Ez az idei január. De van ettől rosszabb is, ráadásul összességeben legalább 4 összefüggő hónap van ami semmire nem elég, nem hogy akkuttltésre. Mellette működik egy 4,1 kw napelem rendszer az is ugyanez szinte. Azon most javitottam mert fekraktam még 5 napelemet az inveterre, igy hamarabb és tovább megy fullon.
decemberben simán előfordulhat egy hét napmentes időszak
ha ilyen 30-40 körül lennék simán fejlesztenék
3x16 db 280-as akku bms meg oár kacattal szerintem kijönne 1,5 milla felé alkatrész árban de ha kicsit profibbat akarunk legyen kettő
ennyivel simán átvészel az ember egy hetet úgy is ha minden nap nagymosást tart
mellé egy szép nagy napelempark 3 égtáj felé 4-5kwp állítható dőlésszöggel
plusz egy aggregát a vészhelyzetre
perste sosem térülne meg az elbaszott rezsicsökkentett áron de ez egy középkategóriás 10 éves kocsi ára ennxit meg mindenki pazarol az élete során legalább 3x...
hobbinak kell felfogni a napos rendszert(soknak az is) aztán nem nézni mibe került
Nincs akkora reális keretek között. Ha gondolod én is belinkelem akár havi vagy heti bontásban mit termel egy szar téli honapon a rendszer. De biztos vannak akiknek a rövid ködös téli nappalokon is annyit termel hogy nem tudja elhasználni.
Ami érdekel azt nem felejtem el, ez pont nem. Tényleg ritka a hetekig tartó felhős idő télen, tavasszal, ősszel? A kérdés, hogy olyankor mekkora erőmű és akkupakk lenne elég egy átlag ellátáshoz ami folyamatosan biztosítja amennyi kell kompromisszum nélkül?
Jó.még mindig. A szabályhozó világosan írja, a fórum huszárok nem értenek hozzá, és bizonygatják az igazukat, de jogszabályt egyik sem tud idézni, hogy miért ne lenne jó egy elválasztó kapcsoló, vagy kettős konverzió
Jaja én is külön hálózatot építettem ki, még a földekést is a virág cserépbe dugtam bele, hogy az is független legyen 🤣
Szarni rájuk villanyóráig jöhetnek, mérhetnek, nem fognak semmit találni. Ha meg nagyon erősködnek akkor vihetik a picsába a szaros drótjukat. Pár év, el fog terjedni az olcsó házi akku és amikor megcsappan a bevétel jönnek még, mint a Matáv a vezetékes telefonjukkal.
Ilyen nem fenyeget. Spotyt hallgatok. De egyre inkább igény lenne a telefon teljes tükrözésére.
Már csak a waze miatt is. Vagy bármi valósidejü radar jelzőre.
Na,van a carplaynek egy idegesito szokasa,ha a youtube music-on hallgatok valsmit feléledeskor bekapcsolja az utolso szamot,torolni kell a lejatszasi listat.🤔
Az meg hulye helyen van.
