Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a szerbek és a macedónok akkor is kivesznek ha 90-el mégy így is úgy is fizetsz nekik zsebre 🤣 magyar autópálya szerintem 143-tól bemérős védák vannak de próbálgassad csak majd együtt nevetünk ha felteszed a fotót amit küldenek szombathelyről vagy vásárosnaményből 😅
Az a baj hogy a horvátok pont olyan éhesek mint a magyar vendéglátósok.
ehhez nem kell cbr1100 😅 Mindenhova gyorsforgalmi út visz 110-es az átlagom a család miatti 20 perces megállással együtt. Ha délbe indulok hatra én is a tenger tövében iszom a sört mert ennyi idő alatt egy konzervdobozzal is oda lehet érni 😂
3-4 eve mentem a 86-oson,egy kihalt meg az M6 nal is kevesebb forgalommal.
Tavaly vasarnap este 8-9 kozt olyan forgalom volt hogy csak lestem,es szinte vegig az M1 en dugig mindket sav.
Az eletbe nem megy senki 150 el egyfolytaban.
Az allando elindul-megall jatek mert valaki beall az ember ele meg farasztobb mint rallni a 120-130 ra es menni a tomeggel.
hát én már nem sok autót látok 130 felett közlekedni autópályán pedig elég sűrűn megfordulok ott. (kezeit széttáró) Persze mindig van egy két balfasz aki szeret fizetni de 150-nél már dádá van itthon aztán külföldiában már 135-nél is(kezeit széttáró) szépen leszoktak az emberek a száguldozásról az elmúlt néhány évben egyszerűen nem gazdaságos 😅 örülök ha a 130-as tempót is lehet egyáltalán tartani egy m5-ön vagy m3-mon. Vagy akár az m1-m7-en. Kietlen autópályákon persze nem gond járkálok az m6-on az még mindig nagy kedvenc(meghajlós) 15 év alatt sem népesült be üres az egész. (kezeit széttáró) Ott lehetne menni de rájöttem, hogy+20 kilométer per óránál egy szaros 150 kilométeres szakaszon amit én járok lófaszt nem nyerek. (kezeit széttáró) Amikor megérkezek a pecahelyre úgy is sörözés meg pálinkázás megy vagy 3 óra hosszát nem hiszem, hogy pont az a negyed óra hiányozna belőle amit 150-el száguldozva mérőket figyelgetve kockáztatva nyernék(kezeit széttáró) Szóval szerintem aki 130 nál többel közlekedik autópályán az csak szimplán hülye. 1 literrel többet is zabál az autója időben lófaszt nem nyer ráadásul fél szeme mindig a védát nézi meg a felüljárót, hogy hol mér a rend éber őre. (kezeit széttáró) Szóval nyugodt vezetéshez elég a 130 azt nem kell állandóan másokat se kerülgetni(kezeit széttáró)
Csaxólok, tavaly még BMW-vel mentem horvátba, lengyelbe... Egyébként egész éccakát átvezetni a legnagyobb faxság, de nem vagyunk 1formák - szerencsére 😁 Olyan nincs, hogy nem jön rád fáradtság-hullám, főleg ha alszik mindenki melletted... meg másnap olyan leszel, mint a kivert fax.
hát az árakról vitatkoznék. Most megyünk a hosszú hétvégén pár napra a a krükre a nyári nyaralás előtt amolyan előfutam(kezeit széttáró)
unalmamban nézegettem az éttermi árakat ami 3 éve 10 euró volt most 25. Aztán olvasgattam egy kicsit a németek is rázogatják a fejüket a horvát árakra pedig ott elméletileg van péz szarásig(gondolkodós) A szállás árak azok amik még nem estek át a ló túloldalára most nekünk 3 éjszaka 90 péz, főszezonba sem lesz sokkal több 30 ezernél egy nap. De minden más qrvadrga. elvetették a súlykot a balkáni szomszédok, már tavaly 2,5 euró volt egy gombóc fagyi. 2023-ban egy korsó sörért 2,6 eurót fizettem átlagosan idén 6 euró ahogy az étlapokat nézegetem. Szóval váltottak euróra oszt megszaladtak az árak kicsikét. (szemeit körbeforgató) Egyébként szép horvátország nekem görögtől sokkal szebb meg közel is van mert hat óra az indulástól számolva az út. De ha maradnak ezek az árak akkor jövőre inkább megyek bulgáriának abba a kietlen régiójába ahol fele minden mint itthon. 20 éve voltam ilyen kietlen helyeken kitten facanovó meg ilyen turisták által ismeretlen fel nem kapott helyeken oszt a pénzt nem tudtuk elkölteni amit vittünk még is volt tenger kaja meg minden(kezeit széttáró)
Az hogy neked ez elképzelhetetlen,azt elhiszem,végülis egy vén ember vagy ráadásul ev tulaj,szóval tele vagy korlátokkal.Akkor most elmesélek néhány számodra felfoghatatlan dolgot,magyar autópálya 150,ugye az tiszta hogy semmi nem történik,már ami a gyorshajtást illeti,Szerbek,É-Macedónok még mindig a régi háromlábúval mérnek,és csak nappal jellemzően az alagutaknál és a fizetőkapuknál,a görögök meg szarnak mindenre.Az meg hogy mennyivel megy a forgalom..... mentél már éjszaka autópályán?Szerintem nem.Az hogy szerinted ez mennyire igaz vagy mennyire nem,nem számít.Egyszer mentünk tranzit szállással napközben,a világ legnagyobb baromsága volt.
