Nem, itt konkrét oktatási terv van és vizsgázni kell belőle.
Persze sok a BS szöveg, de lényegében arról van szó hogy azok a kollégák akiknek van jogosultsága a berendezéshez hivatalosan adnak órákat a berendezés mellett, elmagyarázzák, kérdezhetsz, mértek, ilyesmi.
Régen is így volt, csak nem volt róla papír.
Nálunk nem nők dolgoznak hanem rendes műszaki emberek. Nem divat a szakmai féltékenység, mert aki nem jó szakember, fel sem vesszük. Azon felül olyan kibaszott nagy terület, hogy mindenki találhat magának specializációt amiben ő lesz az ász.
Persze van olyan aki próbálkozik azzal amit te is mondasz, de jellemzően nem vevő rá senki, mivel nálunk a főnök is ért hozzá.
egyszer írta az ember a naposoknál hogy neki van pellet készítő gép és nyáron csinálja ha süt a nap
nincs teljesen ingyen de szinte
erdő kivágásoknál hazaviszik a vékony gallyakat is és azt darálja meg
öntözni is akart a napról az nem tudom sikerült-e neki egy pótkocsi vázra akart panelokat tenni aztán ahol öntözött oda viszi
ráadásul be tudná fordítani nap irányba a panelokat így reggeltôl estig lenne áram
Pár éve volt téma az energiafü, én még mindig gonsolkozok benne, szinte hetente kell nyírni a gazt. Összepréselve pelletnek vagy kockába, kiszárítva állítólag lehet vele fűteni es 100% megújuló, a napenergia eltárolva gyakorlatilag. A rönkhasítóból lehetne is eszkábálni valami prést hozzá 🤔
azért egy gép beállítás nem egészen így van, oda kell sok ismeret a gépről, az automata gépeknek lelkük van és mindegyik női lélek és kibaszott hisztis, 2 egyforma egy idős gépnek is teljesen más dilije van
ha itt elkezdesz kreatívkodni akkor évekig tartó szopásban van részed, ismerek olyan céget ahol a covid óta szarakodnak egy flakon fújó+töltő géppel de még mindig nem sikerült hibamentesre megcsinálni, pedig ráköltöttek kb 3 tesla árát
a karbantartás az egy könnyű feladat, megvan mit kell csinálni/cserélni aztán megcsinálod, kreativitás akkro kell ha nincs hozzá anyagod vagy célszerszámod, de ekkor nagyjából már bele lehet szarni az egészbe
én anno rengeteg kompresszort javítottam, a javítások jelentős többsége azért vált szükségessé mert nem a megfelelő gyári anyag lett beépítve mert kurva drága
pl van olyan kompresszor amin egy 3 ezer órás karbantartás gyári szervizzel 1 milla+áfa
ehhez kb 400 a hozzávaló anyag
de olyanokat is hozzáadnak hogy fém szűrő ami kb sosem megy tönkre ha jól teszed be a helyére vagy mindenféle levegőztető szűrő aminek csak környeztvédelmi funkciója van
aztán jeletős összeg a lecserélt anyagok szakszerű ártalmatlanításért felszámolt műveletek, kiszállás 2 autóval mert ugye nem az csinálja a csavart aki a boostert
aztán elkezdenek agyalni hogy minek fizessék az egy millát ha meg tudják olcsóbban is, a végén meg azon agyalnak hogy minek vegyék meg a gyári karbantartó szettet hanem inkább néznek valami hasonlót
aztán utána jöhet a keratívkodás hogy miakurvaanyjáértnemmegyezaszar 😂
olyat is láttam amin minden létező biztonsági elem ki volt kötve és csak on/off kompresszor volt, ami 30bar mellett én úgy gondolom elég veszélyes, csak a hűtő ha eldurran melletted akkor úgy varrnak össze 750 öltéssel
A tisza viszont szépen jön(gondolkodós) ez van akinek jó van akinek nem 😅
Nem lesz tiszaparti strandindítás szerintem legfeljebb júliusban(gondolkodós) A qrva hosszúra nyújtott tanévekkel így is szopatják az árusokat. Mostanában júni vége a nyáriszünet kezdete addig csöndesség van a strandi szektorban(gondolkodós)
Egy hét múlva itt a nyár(sípot fújó)
Ehhez képest még fűtésszezon van 😂
Valakivel vitatkoztam a fűtésszezon elején, hogy 6-7 hónap a fűtésszezon. Oszt lebaszott, hogy hülye vagyok 😅
Idei szezon már most 8 hónap(óranézegetős) Mondjuk volt 3 hét, hogy nem ment a fűtés aztán újraindult. (szemeit körbeforgató)
Unokatesom ájbiemnél dolgozott a kezdetek óta mióta betette ide a lábát a a cég az országba. baromi nagy fizetéssel már akkor milliós fizetése volt amikor 100 ezer másnak az álomfizu.(szemeit körbeforgató) Aztán vagy 10 évvel ezelőtt kezdtek fiatal titánokat felvenni a céghez. Egy év alatt mire szépen betanították a fiatalokat a régi dolgozókat meg kibaxták az állásukból mert negyede bért kellett fizetni a cégnek az újak után.(kezeit széttáró) Persze a végkielégítés nem volt aprópénz de a szemlélet nekem fura(gondolkodós) Szerencsére át tudott nyargalni hasonló fizetéssel egy másik céghez.(meghajlós)
gyorsba leírom az önéletrajzom oszt beadom(kezeit széttáró)
Mondom a feltételeimet:
