Van egy relatíve elfogadható áron fogyasztó autóm, plusz nyáron robogóval járok, de van, akinek a tömegközlekedés is megfelel, páran jó időben nálunk gyalog, illetve bringával járnak. Azoknak mikor fog megtérülni? Persze, jön a válasz, hogy azok maradnak akkor a régi "robbanómotoros" járműnél, de akkor két, párhuzamos rendszer fog működni?
Én speciel évi 5 ezer alatt közlekedtem autóval amíg a lányom nem költözött a fővárosba, plusz a motor (de az hobbi), plusz a robogó. Mostanában 6-7 között, ami még így sem sok. Ruházzak be 5-10 milliót pluszban az autóra, meg mondjuk 3-5 milliót a napelemre és az akkupakkra? Mikor térülne meg? Soha. És a saját kollégáimat ismerve, legalább a fele így él. Nagyon kevés vidéki van, és alig egy-kettő, aki vidéken és ráadásul messzebb.
..ha olyan munkakörben dolgozik, hogy le tud menni cserélni.
Meg kire cseréljen? Aki előre mondjuk bejelentette az igényét a töltőre, vagy akinek mondjuk már nem maradt annyi, hogy hazaérjen?
Az igazi megoldás ha van otthon 100kwh óra akkud amit napközben felt tudsz tölteni napelemről vagy negatív áras áramról amit éjszaka beletolsz az autóba vagy eladod amikor drága az áram. Ehhez kell az okosóra, de simán megtérülhet a befektetés. Télen mondjuk cumi van 🤷♂️🤣
Ok, most parkolóhely úgy 300 lehet amiből 10 töltő, mondjuk a fele jár villannyal és az első melós felcsatlakozik kezdéskor és félüra múlva neki elég amennyit addig kap és cserélni néne kollégával, hogy az is tölthessen így mindketten abbahagyják 15 percre a melót és cserélnek, félóra múlva ugyanez szorozva 10-el, a cégnek nyilván megéri vagy minden parkolóhelyen legyen töltő, de ugye a 8 óra munkaidőből csak félórát fog tölteni a maradék időben kihasználatlan, az meg a töltőt üzemeltető cégnek óriási buli............jelenleg nem életszerű, a megoldás amiről tegnap írtatok az 5 perces töltés, akkor az már teljesen olyan mint a fosszilis és már csak az ár marad, de az is változik idővel.
Az máshol egészen jól működik. Asszem legutóbb szlovéniában hallottam ilyen okos tarifáról, ahol magyar rezsicsökkentett áron kapod ha ők dönthetik el, mikor tölt az autó. Aztán 8 óra munkaidő alatt bőven fel fog tölteni így is a kocsi, nem kell nagyon variálni ezzel.
Nálunk vannak töltők így ahogy te mondod. A cég csak a helyet adta....mondjuk más kérdés hogy szerintem megtalálták magyarország legdrágább ilyen cégét, mert annyi az AC töltés, mint máshol a DC 😆 ennek megfelelően senki nem használja, pedig itt minden 5. autó villanyos. Viszont igazából manapság már nincs jelentősége ilyen nagy akkuval elég az otthoni töltés jóval olcsóbbért.
Ugye, megint a hozzáértés.
Akkor ugye kéne mérés, az azért valakinek a nevén, meg hát méretlen/mért kábel más ingatlanján, szorgalmi jog, földhivatal, biztosan az ingatlan tulajdonosa örömmel veszi, ha valaki ezt szeretné az ő tulajdonán.
Hát vagy amolyan félinformációsdi. Van egy valag M20 x 1.5 menetű szűrő pont ugyanekkora talppal, pl. a Puntom váltójára is felmenne. Bármit bármivel nem lehet felcserélni, hiába passzol. Ez igaz.
De pl. a 204 / 303 pont felcserélhető, pl. a Kawasaki több modelljénél is meg van adva 2-3 cikkszám, ami ennek a kettőnek felel meg.
az lenne a lényeg, hogy ne a munkáltató adja az áramot hanem a szolgáltató
a munkáltató csak a helyet adja a töltő oszlopnak
így tudnák vezérelni a fogyasztást, nem kell eladni az áramt nullásan vagy mínuszba hanem teszik bel e akocsikba épeszű áron
aki meg nem tudja bevállalni azt hogy sose tudja mennyi áramot kap az feltölti máshol
de ha van egy app hogy mennyi áram kell a kocsinak hazaérni akkor meg lehet oldani hogy minumum annyit kapjon
Anno a hondánál volt ez a váltás, gondolom neked is ahhoz kell, akkoriban azt mondták, hogy hiába megy fel a szelepelés más a szűrőkben és ezért nem lehet felcserélni. Ezért van itthon egy felesleges 204-em mert nem mertem feletenni mikor kiderült a másik kell rá így vettem olyat ez meg azóta hánykolódik a polcon. 😁
A mostani melóhelyen kiépítettek a parkolóban jó néhány villanytöltőt.....egyikre sem lehet csatlakozni valószínüleg nem is működnek, 2 hónapja adták át......arról nem is beszélve, nem a melósnak, de még a főnököknek sincs villanyautójuk, gondolom kötelező volt adott parkolühoz adott mennyiségű villanyt is telepíteni, de a kérdés, ki fogja fizetni a töltést a melós autójába és milyen áron na meg a nav mit szól hozzá ha villanykereskedőként a munkáltató pénzért vagy akár ingyen juttatásként eladja/átadja az áramot?
Én speciel évi 5 ezer alatt közlekedtem autóval amíg a lányom nem költözött a fővárosba, plusz a motor (de az hobbi), plusz a robogó. Mostanában 6-7 között, ami még így sem sok. Ruházzak be 5-10 milliót pluszban az autóra, meg mondjuk 3-5 milliót a napelemre és az akkupakkra? Mikor térülne meg? Soha. És a saját kollégáimat ismerve, legalább a fele így él. Nagyon kevés vidéki van, és alig egy-kettő, aki vidéken és ráadásul messzebb.