezik(kezeit széttáró)
DÖNTSD EL szeretnél sok pénzt keresni cserébe kevesebb szabadidőért vagy szaré-húgyé eltengődsz de akkor lesz időd mindenre is(kezeit széttáró) Az emberek 90%-a az elsőt választaná már csak azon oknál fogva is, hogy ha akarnának sem tudnának sok pénzért dolgozni mert nem mindenkinek van meg ehhez a megfelelő reputációja(kezeit széttáró) És ne nekem válaszolj, mert nem az én életem hanem magadnak(meghajlós)
Te állat, majdnem a monitorra köptem a kávét :D
Nem,de csak este 11 utan johetsz.
Na jó, 15000-ért felveszem a szopóálarcot és a latexet akár nőit is oszt mehet a korbács. 😏 Mondjuk ebből a benzin nem jön ki így nem baj ha busszal és hévvel megyek? 🤔
22700,- ért ilyet?
Kétlem.
ne is mond
haveréknál mindenhova külön vezeték megy, konyhában van legalább 5 konnektor, főzőlaphoz 3 fázis, páraelszívó mosogatógép, világítás mind külöm madzag, a tököm kivolt mire behúztuk
nekünk egész házban nincs annyi vezeték mint nekik a konyhában
többszáz méteres tekercsekből húztuk, némelyik tekercs akkora volt hogy nem tudtam felemelni
világításhoz ilyen számozott többereseket húztunk mert többféle cucc világított több helyen
egy egész használható kocsit lehetett volna venni a villanyászat árából
szerintem csak a lakáselosztóban benne van az f astra ára 2x 😂
Ez se motorozás, ez önkínzás... bár inkább korbácsoltatnád magad egy dominával, az is olcsóbb lenne 😂
Ha a szabványoknak megfelelően akarod megcsinálni, nem eccerű. Sok előírás van, régen ezek nagyrészét mindenki leszarta (mégis jó vót 😁). A színre-színt elv elég volt 😁 Most már struktúráltat kérnek villanyban is, meg okosotthont, leginkább külön madzagot és megszakítót mindennek IS. Meg igazából új építésnél meg se csinálhatod, mert nem veszik át, ha nem papíros ember csinálta.
Úgy néz ki mint amit simogatok? 😆