én az elmúlt pár évben legalább 15 bejegyzést olvastam hogy kimentek ellenőrizni miért esett vissza a fogyasztás
bár a felhasználókhoz képest ez a szám elenyésző
majd megválassza a nép a tiszát lesz 3x szorzó a villanyra és elindul a fejlesztés 😁
anyámék utcájában akkor húztak új villany drótot amikor még alsós voltam, pontosan nem emlékszem hanyadikos de túl nagy nem lehettem mert a fapálcikára tekert alu drótot amivel a kötéseket csinálták mindig eldobálták amikor nagyon kevés volt rajta és a szembe szomszéd gyerekkel azt szedegettük össze és nagyon boldogok voltunk hogy mennyit zsákmányoltunk
azóta volt egyszer egy trafó csere, meg az oszlopok között összekötötték a vezetékeket egy pvc távtartóval hogy a szél ne verje össze a vezetékeket ha fúj a szél aztán ennyi az elmúlt 45 év fejlesztése
amúgy olvastam arról hogy amíg a lőrincnek erőműve volt drágább volt a villany mint a hálózati díj, aztán amikor eladta és hálózatis cégei lettek a hálózati díj lett a drágább
Dehogy mennek.......amugy hozzám se jöttek miután ki lett dobva a hőtárolós kályha anyám házában és negyede lett a fogyasztás. Nyilván biztosan van akiket megnéznek, de szerintem ahhoz több kell, mint hogy visszaesik és ugy marad a fogyasztás egy adott értéken
Villanykommandó? nem engeded be őket oszt csá.. jelentkezzenek be előre pár nappal, nem vagy te köteles otthon lenni állandóan, és addig jól helyreállítasz mindent 😁
Aha a jó kurva anyját az eonnak... az 5 forintos áram mellett beszedik a 24 ft-ot továbbításért, akkor abból elvileg fejlesztünk kéne, de basznak rá... én 30 éve lakom ebben a házban, itt az utcában még villanyfejlesztést nem láttam 😬 térdig járnak a lóvéban, de ha költeni kéne rá, na azt nem.
Meg a szél, de végülis mindegy mert igaz viszont azért a különbség annyi, hogy ott megvolt a technika csak rosszul haaználták nálunk meg alapból gyenge a komplett hálózat......már amennyire kiokosodtam wzen fórumon az utóbbi 2 évben. 😁
Na,hát pont ilyen a hazai rendszer is,nincs erre felkészülve,mint ahogy a cikkben is le van írva a jelentkező probléma.Ott azért van elkúrva,itt ezért.A két esetben egy közös van,a napenergia.
a múlt évi december volt a legszarabb hónap az elmúlt 3 évben ekkor ilyen 50 kwh körüli termelés volt
a többi téli hónapokban ilyen 100-120kwh jött le havonta a 3 kwp napelemről, ha lenne még mellette ennyi akkor nagyjából fedezné az átlah 220kwh fogyasztásunkat, persze pár nap tuti be kellene indítani egy agregátot ami az akkut tölti mert van hogy 2-3 nap 0 a termelés a legdurvább szünet 1.5 hét volt
egy 30kwh akkuval kihúzza az ember 4-5 napig, persze ekkor nem kell ágyneműket meg minden egyebet mosni -szárítani napi több géppel
amúgy ha annyi napfény van hogy az árnyékod látszik ami azért télen is sokszor van felhős időben 500-700w környéke lejön akkor is
a villany kommandó 30% csökkenés után várható legalábbis akinél voltak azok ezt írták
én olyan 15-20% körül csökkentettem minden évben hozzám nem jöttek, pedig felét se fogyasztok mint 3 évvel ezelőtt
a legnagyobb hiba az hogy a termelés maximalizálása volt a fő cél
ahelyett hogy minél jobban kitolták volna a napos energiatermelést
pl nyáron már reggel 5től lehetne termelni este8ig, ehelyett még mindig dél-35 fokra telepítenek ami kb 6 óra hosszat termel
ráadásul meg kellett volna támogatni minél nagyobb akukkal és akár este 10ig stabilan lehetett volna termelni-szolgáltatni a napenergiát
persze kurva drága lett volna emiatt üzletileg nem feltétlen érte volna meg, de támogatásos rendszerben már biztos jobban mutatott volna
persze a milliárdok nem ide vándoroltak és emiatt lett egy kurva szar rendszer
amúgy felénk kurva sok kisebb-nagyobb napelem park van ilyen párszáz panelosok is akik a magasfeszültségbe termelnek(az hogy mennyire magas fingom sincs de nem a 230/400v hálózatba)
Télen hetekig tartó felhőknél is lenne töltött akksi? Most, hogy elköltözött a lányunk közel a felére fog esni a fogyasztásunk nekünk is, lehet, hogy ez miatt ránkjönnek? Mondjuk semmi szabálytalan nincs, de azért nem szoktunk hozzá az ilyen akciókhoz. 😒
ha ilyen 30-40 körül lennék simán fejlesztenék
3x16 db 280-as akku bms meg oár kacattal szerintem kijönne 1,5 milla felé alkatrész árban de ha kicsit profibbat akarunk legyen kettő
ennyivel simán átvészel az ember egy hetet úgy is ha minden nap nagymosást tart
mellé egy szép nagy napelempark 3 égtáj felé 4-5kwp állítható dőlésszöggel
plusz egy aggregát a vészhelyzetre
perste sosem térülne meg az elbaszott rezsicsökkentett áron de ez egy középkategóriás 10 éves kocsi ára ennxit meg mindenki pazarol az élete során legalább 3x...
