Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nagyon nagy segitség, sokkal lazábban lehet haladni, előzni, csapatni is..... feltéve, nem te vagy az első 🤣
Mondjuk én utálok elől menni, pont ezért, második vagy harmadik a jo, ha többen mennek előtted az már tud zavaros lenni.
Azt én is javallom.
Baszki nem találom a szállásunkat a stelviora menet. Lehet valahol innsbruck környéke, de lehet odäbb..
Mindenesetre valamivel több mint két óra volt az ut oda.
Az 5-6 óra nem probléma. Igaz, tankolás meg nézelődés meg kaja, úgy pont egy egész nap. Igaz, én motoron soha nem eszek sokat, még este sem, ergo nekem az nem lesz sok idő, kérdés, hogy a többiek hogy gondolják.
Saláták meg víz, esetleg este valami leves-féle.
Mindenkinek mondom,a timmelsjoch nagyon jo.Ha lehet ne hagyd ki.
Segitseg lehet egy comm összekapcsolva az előtted haladoval.E leadja hogy jön e egy markolo vagy nem.
Nem egy nagy dolog de egyszer érdemes.
Na az,nincs tempo csak gyorsulas,lassulas,a hegyen meg negativ-pozitiv szintemelkedes durvan.Ez nekem mint a cukorka.😃
Azt a Maltatal pocsolyát is megnézzük talán.
Hat,a motoros tura macera es kompromisszum.En siman kikötöm a kabauot,sisakot egy kabelzarral a motorhoz,farmer meg csizma nem zavar a mozgasban.
Hát, majd a sorban nem az első leszek, megpróbálok az utolsó lenni. Azzal soha nem volt problém, csak ha nem tudod a szállás címét, és minden piroson át kell menned, hogy nehogy lemaradj, illetve a leállósávon kicsit visszafelé kell motorozni.
Kétszer.
Bocs, igazad van. Kevertem egy másik uttal. Néznem kéne a térképet
Ghymkana.....
Willachtol?Ejjnye,kurvanessze van,5-6 óra.
Vagy felmegy gerlos-innsbruck fele naudersig,mondjuk a glocneren vagy a matrei osttirolon vagy le sillian-bresannon-bolzano-merano majd ugy prato felöl.Ez minimum 3 nagyobb varos,aglomeracio kibaszott nagy forgalom,turistak araszolad.
Tavaly csinaltam vegig osziékkal.Es esett is.
Azt sohasem szerettem, ha nem azzal vagy nem úgy motorozok, ha a feltételek nem az ideálisak. Tudok - szerintem - máshogy is, csak akkor az elvesz az élményből. vagyis dobozos motorral "problémás" helyen, vagy ahol lehetne nézelődni, nem szeretek, mint ahogy motorral nem is megyek olyan helyre, ahol utána gyalogolni kell, mondjuk egy kilátóba, mert protektoros faszomok, csizma, sisak, etc. Ezért ha én motorral megyek, akkor motorozok és nem szervezem meg, hogy az útba eső kastélyokat megtekintsem. Tavaly Déván átöltöztem, de Vajdahunyad már problémás volt, mert ott nem volt szállás, csak menetből voltam ott.
Voltam pár éve Triesztben, akkor megálltunk fürödni, hát... amíg a vízben voltam az jó volt, csak előtte meg utána nem.
(Ott majdnem elsírtam magam.)
Igen, az de hozhat az élet olyat. Elég egy későn észrevett szembejövő vagy az emlitett idióta bringás. Nekem is volt már ivmódositás ott. Meg vettem vállra szembejövő bringást a másik oldalon mert mindketten a temponkbol kifolyólag ragaszkodtunk az ideális ivhez.
Minél messzebbre nézz. Ezt kilróbálhatod valaki segitővel. Ha közelre nézve nézed mit mutogat vagy ugrál a távolabbi dolgok mimtha nem is lennének, vagy legalábbis nagyon sokadlagos információ, mert az előtted történőre koncentrálsz. Ha viszont tul nézel rajta a perifériális látáson keresztül az agyad majdnem minden informáciot feldolgoz a közeli képekről is. Hasznos a távolra nézés és a tekintet folyamatos vándoroltatása a két tükröt is beleértve
Az a baj, ha jo idő van kurva sok motoros meg még több bringás lesz fent, plusz a bolyongó autós turisták. Volt hogy araszoltunk mert lehetetlen volt előzni százmétereken keresztül.
Köszönöm, fura lehet, de én - bármilyen tanácsot megfogadok.
Tavalyelőtt lefelé mentem itt, de a 4 napos úton rájöttem, hogy jobbos kanyar előtt mindig balra húzódva kissé amíg lehet, kitekertem a nyakam, hogy lássam, jön-e valami. Azt már tudom cirka 40 év motorozás után, nem kell mindig a kereket néznem, hogy hol megy, lehet meg kell is tekingetni széjjelfelé.
Az hulye aki ott szuken akarja venni.Nem,ki kell szélesiteni balra,es nagy gáz.Ennek feltétele hogy figyelni kell ki jön lefele,nem mindegy hogy a helyi busz vagy egy vespas jön.
Ha senki siman előzni kell kanyarban a totyogókat,kijaranál meg trepni.
Jó jaték és nincs tempo,de elvezetes mint a japo szlalomversen,tudja fene mi a neve.
Az jo választás. Villachtol nincs tul messze.
Ausztria, Villach fölött lesz az első szállás. A második a Stelvio fölötti valamelyik faluban.
Az felhajlik, de a kuplungkar törik 😀
Plusz lehet fényeztetni a dobozt🙂
Az jo legalabb nem törik a labtarto ha azon fekszik a motor.😃
Egyébként csak egy jó tanács a lépcsőházra, ha akarod megfogadod ha akarod leszarod. Felfelé mentek ugyis rajta. Sajátossága, hogy nem ivek vannak aszfaltozva hanem egyenesek amelyek visszafordulnak. Magyarán a belső iven szó szerint van egy lépcső. Ha ott kell menned bármiért is, ne akarj megállni, nagyon lassan menni, lábat letenni mert hátsó doboz ha van ha nincs eldőlsz. De ebben Zoli majd megerösit. Aztán még joval a kanyar előtt nézz fel, ha jön autó lakóautó engedd el, még az egyenesben állj meg az ut széléhez közel. Lefelé kevés motoros fog jönni, de felfelé akár kanyarban is megelőz némelyik helyi ügyes. A bringásokat meg időben csapd tarkon, mert ők is az ideális iven akarnak menni és lehetetlen eltántoritani őket ettől. Gyök kettővel is....
Ez is igaz, de rajzold meg az eredőket egy meredeken felfelé haladó jármű, egy motor esetében, és máris kézzelfoghatóan, vagyis csak látszódik, hogy a az általában súly miért rosszabb, ha magasan van, mintha ugyanaz a súly lejjebb.