Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mert Te azt is drágán veszed :))
A múltkor szó volt az M44-ről. A régi 5-ösről fel lehet hajtani, Kecsó és Lajosmizse között? Vagy csak az M5ről?
Hol vagy Pipi? Már írtam, csak nem ment át.
Mi a fene van a forummal?Nem bir egy keppel.
Mai best buy. 😁
Ehhhh,pedig egesz jo sonkat vettem ott.
300 m-re vagyunk tőle tegnap ma is zárva
Arabba-ban van egy despar a korforgóban,az szerintem nyitva van.
Hoddaval,az nagy küzdes amilyen ven üszök a mozgasa.
Igy duplan er. 😆
Mi igen. Itt az olaszoknál ma nemzeti ünnep van, zárva minden. Szóval atugrottunk az osztrákokhoz boltba... össz. 170 km szerpentin 🤣
Igen. És te?😁
Remelem motoroztatok.
nekem a szar szűrővel mindig leállt a dög kb fél perc után
lehetett a kézi kis pumpával baszakodni hogy újra elinduljon
lett új szűrő azóta nem állt meg egyszer se
és a régi gazdi évekig járt így vele.... olyan okádékul nézett ki a szűrő mintha 10+ éves lett volna
Nem a fémreszelékről beszélek mert amúgy azt is megtettem a kavitációval hanem a rendes szűrő ha tele van elkezd ahogy a szivattyú erőlteti átengedni,
Én 22-ért vettem, akkor nyertem. 🤓
nekem 8 ezer felé volt a gyárilag ajánlott delpi gázolajszűrő
de a kopadék a szűrő után keletkezik azt meg nem szűri ki semmi sem
nekem minden indítás olyan mint a ruletten a piros-fekete, közel se olyan stabil a rendszer mint az astrának
Cseréltem én is a gázolajszűrőt , de a T5-höz az is 20e Ft ! 🙃
Nekem is így van, de a gázolajszűrőről beszélek na meg a kavitáció miatt amelyik pumpa erre érzékenyebb az jobban teleszórja fémreszelékkel a rendszert viszont az inkább km függő.
Igen, régen minden szerviz a híresen szar magyar üa-ra fogta, de ez nem volt igaz mert ennél sokszor rosszabbat kaptam külföldön.
én ehhez nem értek a régi tulajok írták ezeket
azok írták hogy itt egy egységen belül van a 2 pumpa emiatt nincs szűrő köztük de nem mindegyiknél így van
Mindben van mert a cr ugyanaz legfeljebb a minősége, javíthatósága más, de az üa gondot ahol most vagyok jelentős vizsgálatokkal cáfolták egy gyártó miatt nevezetesen a daf. 2-3 éve minden motorjukon 80-120000km között 100%-ban tönkremennek az injektorok, ele8nte kicsit kopog hidegen egész addig míg már mintha kalapáccsal vernék a blokkot és alig jár alapjáraton. Először a daf is az üa-ra fogta és nem akarták gar-ban cserélni azt főleg aminél már a dugattyú is kilukadt, de sok vizsgálat után kénytelen volt engedni.
az enyém egy elkúrt delphi rendszer
egyben van a kisnyomású pumpa és a nagynyomású
aztán ahogy elkopik a kisnyomású pumpa fogaskerekein az edzett rész egyből nelemeny a nagynyomású szivattyúba majd az injektorokba is aztán kurva gyors hazavág mindent
ráadásul a tank is teli lesz fémporral azt meg lehet szétvágni mert nem lehet rendesen kimosni és olyan finom a kopadék hogy átmegy a szűrőn ezért is vágja haza nagyon gyorsan a rendszert
fórumokban olvastam többféle trükköt de végül kiderült mindegyikről hogy halott ötlet
rásdásul ezt a cr rendszert nem is nagyon tudják jól felújítani valamiért( csomó helyen el se vállalják)
lehet a többi jobb ettől de ami ebben van az ilyen
sorba alakítják át ezeket adagolósra ami kb 300 pènz meg 0,5l többlet fogyasztás
felújítás meg 700-1 milla között
Nem az nyírja ki hanem az üaszűrő ritka cseréje.
a régi dugattyús adagolós után minden rendszer szar
azokat anno egy heti munkabérből teljesen újjá lehetett varázsolni és még a fekete gázolajtól se haltak ki aminek rendes kenése volt a savas gázolajjal is vígan ment
most meg ha kicsit szarabb a gázolaj 200 ezer felé behal az olyan bénácska cr rendszer mint ami nekem is van
a prémium gázolajjal 400+ ezer is megy neki de avval meg kifizet ember 2 felújítást is ennyi méter alatt
szóval a dízel úgy szar ahogy van
traktorba meg mozdonyva való
Pipi,baszki,ennyire sötét nem lehetsz.Az is tdi.