amikor 80 felé volt a havi bérem akkor 600 felett adott a vasút végkielégítést
pedig ha nagyon meg akartak volna szívatni akkor egészségügyi okok miatt elküldhettek volna 0 forinttal is
állami cég nem geci maszek az adja rendesen ami jár
azé kiesne a csöcs a szádból ha elküldenének. Mondjuk könnyen vagy mamlasz útjára lépnél 🤣
Szóval neked lehet jobb ha elküldenek. Végkielégítés? Hogy szól most a törvény. A legmagasabb 6 hónap bér? Az kb. 6-7 milla(gondolkodós)
Én ekkora nyugdíjalappal nem lennék nyugodt 😅
Bárcsak. Olyan régen vagyok itt, hogy a végkielégítésből elmehetnek nyugdíjba már most, de azok a rohadékok nem akarnak elengedni, pedig amikor fenyegetőztek hogy létszám leépítés kell, nem hogy fizu emelés, én elsőnek jelentkeztem és letettük vagy 5-en a felmondó levelet, hogy írják már alá, aztán visszavettek az arcukból, mert rájöttek, hogy ők lennének nagyobb bajban, ha nem lenne ember aki dolgozik 😅
Én amikor kertesházba költöztem próbáltam mindent eltüzelni, de ezek a füvek, levelekkel csak a baj van. Főleg mert ki kellene előbb szárítani hogy égjen, aztán ha kiszáradt akkor meg alig marad belőle valami. Tehát már én is inkább kirakom zsákban a zöldhulladékba, vagy a komposztba. Úgy egyszerűbb és több értelme van. A gallyak peletezésének viszont szerintem is van értelme, csak horror pénzeket kérnek ezekért a vackokért, szóval annyira meg nem érdekel. Régi vegyestüzelésre felrakható apríték égetőt kell csinálni.
én félek a magasban nem tervezem megmászni a radart ezt a lehetőséget átadnám neked a sztyueszcsajokat vállalom de a koromra való tekintettel azt is már csak módjával 😅
Engem tuti felvesznek(sípot fújó) A motivációs levelemből tisztán látszik, hogy sokat adok kevésért cserébe(meghajlós) Aztán mikor házon belül lesz a lábam egy hét és én szarom a spanyolviaszt is(meghajlós) Majd szólok egy-két szót az érdekedben mondom, hogy a spanom vagy simán tied a meló(legyintős)
egy időben anyám is csinált papírbrikettet
kurva sok meló mert újságokból meg mindenféle számla csekk dtb papírból csinálta
a rokonság oda vitt minden papírt
de gyorsan megunta 😁
haver forgácsba áztatta a motorolajat az jobb a brikettől
vittem neki 20 literes kanna számra a kompresszorból leengedett olajat az szinte semmit se füstölt
amit az mtz-ből engedett le az kormolt rendesen a kompresszoros olajat jobban szerette
csak most már nem adnak használt olajat mert mindent le kell adni a mohu-nak mert papír kell mindenről
Havernak van egy ilyesmi 220-as hidraulikus prése, valami használtcikk piacon vette és eredetileg talán vályogtéglakészítő volt, de legutóbb hozzájutott valami nagyobb adag kartonpapírhoz és bevizezve összepréselte vele és kökemény tégla lett belőlük állati jól égve, mondjuk állandóan ilyen marhaságokat művel, devecserre néha elment és egyszer vett egy olyan gépet 60000-ért amiről nem tudta mi csak jó nagy és volt pár villanymotor meg pumpa benne, vagy 1 év múlva mondta meg valaki neki, hogy az egy igen drága tejipari nagynyomású rendszetisztítógép, ezen felbuzdulva egy helyi Inivel csinált belőle vizes homokfúvót amivel kamion pótkocsikat fúj fémtisztára és fest le, tele van ilyen házilag készített vagy átalakított gépekkel. 😁
Itt is sokat romlottak a dolgok, de azért még jó. És a munkarend is elég speciális ami elriaszt sok embert.
Páran mentek el, de sokkal több pénzért. Viszont ott előfordulhat, hogy nem tudod másnap melyik földrészen kell lenned, és néha lőnek is rájuk 🤣
ha jó a zseton és a légkör is akkor nem nagyon vándorol el az ember, mert nincs oka rá
persze van pár buzgómócsing kivétel akinek semmi se jó de azt meg nem kell felvenni
sajnos ilyen melók már nem nagyon vannak, mert minden kurva gyorsan változik a cégeknél aztán 10-15 év után már minden más lesz
Itt 2 év mire kezdő lehetsz, szóval nem szeretnek megválni az emberektől, mert rohadt drága kiképezni az ifjú titánokat is, akármilyen keveset kér, ráadásul pont az ifjú titánok sokkal igényesebbek. Most jött pl. egy pályázat ami jól rámutat erre a problémára:
"Elég szar a derekam én extra kemény ágyat akarok és legalább 60 cm magasat, hogy ne okozzon problémát a leszállás róla. Szóval ép olyat mint itthon(kezeit széttáró) 3 szori étkezést az általam megválasztott étteremből szállítva(meghajlós) Mivel a szemem is gyengélkedik már 50 fele az sm fóum csetelgetéshez egy nagyobb méretű monitor az igényem(kezeit széttáró) Szolgálati autónak a bejáráshoz egy általam megválasztott furgont kérek természetesen újat korlátlan üzemanyagkártyával(meghajlós) Főnökséggel majd átbeszélem, hogy évente ildomos cserélni mert ezek a szarok bizony körülményesek a mai világban(kezeit széttáró) Az időbeosztás magam határozom meg melyik lesz az a 2 munkanap amikor hajlandó vagyok bemenni természetesen ezt minden héten előre közlöm, hogy meg tudják csinálni a többieknek a beosztást. Az ugye dobja magát, hogy hétvégén, ünnepnapokon, szünnapokon nem tudom felvenni a munkát hisz családos ember vagyok(kezeit széttáró) Bérigényem kezdetben másfél milla kézhez természetesen az eltöltött munkaévek arányában ez meredeken emelkedjen. Ezért cserébe sok mindent kap tőlem a cég(meghajlós) garantáltan nem fogok beleszólni semmibe, nem akadékoskodok tisztességgel ellátom a portaszolgálatot(meghajlós) reggel 8 és este 8 között ha valami baj van felhívom azt a szakembert aki ki tud jönni elhárítani a hibát este 8 és reggel 8 között viszont ne baxogasson engem senki, mert a pihenés még egy huszonnégy órás szolgálatban is jár(kezeit széttáró) "
pedig ha nagyon meg akartak volna szívatni akkor egészségügyi okok miatt elküldhettek volna 0 forinttal is
állami cég nem geci maszek az adja rendesen ami jár