Én azt vallottam, hogy addig jó a villany, míg ilyen hülyék vannak, mint a lakós (ezt a storyt nyilván a benzikutas mesélte neked, aki úgy hallotta egy török kamionostól 😁)
Ha ti, egysejtű dízel imádók ráébredtek a valóságra, na akkor lesz gebasz... mindenki villanyt akar majd, na akkor jönnek a töltés problémák, adózás, stb... ☹️ Meg akkor már nem ugrom át az utakon az autók 90%-át, mert a többieké is úgy fog gyorsulni, mint az enyém 😠
Nem forgok én sehova. Megvettem 2007-ben az e90-et, mert kiváló volt. Megvettem 2018-ban az F30-at, mert jó volt az is. Most 2024-ben nem vettem meg a BMW-t, mert tetszett ugyan, de irreális áron - és annyira sztem már nem volt jó. Ezért nem BMW van. (elhiszed, hogy ki tudtam volna fizetni?) Váltottam, meglátjuk.
Szegény feleséged, tőled hallja a hülyeséget, hogy addig nem lehet tiszta és csendes és takarékos villanyautója, amíg -40 fokban egy töltéssel 200-at tartva el nem megy 1000 km-t 🤣 így soká lesz neki... 🤣
Egyébként nem olyan rossz a helyzet, 400-at elmegy nyáron, pályatempóval is... de ha mondjuk az asszony hetente megy görögbe, akkor én se egy villany SUV-ot választanék a helyében.
A mindenki által lenézett T5 PD TDI 275e km-után is nulla utántöltéssel megy olajcserétől olajcseréig ! Igaz 8l 5w-30 Castrollal ami VW 504-507 minősítésű ! 😏
8 ezernél az 1 liter pótlás nem mondható rossznak, ettől vannak rosszabbak is
a 160 lovas 1,6 vtec a japó motorgyártás "csúcsa" is simán evett ennyit
amúgy nekünk a toyota 39 ezer futás után lett minimumon az olaj, 20 ezer futás után még kb ugyanott volt a szint ahogy beleöntöttem
na ilyen motorok már soha nem fognak készülni
ez az eltérő infó miatti okádás azért van mert ez tipikusan egy mérgezési tünet, és arra az a válasz hogy ki kell okádni mindent és hátha túléli az egyed
ez még az ősidőkből maradt rajtunk, mint sok egyéb dolog aminek ma már nincs olyan nagy jelentősége, pl ha pinát látunk akkor egyből indulnak az ingerek hogy de szívesen megpiszkálnánk 😆
De hányan nincsenek tisztában a hatótávval ! Olyat is hallottam aki próbált lakót is húzni villannyal , 100km után már nem töltőt keresett , hanem helyet ahol felgyújthatja az egész szemétdombot autóstul ! 🤣
Főnököm pár hónapja kapott új flottás 0km-es caddy-t 2.0 sdi motorral, mikor átvette szóltak, hohy néha nézze az olajat, most 8500km van benne és 1l-t kellett rátölteni és kiderült, hogy ez nem egyedi hanem általános. Ha sdi akkor azt hiszem még csak nem is turbós és mégis zabálja az olajat. Neked mikor kell olajat cserálni? Nehogy megvárd a 30000-et, már 10-nél tedd meg. 🙄
Olyan vagy te is mint egy napraforgó.....1éve még kardoskodtál hogy a bmw az bmw,magasan pozicionált prémium,most meg már az is egy szemét,most a kínai a szemét.Hát nem tudom,de úgy gondolom hogy egy bmw-be azért még ma is futnak az élek,még egy hármasba is.
Az a helyzet hogy beültem a seal u-ba,az asszonynak tetszett,legalábbis az hogy a hátsó ülésen mennyi a hely,mondom menjünk beszéljünk az emberrel.Kérdeztem hogy hatótáv,de nem a wltp meg a fiszem faszom érdekel,autópálya 130,azt mondja ha ideálisak a körülmények akkor 300 de inkább 250km-nél célszerű töltőhöz menni,na itt csapta mellbe az asszonyt a valóság,aztán úgy jöttünk el hogy gáz hogy veszel egy ekkora autót ennyiért és nem tudsz vele elmenni nyaralni.
Mikor csináltam , utánna olvastam miért van ez ? Ilyet olvastam én is , és a szervezet hányingerrel is válaszolhat a nem egyeztethető ingerekre ! És a vizsgáztató is mondta nyugodtan tarthatunk szünetet , akár friss levegön sétával ! Nem volt rá szükség , de nem erőltetett a nevetés ! 🙃
Engedtek behajolni egy ilyen autóba? 😁
Egyébként bolond vagy te, nézzél már be egy 50 miiliós Mercibe, abban is találsz ilyeneket... rám lehet mondani, hogy BMW fan vagyok, mégis, mikor beültem a minap egy 46 millás iX-be, megdöbbenve láttam, hogy úgy csukódik az ajtaja, mint egy Wartburgnak, meg lötyögött rajta az ajtóborítás...
Egyébként hamut szórok a fejemre, és eladok minden új vackot, és keresek egy megkímélt (400 ekm körüli 😅) D Passátot, ha már újban nem tudok semmi normálisat venni - és reménykedem, hogy a 6szög olajpumpa kihajtást már megcsinálták benne, és nem kell emiatt majd motort cserélni...
Ui: épp ma láttam gyári új komplett iBMW hajtásblokkot bontani, Debrecenben nem sikerült összerakni rendesen, csak veszélyes hulladéknak lett jó (ennyit a németekről)... és ha a BMW ilyen, milyen lehet a többi? (kecsói Mercitől is látok jönni ezt-azt)
Ezen nincs mit szépíteni,ez nagyon gáz,pedig csak egy lehúzott ablakon néztem be,de ha neked ez a minőség megtestesítője,hát legyen.Ja,nem.A vw ezt 20 éve oldotta meg csavarral,aminek nem szokása elnyalódni,de már elég rég óta az ajtózsanérral egybe van a határoló.Szóval nem,ők megoldják külön határoló nélkül.
Na megnéztem... hát rés az van kábé 3 mm, amire te gondolsz, az aljába a szinteltérés, az látszik is a képen. Ott két ív találkozik, műszerfal alja és az ajtózseb teteje... lentebb még nagyobb a különbség, mert a két ív távolodik egymástól. Biztos meg lehetett volna egyformára is rajzolni.
csavar: m6-os, valóban lehetett volna három milliméterrel rövidebb, és akkor csak egy menet látszana ki... tudom, volkswagen ezt egy kereszthornyos csavarral oldja meg, a amihez sose lehet hozzáférni, és az első szerelő elnyalja, amelyik állítani akar rajta 😁
Minőség: az összes csavaron két színű festék jelölés, ami azt jelenti, hogy legalább ketten átnézték.
Nézzél már meg egy id4-es volkswagent, a behúzó karfa aljából kilóg egy lencsefejű kereszthornyos csavar, pont ahol megfogod 😁 de a német MEO-nak az megfelelő 😀
Amugy nem esett,az kurvasokat jelent hogy az enyem volt es meg az auto ara is kuvasok,szoval szerintem 5 millio,es ebben bennevan hogy lealkudtat a 6 millios arat.
Ha ti, egysejtű dízel imádók ráébredtek a valóságra, na akkor lesz gebasz... mindenki villanyt akar majd, na akkor jönnek a töltés problémák, adózás, stb... ☹️ Meg akkor már nem ugrom át az utakon az autók 90%-át, mert a többieké is úgy fog gyorsulni, mint az enyém 😠