Szállásunk 16/fő/éj volt Arabbában, minőségi apartmanban, a városka közepén a pizzériában 10-12 eurós pizzákat ettünk.
Úgy látszik, neked nagyon magasak az igényeid hozzánk képest 😁
És a lényeg:
SZERINTEM az ikonikus helyek megérnek egy alkalmat, DE a hegyi településeket összekötő utak szerintem sokkal élvezetesebbek. Stelvio? Persze, balra-jobbra-balra-jobbra-balra... Tavalyelőtt, a Mortirolo Pass sokkal élvezetesebb, de az SP638-as is kiváló.
Ha valaki élvezetes helyen akar gurulni, szerintem inkább ilyenben gondolkodjon, ha fontos neki, hogy az ikonikus helyekre menjen mintsem a látványra, akkor meg a Stelvio-ra. De ez csak az én véleményem.
Amúgy a helyszínek, ahol jártam a Maltatal gát, a Nockalstrasse (ez belépődíjas, de a Maltatal is), a Stelvio, és Arraba környéki sok-sok szerpentin, illetve Arrabából Tolmezzó irányába a szerpentinek (hazafelé)...
Szinte 1900 km, de egy nappal kevesebb. Eső, reggeli havas eső, jó meleg, olasz pizza, minden is volt.
Szállás megdrágult* jó csajok.
* egy éjszaka vacsival, esetleg reggelivel, 35-45 ezer kétágyas szobákban, szállodában. Pizza 17-20 euro. Benzin nem autópályán 1,6-1,85 euro.
Hiba: idényben, az idény utolsó hétvégéjén, amikor minden buzi készült hazafalé, minden hol tömeg. Ezentúl csak szeptember 1-ét követően megyek, ha megyek. 40 km-es dugó az olasz-osztrák határon, én geci módon mert lemaradtam, a valahová siető mentő mögé beállva a sorok között oldottam meg, lesz, ami lesz.
Úgy látszik, neked nagyon magasak az igényeid hozzánk képest 😁