Még ha úgy lenne, de képesek repülni, luxizni és a motorozásra még csak nem is gondolni. Fogadjunk még láncot cserélni sem tudnak egy réten zuhogó esőben tök részegen mint minden igazi motoros, eh kutyaütők.
Mindenképp meg kell tartani akár hóviharban is hisz az nem motoros aki nem viseli a viszontagságokat kellő alázattal a motogp-t pedig motorosoknak rendezik. Bár ahogy olvastam a motorjaikat úgy szállítják utánuk, ez mindenképp gyanús. 🤔
Nemcsak hogy könnyebb, akkor is kell, inkább tavasz elején, mert akkor a fa még alvó periódusban van, utána sokkal könnyebben megered. Forróságban nem oltunk 😄
a pizzás csak annyira nem megy hogy asszony unokatesója már nem dolgozik ott mert a kiszállítás annyira lecsökkent, délelőtt egy étterembe dolgozott és vitte ki a menzát, délután meg voltak vagy hárman akik a pizzát hordták most azt hiszem csak egy van aki hordja
a második legismertebb(szerintem ez volt a legnagyobb) étterem is bezárt kiskőrösön, pedig ott is volt cégeknek menza kaja meg csomó rendezvény és simán abbahagyták amikor emelkedett a villany meg a gáz ára
kiskőrösön azért látványos volt az energia emelkedés után a a csökkenés
amúgy én az alapanyagokat látom inkább mert ilyen üzemekbe járok néha-néha, most már egyre ritkábban
ismerősnek szoktam pálinkának flakonokat hozni vadkertről, pár éve még 30 forint volt most meg 50 felett
persze ugyanúgy 2500ért adja a pálinkát mint 2 éve csak egyre moslékabb a minősége, régebben volt olyan ami egész iható volt most meg a szagától is majd beokádok
Ini gondolatmenete ott hibádzik hogy sokan élnek úgy hogy hónapról hónapra,ha az iparra van rátolva a magasabb áram gáz stb,akkor ők drágábban adják a terméket,viszont a szegény ezeket meg tudja szelektálni,nem vesz ásványvizet,nem vesz pick szalámit stb,de ha a szegénynek megemelik a vizet a villanyt,azt nem tudja kikerülni.Szóval fizessenek a gyártók többet,kérjenek többet a késztermékért,aztán a vásárló meg eldönti hogy megveszi vagy sem.
én ezekhez annyira nem értek én azt mondom amit látok(kezeit széttáró) Én kb. 20% áremelkedést láttam a háború kitörése óta. Előtte kb. ugyan ennyi volt a kovid miatt. szóval 5 év alatt összeadódnak 2019-hez képest bizony 40% is lehet de még sem háromszorosa mint ahogy írod(kezeit széttáró) Aztán 1 pizzériát sem láttam még bezárni a gáz és a villany drágulása miatt pedig úgy volt, hogy havi 2 milla lesz a számlájuk. Érdekes(gondolkodós) Élnek mint marci hevese(kezeit széttáró)
Bár egyébként fogalmam sincs ki az a marci aki hevesen lakik de gyerekkoromba ezt így hallottam(kezeit széttáró)
persze egy mizse víznél ahol mindent ők állítanak elő(egyre szarabb minőségben) meglehetősen neagy mennyiségben ott nem annyira észrevehető a változás
plusz érdemes lehetne tudni mennyire ner közeli cég mert ezek a legtöbb esetben előnnyel indulnak
ráadásul van egy csomó üzem ahol bértöltéseket csinálnak más cégeknek is ők is kicsivel jobb helyzetben vannak mert ismét nő a volumen
amúgy amelyik cégnek volt egy kis pénz a zsebben és sikerült valami jobb támogatást megnyerni még a 20 forintos áram mellett telepített jó sok napelemet(ami akkoriban nagyjából még gazdaságtalan volt, de ők már tudtak valamit amit mások nem......)
felénk is van pár boros cég aki ezt meglépte
Nem az áram ott nem nagy költség! Hiszen a fröccsöntő gépeket az üzem udvarán álló szélmalom látja el árammal(fejét fogó)
Inikém minden a volumenen múlik. Kis darabszámnál sok rakódik egy termékre százezres-milliós tételeknél meg nem, mert a fogyasztás nem feltétlen egyenesen arányos a legyártott darabbal. 22-óta legfeljebb 20%-változás lett de idén már a 2024 es árak maradtak.(kezeit széttáró)
gondolom ott nem az áram a legtöbb költség
műanyagosoknál van egy rakat kompresszor 50-70kw egyesével, amivel melegítik a cuccot az a gép is 30-50kwh
plusz még szopatják is őker az Rpet alapayaggal ami +10% árban van a natúrral
aztán gyorsan összejön a flakon duplázás pár év alatt
neked meg volt havi 30 ezer villanyszámlád ami 70 lett 1,5-2,5 millás bevétel mellett, ami azért elenyésző
Mar nem az eső.
Szarra aztunk ma.
http://webshop.benczeceg.hu/sp...
a pizzás csak annyira nem megy hogy asszony unokatesója már nem dolgozik ott mert a kiszállítás annyira lecsökkent, délelőtt egy étterembe dolgozott és vitte ki a menzát, délután meg voltak vagy hárman akik a pizzát hordták most azt hiszem csak egy van aki hordja
a második legismertebb(szerintem ez volt a legnagyobb) étterem is bezárt kiskőrösön, pedig ott is volt cégeknek menza kaja meg csomó rendezvény és simán abbahagyták amikor emelkedett a villany meg a gáz ára
kiskőrösön azért látványos volt az energia emelkedés után a a csökkenés
amúgy én az alapanyagokat látom inkább mert ilyen üzemekbe járok néha-néha, most már egyre ritkábban
ismerősnek szoktam pálinkának flakonokat hozni vadkertről, pár éve még 30 forint volt most meg 50 felett
persze ugyanúgy 2500ért adja a pálinkát mint 2 éve csak egyre moslékabb a minősége, régebben volt olyan ami egész iható volt most meg a szagától is majd beokádok
Bár egyébként fogalmam sincs ki az a marci aki hevesen lakik de gyerekkoromba ezt így hallottam(kezeit széttáró)
plusz érdemes lehetne tudni mennyire ner közeli cég mert ezek a legtöbb esetben előnnyel indulnak
ráadásul van egy csomó üzem ahol bértöltéseket csinálnak más cégeknek is ők is kicsivel jobb helyzetben vannak mert ismét nő a volumen
amúgy amelyik cégnek volt egy kis pénz a zsebben és sikerült valami jobb támogatást megnyerni még a 20 forintos áram mellett telepített jó sok napelemet(ami akkoriban nagyjából még gazdaságtalan volt, de ők már tudtak valamit amit mások nem......)
felénk is van pár boros cég aki ezt meglépte
Inikém minden a volumenen múlik. Kis darabszámnál sok rakódik egy termékre százezres-milliós tételeknél meg nem, mert a fogyasztás nem feltétlen egyenesen arányos a legyártott darabbal. 22-óta legfeljebb 20%-változás lett de idén már a 2024 es árak maradtak.(kezeit széttáró)
vagy már 2022-ben valami őrült nagy haszonnal dolgozott
műanyagosoknál van egy rakat kompresszor 50-70kw egyesével, amivel melegítik a cuccot az a gép is 30-50kwh
plusz még szopatják is őker az Rpet alapayaggal ami +10% árban van a natúrral
aztán gyorsan összejön a flakon duplázás pár év alatt
neked meg volt havi 30 ezer villanyszámlád ami 70 lett 1,5-2,5 millás bevétel mellett, ami azért elenyésző