Itt a szomszédnak a tákolt ponyvás garázsát átfordította a keritésén az szél, ilyen se volt még 🙈 A kert végén a pataknál meg kicsavart 2 fát. Szóval le lett tesztelve a napelem meg az új előtető, azok bírták 😁
Itt csongrádban is kurva nagy vihar volt, kint voltunk a tiszán strandolni 😁 ott kapott el 😁 otthon nem volt villany, de nekem se, baszhattam a napelemet akku nélkül, mert a nap sem sütött.
Szerintem egy olyan 5kWp mint az enyém lazán elvinné a 4 klímát meg a házban a maradék apróságot. Nekem 710-ből jött ki, mondjuk dolgoztam rajta nem keveset. De mondjuk pont most aramyat érne ott ahol kiborongatta a szel a villanyoszlopokat, vagy ha beesik nálunk is a spanyol/cseh féle áramszünet. Nekem megérte az biztos. A tetőt is árnyékolja, tavaly 50+ fok volt a tető alatt szigetelés felett, most 35-37 🤷♂️
Én is alig emlékszem, 79-ben még mindent anyám vett nekem... volt alföldi papucsom is 😃 meg 2 gombos quartz órám is, az 1000 Ft volt, arra emlékszem, mert nagyon oda voltam érte 😃
"igaz ehhez ész is kell számolgatni...és ha rosszul számolsz akkor nem éri meg, én is ebben a hibában voltam jó pár évig, bár egy háztetős telepítés nekem még mindig nem érné meg"
Te saját magaddal is ellentétbe keveredsz.ha rosszul számolsz akkor nem éri meg,ebbe a hibába estél bele te is,aztán meg még mindig nem éri meg. .......
füred csóró hely, a nyári 2-3 hónapból akarna a nép megélni, és egyre kevésbé sikerül
ahol van zseton ott kurva sok napelem van
igaz ehhez ész is kell számolgatni...és ha rosszul számolsz akkor nem éri meg, én is ebben a hibában voltam jó pár évig, bár egy háztetős telepítés nekem még mindig nem érné meg
Nekem csak az a fura, hogy azt soha, senki nem számolja, hogy mi lenne, ha a napelem árát befektetné valami termelőbe. Nem áramtermelőbe.
A CSAK napelemre adott támogatás persze kakukktojás, igaz, a jó értelemben, de hát a támogatott akármit összehasonlítani egy nem támogatott akármivel a jövedelmezőség szempontjából meg nem tisztességes.
Te saját magaddal is ellentétbe keveredsz.ha rosszul számolsz akkor nem éri meg,ebbe a hibába estél bele te is,aztán meg még mindig nem éri meg. .......
ahol van zseton ott kurva sok napelem van
igaz ehhez ész is kell számolgatni...és ha rosszul számolsz akkor nem éri meg, én is ebben a hibában voltam jó pár évig, bár egy háztetős telepítés nekem még mindig nem érné meg
az árak minimum 30% nőtek a boltokban a bérek ezt nem követték
A CSAK napelemre adott támogatás persze kakukktojás, igaz, a jó értelemben, de hát a támogatott akármit összehasonlítani egy nem támogatott akármivel a jövedelmezőség szempontjából meg nem tisztességes.