Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

El se ment az áram.
Itt a szomszédnak a tákolt ponyvás garázsát átfordította a keritésén az szél, ilyen se volt még 🙈 A kert végén a pataknál meg kicsavart 2 fát. Szóval le lett tesztelve a napelem meg az új előtető, azok bírták 😁
Itt csongrádban is kurva nagy vihar volt, kint voltunk a tiszán strandolni 😁 ott kapott el 😁 otthon nem volt villany, de nekem se, baszhattam a napelemet akku nélkül, mert a nap sem sütött.
Nekem még most is van 😃
Pl itt. Négy órától nincs áram és nem is lesz egy darabig még. Elő kellett szednem a sosem használt agregatorom aztán ami fontos arról megy
Nem emlékszem semmire regröl. 🤣
98-ban nekem 26e volt a kezdő fizum es annyi volt a Nike Air akármi is, tisztán emlékszem.
Szerintem egy olyan 5kWp mint az enyém lazán elvinné a 4 klímát meg a házban a maradék apróságot. Nekem 710-ből jött ki, mondjuk dolgoztam rajta nem keveset. De mondjuk pont most aramyat érne ott ahol kiborongatta a szel a villanyoszlopokat, vagy ha beesik nálunk is a spanyol/cseh féle áramszünet. Nekem megérte az biztos. A tetőt is árnyékolja, tavaly 50+ fok volt a tető alatt szigetelés felett, most 35-37 🤷‍♂️
81-ben ennyi volt. ;)
Én is alig emlékszem, 79-ben még mindent anyám vett nekem... volt alföldi papucsom is 😃 meg 2 gombos quartz órám is, az 1000 Ft volt, arra emlékszem, mert nagyon oda voltam érte 😃
Alföldi papucsra gyűjtöttem nem tudom mennyi volt egy tisza cipő. Amúgy igazából szinte semminek nem emlékszem az árára. 🤔
Neked meg egy hetibe egy Tisza cipő, szóval már akkor jobban éltél... 😁
Én nem tudom mennyi volt 79'-ben mert azt sem tudtam, hogy van olyan. 🙄
Én arra emlékszem hogy 97-ben egy havi fizetésembe került egy adidas cipő.
Az enyém igen, cuclizmusban 2750 volt a kezdőm most meg 30%-al több a végzőm. 🧐
Te már csak tudod hogy miből hogyan akarnak itt megélni az emberek,pláne hogy hogyan.
"igaz ehhez ész is kell számolgatni...és ha rosszul számolsz akkor nem éri meg, én is ebben a hibában voltam jó pár évig, bár egy háztetős telepítés nekem még mindig nem érné meg"
Te saját magaddal is ellentétbe keveredsz.ha rosszul számolsz akkor nem éri meg,ebbe a hibába estél bele te is,aztán meg még mindig nem éri meg. .......
füred csóró hely, a nyári 2-3 hónapból akarna a nép megélni, és egyre kevésbé sikerül
ahol van zseton ott kurva sok napelem van

igaz ehhez ész is kell számolgatni...és ha rosszul számolsz akkor nem éri meg, én is ebben a hibában voltam jó pár évig, bár egy háztetős telepítés nekem még mindig nem érné meg
a gyakorlat mást mutat
az árak minimum 30% nőtek a boltokban a bérek ezt nem követték
Nekem csak az a fura, hogy azt soha, senki nem számolja, hogy mi lenne, ha a napelem árát befektetné valami termelőbe. Nem áramtermelőbe.
A CSAK napelemre adott támogatás persze kakukktojás, igaz, a jó értelemben, de hát a támogatott akármit összehasonlítani egy nem támogatott akármivel a jövedelmezőség szempontjából meg nem tisztességes.
Vicces,mikor pl az ini pont most írta hogy az ismerőse hitelt vett fel hogy legyen,szóval cofidisel bárkinek lehet
Miért?
Hagyjad már ezt a füred sztárolást... napelemet mindig az rak fel, aki megteheti... ugyanez van az új autóval is...
Csak győzzed kívárni... 😁
Füreden meg kb 50re jut 1.Lehet itt az emberek pont leszarják azt a 10-20-30 ezret.