Az uj szomszédot attol meg zavarhatja és sokat nem ér egy olyan megállapodás ami nem vele köttetett.
Építési hatóság, bejelentés aztán akár le is szereltethetik.
Voltam már szakértő biróságon a szomszédot zavaró klima miatt, pedig nem is volt zajos csak a szomszéd volt fejlövéses.. évente 10től több pere fut mimdig.
van egy mondás: azt a lovat ütik ami húz
az elvárt minimumot kell hozni és semmi többet még extra bómuszért sem
ha hívnak hogy menni kell azonnal akkor mondod hogy 10 percen belül indulsz, aztán ha az másfél óra lesz hát másfél óra lett
nagy volt a forgalom....
Nézhet a szokszéd felé, de nem zavarhatja.
Szintén gyöngyszem, nemrégiben fekszerelt hőszivattyu kertes ház, kis telkek.a szomazéd ugyan a ház hátuljára szereltette, gondolom ott volt közel a fűtési rendszer belül.
A szerelők ott hibáztak hogy a fallal párhuzamosan telepitették a 16kw küktérit ami igy a hideg levegőt pont a szomszéd bejáratára fujta. Egyrészt zajos, másrészt kibaszott hideget csinált ott, ahigy kiléptél az ajtón már megfagytál. A macskája lelépett, mert nem birta😀
Pedig csak 90 fokkal el kellett volna forditani. De én pluszba hátrébb is vittem volna vagy 6 méterrel és nincs gond.
Szóval ennyire figyelmetlen nem lehet egy telepitő.
De akár zajvédő falat is kérhetne a szomszéd ilyen esetekben
Na jo, de ez már a szomszéd udvarára is van felszerelve.
Felénk volt/van egy idióta aki szigetelni nem engedte a haver házát, mert az a 5-10 centi ami a falra kerűl már az ő telkéből vesz el.
Pluaz ott ne járkáljanak melosok.
haver a hőszivattyúhoz kért írásbeli engedélyt a szomszédtól
valamit trükköztek hogy ha el lesz adva a szomszéd háza akkor se lehet ellene mit tenni ellene
elméletileg.... gyakorlatilag meg ki tudja
Itt nem tiltotta építési rendelet, csak vén köcsög volt a szomszéd és nem engedte be a srácot szerelni, aztán mikor egy nap elment valami dolgát intézni én közben beemeltem a srácot aki felszerelt három gépet. Az udvaron nem is jártunk, csak fölötte. 😃
És ez szabályos? Mert a lányoméknak is feldobtunk 2-őt amik a szomszéd felé néznek, de őt zavarja, még csak morgás van, de előbb-utóbb lehet belőle gond is.
Én is többet keresnék ha többet vállalnék akár a dupláját vagy többet, de nem, nem akarok éjszakázni, hétvégézni, nem otthon aludni. Teljesen érthető, ha inkább szombat hajnalban amikor hív egy figura akinek előtte 2 héttel feltettél egy klímát és épp -20° van mikor megáll, hogy azonnal csináld meg mert a 3 gyerek már összefagyott és a férj épp a banta gyomrát vágja fel, hogy a friss belek melegítség őket. 😆
Hidd el, hogy bele lehet fáradni a 24/7 készenlétbe, illetve hogy az életemet a kórházban vagy a kocsiban töltöm 🤷♂️ A GE-nél konkrétan akkor mondtam fel amikor valahova menni kellett és mondtam hogy ok csak eszek valamit erre az jött hogy miért nem eszek a kocsiban valamit menet közben, amikor 1 óra kötelezően ledolgozandó ebédidő volt 🤷♂️ Elhiazem hogy másnak ez az élet kurvajó, de nekem elég volt a repülőutakból, hogy angolul kell beszélnem stb. Ki lehet ebben is égni vagy csak én vagyok gyenge ehhez nem tudom. Ezt találtam ma amúgy, ahhoz mondjuk kemény hogy kitöröljem vele de ez van 😁
Jo helyen van jo pozicióban csak forditva. Konzolt kell hegeszteni hozzá, mert az ablak mellett mind két oldalon 36 centi van..
Vannak más próbálkozások is, azok is többnyire függesztettek pl két fali konzol szembe forditva és összecsavarozva ugyanugy a plafonra. De aki komolyabban foglalkozik vele az hegeszt konzolt.
Azt te tudod, mit szeretnél csinálni, de én valahogy nem értem... ott a profi munkád, ami magasan kvalifikált és akkor csinálni akarsz olyat, amihez elég hat általános?
Kicsit a kilencvenes évek eleje jut eszembe, mikor mindenki számítástechnika boltot akart nyitni. A 25000-es városban volt vagy 8, aztán 2 évnél tovább három bírta ki 😁 de közben nyíltak újak is, úgyhogy összességében 5 mindig volt 😁
Hát... szemmel láthatóan nem fér el a párhuzamosan a fallal, hogy ne lógna az ablak elé... valszeg az ablak másik oldalán se fért el. Ki lehetett volna rakni az erkély front éléhez, de akkor rondább.
Kawa elmondta, hogy miért szar, de hogy hogy lett volna jó, azt nem.
Építési hatóság, bejelentés aztán akár le is szereltethetik.
Voltam már szakértő biróságon a szomszédot zavaró klima miatt, pedig nem is volt zajos csak a szomszéd volt fejlövéses.. évente 10től több pere fut mimdig.
az elvárt minimumot kell hozni és semmi többet még extra bómuszért sem
ha hívnak hogy menni kell azonnal akkor mondod hogy 10 percen belül indulsz, aztán ha az másfél óra lesz hát másfél óra lett
nagy volt a forgalom....
Szintén gyöngyszem, nemrégiben fekszerelt hőszivattyu kertes ház, kis telkek.a szomazéd ugyan a ház hátuljára szereltette, gondolom ott volt közel a fűtési rendszer belül.
A szerelők ott hibáztak hogy a fallal párhuzamosan telepitették a 16kw küktérit ami igy a hideg levegőt pont a szomszéd bejáratára fujta. Egyrészt zajos, másrészt kibaszott hideget csinált ott, ahigy kiléptél az ajtón már megfagytál. A macskája lelépett, mert nem birta😀
Pedig csak 90 fokkal el kellett volna forditani. De én pluszba hátrébb is vittem volna vagy 6 méterrel és nincs gond.
Szóval ennyire figyelmetlen nem lehet egy telepitő.
De akár zajvédő falat is kérhetne a szomszéd ilyen esetekben
Felénk volt/van egy idióta aki szigetelni nem engedte a haver házát, mert az a 5-10 centi ami a falra kerűl már az ő telkéből vesz el.
Pluaz ott ne járkáljanak melosok.
valamit trükköztek hogy ha el lesz adva a szomszéd háza akkor se lehet ellene mit tenni ellene
elméletileg.... gyakorlatilag meg ki tudja
Nem kérdeznek senkit, át se veszi senki ugy hohy nem kell engedni😀
Vannak más próbálkozások is, azok is többnyire függesztettek pl két fali konzol szembe forditva és összecsavarozva ugyanugy a plafonra. De aki komolyabban foglalkozik vele az hegeszt konzolt.
Kicsit a kilencvenes évek eleje jut eszembe, mikor mindenki számítástechnika boltot akart nyitni. A 25000-es városban volt vagy 8, aztán 2 évnél tovább három bírta ki 😁 de közben nyíltak újak is, úgyhogy összességében 5 mindig volt 😁
Kawa elmondta, hogy miért szar, de hogy hogy lett volna jó, azt nem.