hobbinak kell felfogni a napos rendszert(soknak az is) aztán nem nézni mibe került
Szarni rájuk villanyóráig jöhetnek, mérhetnek, nem fognak semmit találni. Ha meg nagyon erősködnek akkor vihetik a picsába a szaros drótjukat. Pár év, el fog terjedni az olcsó házi akku és amikor megcsappan a bevétel jönnek még, mint a Matáv a vezetékes telefonjukkal.
Már csak a waze miatt is. Vagy bármi valósidejü radar jelzőre.
Az meg hulye helyen van.
bár a felhasználókhoz képest ez a szám elenyésző
anyámék utcájában akkor húztak új villany drótot amikor még alsós voltam, pontosan nem emlékszem hanyadikos de túl nagy nem lehettem mert a fapálcikára tekert alu drótot amivel a kötéseket csinálták mindig eldobálták amikor nagyon kevés volt rajta és a szembe szomszéd gyerekkel azt szedegettük össze és nagyon boldogok voltunk hogy mennyit zsákmányoltunk
azóta volt egyszer egy trafó csere, meg az oszlopok között összekötötték a vezetékeket egy pvc távtartóval hogy a szél ne verje össze a vezetékeket ha fúj a szél aztán ennyi az elmúlt 45 év fejlesztése
amúgy olvastam arról hogy amíg a lőrincnek erőműve volt drágább volt a villany mint a hálózati díj, aztán amikor eladta és hálózatis cégei lettek a hálózati díj lett a drágább
a többi téli hónapokban ilyen 100-120kwh jött le havonta a 3 kwp napelemről, ha lenne még mellette ennyi akkor nagyjából fedezné az átlah 220kwh fogyasztásunkat, persze pár nap tuti be kellene indítani egy agregátot ami az akkut tölti mert van hogy 2-3 nap 0 a termelés a legdurvább szünet 1.5 hét volt
egy 30kwh akkuval kihúzza az ember 4-5 napig, persze ekkor nem kell ágyneműket meg minden egyebet mosni -szárítani napi több géppel
amúgy ha annyi napfény van hogy az árnyékod látszik ami azért télen is sokszor van felhős időben 500-700w környéke lejön akkor is
a villany kommandó 30% csökkenés után várható legalábbis akinél voltak azok ezt írták
én olyan 15-20% körül csökkentettem minden évben hozzám nem jöttek, pedig felét se fogyasztok mint 3 évvel ezelőtt
ahelyett hogy minél jobban kitolták volna a napos energiatermelést
pl nyáron már reggel 5től lehetne termelni este8ig, ehelyett még mindig dél-35 fokra telepítenek ami kb 6 óra hosszat termel
ráadásul meg kellett volna támogatni minél nagyobb akukkal és akár este 10ig stabilan lehetett volna termelni-szolgáltatni a napenergiát
persze kurva drága lett volna emiatt üzletileg nem feltétlen érte volna meg, de támogatásos rendszerben már biztos jobban mutatott volna
persze a milliárdok nem ide vándoroltak és emiatt lett egy kurva szar rendszer
amúgy felénk kurva sok kisebb-nagyobb napelem park van ilyen párszáz panelosok is akik a magasfeszültségbe termelnek(az hogy mennyire magas fingom sincs de nem a 230/400v hálózatba)