20 éve még simán ment ez a gyors letolom
egy ismerős mondta mindig hogy délbe megkajál megcsinálja az asszonyt aztán este már a horvát tengerparton issza a sört
egy cbr1100xx motorja volt és kurvára nem hatotta meg a gyorshajtási bírság
abba nincs hírek(kezeit széttáró)
...közben életveszélyben vannak, a hülye apjuk egész éccaka 150-el nyomja az autópályát... ☹️
Egyébként sztem te nem is jársz sehova, évek óta nem lehet már sehova 140 felett menni, annyival megy kb. a forgalom, meg minden tele van baszva sebességmérővel.
Szóval jó ezek a dumák, pl. hogy "letolom xxx-al éccaka" csakhogy biztos nem igazak.
Azt hiszed az elmegy 400km-t 130as tempóval?És akkor még mindig csak 130ról beszélünk,az én utazó tempóm nem annyi.El vagy te tévedve,de már ezt is írtam,szerintem többször is.200anként megállni?akkor tényleg inkább repülővel mennék.Este indulunk,a család alszik reggelig,mir felkelnek az út 70-80%-át már megtettük.
Nem értem, mi bajuk az embereknek (persze csak néhánynak, meg neked 😁) a horvát tengerrel. kb. 40x voltam eddig, mindig jó volt...
vagy nagyon speciálisak az igényeid, vagy rossz helyen voltál. A víz tiszta, az árak nem magasak, nincs messze...
Nem kell tankolni... meg még sokmindent nem kell, de ezt már megrágtuk 😁
400 km-enkét fél órát kibírsz. Tankolni meg hugyozni is megállsz, ha meg nővel-gyerekkel, akkor max. 200-anként úgyis meg kell 😂
Hát ha 2-nél többen mentek, akkor autó... árban mindenképp. Ülsz a váróban kávézgatva, nézelődöl a repcsin, az nem ugyanaz, mint 10 órán keresztül 130-al nyomni a gázt... 1000 km még talán autó, de a déli görög részek is több, spanyol, olasz is... az 1000-be jobbára csak az Adria fér be... és akkor ne említsük Kanárit, Mallorcát, Krétát, Szicíliát, Máltát, stb. 😄
Egyébként mér ne mernék,horvátországgal is így voltam,sose vonzott sosem tetszett,de mégis elmentem egyszer,megadva az esélyt neki......aztán egyszer voltam,és tényleg egy fos,majd gondolok egyet veszek valami ev szemetet hogy tapasztalatból mondhassam hogy nekem egy szar.
De mi az előny az év többi napján?
Ja,azt is csak töltögetni kell 3óránként fél órát.
Azért 1000km repülővel,ezt én már párszor kiszámoltam.Nézzük,1.5óra hogy eljussak a reptérre,1óra várakozás a reptéren,1.5óra a repülőút,aztán még másfél óra eljutni a reptérről a szállásig,ez 6 óra úgy hogy ott nincs egy közlekedési eszközöm,és függjek mástól.Inkább megyek autóval 6órával többet,és akkor jövök akkor megyek és oda,ahova akarok.
Hát most jöhetne egy jó vétel,egy BMW 2 Gran tourer.Még gondolkozom rajta.
Nem,az enyaq-ot egy hufbau kitelepülésen próbáltam,én ott voltam tűzoltóautóval,meg a skoda is ott volt kitelepülve,aztán mondtam menjünk egyet,ezek a szituk azért jók,mert nem a marketinget tolja az ember.A bidé meg hétvégén volt kitelepülve Balatonfüreden,a veterán kiállításon,igazából ezek miatt mentünk oda,a fiam most teljesen oda van ezekért a csodákért.
Miota van 15gb interneten rallitom a google music-ot es annyi.
Blődi? max egy ID4 fóccvágenyt, de azzal ráadásul nem is járna rosszul, nem rossz. Nem SUV, nem is egyterű, inkább egy felfújt Golf forma, de elég praktikus.
Érdekes, mekkora hiszti van itt a hatótávval, pedig ez is ugyanaz, mint a benzinesnél: ugyanolyan autó az egyik sofőrrel 6-t fogyaszt, a másikkal meg 9-et... ott is függ a fogyi a naptól, széltől, esőtől, forgalomtól, sőt az adott jármű állapotától, gumijától.
Meg jöttök itt a fárasztó hülyeségekkel, hogy lakókocsit vontatni, meg görögbe járni... mindent arra kell használni, amire ki van találva.
A görög példa ráadásul szar is, mert lazán el lehet menni, legfeljebb 2 órával tovább tart az amúgy is 16 órás út - na bumm, eccer azt ki lehet bírni, cserébe az év többi 360 napján lévő előnyökért. Különben 1000 fölé már el se indulok autóval, arra van a repülő, és akkor nem ülsz egy-egy napot oda-vissza az autóban.
Lakókocsi... 🤣 Én bárhova megyek, mindig viszek gatyákat, pólókat, nadrágot, tisztasági cuccokat, tabletet... de házat még sose vittem magammal 😂 max. 16 évesen sátrat a Balatonra, de abból már kinőttem.