Elég szar a derekam én extra kemény ágyat akarok és legalább 60 cm magasat, hogy ne okozzon problémát a leszállás róla. Szóval ép olyat mint itthon(kezeit széttáró) 3 szori étkezést az általam megválasztott étteremből szállítva(meghajlós) Mivel a szemem is gyengélkedik már 50 fele az sm fóum csetelgetéshez egy nagyobb méretű monitor az igényem(kezeit széttáró) Szolgálati autónak a bejáráshoz egy általam megválasztott furgont kérek természetesen újat korlátlan üzemanyagkártyával(meghajlós) Főnökséggel majd átbeszélem, hogy évente ildomos cserélni mert ezek a szarok bizony körülményesek a mai világban(kezeit széttáró) Az időbeosztás magam határozom meg melyik lesz az a 2 munkanap amikor hajlandó vagyok bemenni természetesen ezt minden héten előre közlöm, hogy meg tudják csinálni a többieknek a beosztást. Az ugye dobja magát, hogy hétvégén, ünnepnapokon, szünnapokon nem tudom felvenni a munkát hisz családos ember vagyok(kezeit széttáró) Bérigényem kezdetben másfél milla kézhez természetesen az eltöltött munkaévek arányában ez meredeken emelkedjen. Ezért cserébe sok mindent kap tőlem a cég(meghajlós) garantáltan nem fogok beleszólni semmibe, nem akadékoskodok tisztességgel ellátom a portaszolgálatot(meghajlós) reggel 8 és este 8 között ha valami baj van felhívom azt a szakembert aki ki tud jönni elhárítani a hibát este 8 és reggel 8 között viszont ne baxogasson engem senki, mert a pihenés még egy huszonnégy órás szolgálatban is jár(kezeit széttáró)
régen volt rendőr ismerős az valami váltás parancsnok pozícióban volt(jelentsen ez bármit is) állítólag ők voltak az utolsó 24 órások a yardnál
ők 2db 24 órást bevállaltak utána 6 nap otthon
de tudtak éjjel aludni 3-4 órákat
az azért nem rossz beosztás
ez a mentor duma megy nálatok?
elég sok cégnél hallottam hogy kb annyiból áll a mentor hogy basztatja az újat hogy 6 hónapja itt vagy és nem tudod?
hát nem b+ mert senki se mond semmit csak a hónapok száma változik amiért basztattok.....
mondjuk a magyar mentalitás ilyen mert ha meg megmutatsz pár trükköt akkor meg utána avval vagánykodik a főnök előtt hogy mekkora ász.....
Elképzelem, amint pipi a linux szerveren keresgél egy scriptet, mert valamitől lelassult a gép, de mivel nem rutinos ebben, az indiai rendszer gazdától kér segítséget angolul telefonon... közben bejön egy vészjelzés, hogy az egyik antennál leromlott az svr, és meg kéne nézni, mi oka van..
Ezt megnézném 🤣
Elektromos autót lehet tölteni munkaidőben? Mert akkor be tud csattogni a dácsiával, az asszony meg addig visszaül a biciklire, 3 kosárral a kormányon 🤣
A jelentkezők felénél pont ugyan ezt gondoltuk 🤣
Nem tudom mi történhetett, régebben 2-4 jelentkező volt, akik alapvetően mind megfeleltek, és ebből választottunk egy olyat aki tényleg alkalmas a csapatba. Persze voltak olyanok is akik rájöttek nem ilyen munka körülményeket akarnak ,mert a folyamatos 24 órás szolgálat ünnepnapokon alkalmazkodást kíván a családtól is, meg néhányuk rájött hogy rendes munkaidőben is megkeresi ezt a pénzt a tudásával (vagyis túlképzett volt ide)
Aztán pár éve nem találunk jelentkezőket. A katonáktól csábítottunk át jó pár embert akinek volt műszaki affinitása, ott még voltak hivatalosan radarmérnök képzettségűek. Na ezekből is elfogytak a használhatóak, ugyan akkor idén először iszonyat sok véletlen szerű ember jelentkezett, olyanok akiken látszott hogy minden létező helyre beadták az önéletrajzot hátha valami bejön, viszont alkalmas ember alig.
Friss diplomás fiatalt is szívesen felveszünk, de ahogy az már téma volt, azok menekülnek amikor kiderül hogy itt munka is van, nem csak facebook, meg fizetés...azért rájuk kíváncsi lennék, hogy mire jutnak az életben, mert nagy pofára esés lesz anyuci okos pici fiainak.
Veszprémből hamarabb beértem a 11-be mint a 15-ből. A reptér határeset lehet. A pszichológiai tesztre van egy trükköm, arra a kérdésre, hogy okozna e szándékosan légibalesetet és van igen-talán-nem válaszlehetőség, ott a nemet kell választani. A nemtetbiztonsági bigyótól sem félek, ha amerikába beengedtek 3x is nem lehet nagy gond. Akkor hol is kell jelentkezni? 🤔
Persze sok a BS szöveg, de lényegében arról van szó hogy azok a kollégák akiknek van jogosultsága a berendezéshez hivatalosan adnak órákat a berendezés mellett, elmagyarázzák, kérdezhetsz, mértek, ilyesmi.
Régen is így volt, csak nem volt róla papír.
Nálunk nem nők dolgoznak hanem rendes műszaki emberek. Nem divat a szakmai féltékenység, mert aki nem jó szakember, fel sem vesszük. Azon felül olyan kibaszott nagy terület, hogy mindenki találhat magának specializációt amiben ő lesz az ász.
Persze van olyan aki próbálkozik azzal amit te is mondasz, de jellemzően nem vevő rá senki, mivel nálunk a főnök is ért hozzá.