azért mert telibasszák 3 zsáknyi drága elektronikával
szóval nincs fapad villanyos ami egy 3x2 centis lcd kijelzőn mutatná a töltöttséget aztán kb ennyi volna az extra elektronika
én azt nem értem egy villanykocsi mi a faxtól kerül többe mint egy benzines-dízel autó? elméletileg inkább olcsóbbnak kellene lenni. Az a 2-3 milla ami az akksi ára azt bőven kompenzálná az, hogy egy benzin dízel motor előállítása a maga 2000 alkatrészével sokkal többe kerül mint egy tök egyszerű villanymotor amibe szinte semmi sincs(kezeit széttáró)
belegondolsz sima astra 10től kezdődik, a villanyos 16
egy átlag ember 20 ezres futást összehoz, ez egy 6 literes benzinnel számolva 1200l benzin, ami egy 600as átlagárral 720 ezer
20kwh fogyasztással számolva(ami azért nem a 70es sztereotípia fogyasztása) 4000kwh ami a 70 forintos otthon töltéssel 280 ezer
szóval egy átlagos 20 ezres futás mellett 440 ezer megtakarítás
így számolva 13 év alatt lenne egálban a két gépjármű ha csak a fogyasztást nézzük és minden változatlan marad
ami azért nem az évezred üzlete, de nem is lehet azt mondani hogy a villanyos kocsi milyen cefet drága
ha lenne lehetőség külön mérőhelyet kialakítani akkor az még +80ezer megtakarítás évente, bár a mostani mérőhely kialakítási költségekkel számolva nem feltétlen éri meg ez sem
napelemmel nem számolok mert az átlag úgy is csak este tudja tölteni
30 ezres éves futással már 10 év alatti a különbség megtérülése ami azért egy új autó vásárlásakor nem rossz
de
ha beleszámolnánk az olajcseréket, egyéb szervizeket ami összefügg a benzines hajtással ez a 13 év azért tuti csökkenne pár évvel
ha valaha venni fogok új autót az csak villanyos lesz
amúgy olyat tuti nem írtam ha lesz villany astra akkor veszek
olyat esetleg ami árban ugyanannyi arra elcserélem
de az astra úgy is megy a háztól már csak a terepjárózásnak élek
Dehát azt mondad majd ha az Opelasztra villanyos lesz.
Szóval tessék csak menni és megvenni ahogy ígérted, nincs mellébeszélés! 😆 https://www.opel.hu/autok/astr...
nekem nincs gond a villanyossal
de a marematika nem hazudik
kis futással nem éri meg
a leaf meg nem egy olyan kocsi amire vágyakozna az ember mert annyira tetszik
esetleg a tesla jó lenne élményautónak, de a rav4 mégiscsak suv még ha kicsi is
a suv meg csak fasza lehet
ha így halad akkor 6-7 ezer futás lesz egy évben másik 4-5 amit az asszony elmászkál a toyotával
ennyi futással nincs értelme villanyozni
kb 200 ezer a spórolás évente szóval a 2 év inkább 20 év lenne
a toyota meg fasza arra nem kell költeni még kb 350-400 ezret elmegy hiba nélkül
Villanytalibnak mint neked kotelezo venni,vagy olyan rokont raeroszakolni akinek van penze.
Igy hiteltelen villanytalib vagy mert meg neked es a csaladodnak sem éri meg.
Egy hasznalt sem.
majdnem lett
de megváltozott az éves futott méter így nem lesz villanyos
kitaláltak egy telekocsi rendszert aztán így negyedére esett vissza a futott méter, de annak többsége teslával lesz
hétvégén megyünk nézni egy hibrid rav4 kocsit ha nem nagyon szar akkor jó eséllyel elhozzuk
első kocsinak jó lesz a rav4 mert szerintem landcruiser lesz belőle pár év múlva
éves szinten 25-30 ezres futásnál már érdemes számolni
10ezres futás alatt még akkor se éri meg ha úgy jár az ember a fos francia kocsival mint haver hogy toljatja rá a milliókat
persze ha minden nap 1000km akarsz autózni akkor se optimális a villany
a leaf egy teljesen vállalható kocsi több ismerősnek is van már ráadásul semmivel se drágább mint a golf7 azonos extrákkal
csak a fapad golf ami olcsóbb tőle
új árakat nem néztem, ahhoz csórók vagyunk hogy 5-6 év alatt kidobjuk a kocsi értékének legalább felét, ennyit nem érv meg az első fing az ülésben 😁
ha ezer évig élnél neked akkor se érné meg mert úgy számolsz hogy ne érje meg
inkább baszakodsz robogókkal meg bármi mással csak hogy benzinszagú legyen a kezed tankoláskor
Hívők egyenlőre inkább a villanynál vannak, olyan mint egy szekta. 😁 Nekem is lesz majd ha megéri és ne gyere a használtakkal főleg ne a leaf meg ilyenekkel.
Épp ez a lényeg, olyan energiaforrás kell amit nem tudnak csak úgy lekapcsolni ahogy most, ez volt a rádöbbenés a gázzal és most a földfémekkel, akkukkal, nem azért keresnek mást mert jobb hanem, hohy olyan legyen amit minden körülmények között elérhetünk.
szóval nincs fapad villanyos ami egy 3x2 centis lcd kijelzőn mutatná a töltöttséget aztán kb ennyi volna az extra elektronika