Én július végén a második napon a horvátoknál, este hazafelé vettünk a boltban egy üveg (1L) Pelinkovacot (mindig szoktunk ha ott vagyunk) és a boltból hazafelé (kb. 600m) elhagytam a pénztárcám. (benne kb.65 euró+a bankkártyám, na meg a szinte új bőr pénztárcám) Hát ilyen drágán még sosem vettünk keserűlikőrt..de ennek jóval keserűbb volt az íze a megszokottnál. (ott qrtam el, hogy nem vittem az övtáskám -pedig az tartozék mindig- hanem csak zsebre tettem a pénztárcát meg a telót "mert úgyis csak sétálni megyünk")😾
Én is a megszokottakat eszem, egyszer olvastam, hogy az ember szervezete a kb. 500 km-es körben található élelmiszerekben lévő mikroorganizmusokat még tolerálja, utána már problémák lehetnek. Nyilván ez nem méterre és mindenkinél pont ennyi, de elgondolkodtató.
...meg rongálják az idegeimet.
Amúgy most már van tapasztalatom egy egészen kicsi, az olaszokról és az étkezési szokásaikról, ha szállodában rendelsz vacsit, szerintem nem érdemes sokra számítani, nehéz kajákra meg pláne ne, legalábbis északon ne. Ha szeretsz este sokat, el kell menni külön étterembe.
Amikor Rómában voltam pár (na jó, vagy tíz) éve, akkor 12 euróért két óra amennyi beléd fér. Mondtam is a többieknek, most ha megdöglök is, de romba döntöm a kajáldát. Hát nem, mert a buziknál mindenféle fonnyasztott meg párolt zöldség volt, egyetlen egyféle sült húskockák voltak, mintha brassóit akartak volna csinálni, meg sütik, úgyhogy ha nem is maradtam éhen, de a fülemen nem potyogtak ki a rántott hús darabkái.
Ó mi szoktuk élvezni az evést... aperitív martini rosso, utána pizza, mellé sör, végén palacsinta, meg a végén a ház ajándéka, valami szőlőpálesz-szerű 😁 de volt amikor csak sült tarja otthon, mert fullos konyhánk volt.
A jó kajálás a kaland része... 😁
De-de, előtte négy másik valami. Nekem a mennyiségük - de ez csak rám igaz - sok volt kicsit, de egyenként nem túl nagy adagok. Tavaly Trento-ban a Hotel Norge-ban a rizotto meg egyenesen botrányos volt.
A képen látható rizottóért asszem 15 eurót fizettem, majdnem kértem a panaszkönyvet. A szerencse, hogy a mellette látható zöldséges tál a szabadon választható-merhető kis asztalról származik, az benne volt az árban.
Igen, itt egy hajszállal olcsóbbnak tűnik. Amúgy én szerencsére utazások alkalmával nem eszek sokat, mert hát így esténként mégsem ihatok kefírt, hanem megyek a társasággal, de itt most egy vacsoráért itt hagytunk (én csak a pizza meg a "mineral water with no gas") 100 ezer forintot, 256 eurót. És az egyik srác a zsebéből is kirántott egy ötvenest az utcán valahol, az volt a legdrágább, mert azért semmit sem adtak.
De nem úr, aki nem pazar'.
Igaz, én máshol sem eszek sokat, saláták meg hasábburgonya, de az egyik helyen nem vágták, és fűszerezett sültkrumplit adtak, ami amúgy meglepően jó volt.
Stelvióban meg ötfogásos vacsi volt, azt azért a látván miatt lenyomtam, igaz, a fagyi+bundás almát zellerlevéllel díszítették, de hát... zellerleveles fagyit még nem ettem, meg mi baj lehet belőle, ezért azt is elfogyasztottam.
Altalaban a hosdzsbb turak vasarnap este ernek veget.
Igy pl 3 nap horvat tuti ebbe a posvanyban er veget,siofok magassagatol masszivan az araszolo soorok kozt megyek,eleg idegfeszito 80-100 al az 50-70 el menő autok figyelese ki mikor probal valtani index nelkul.Kornye,bicske körül szokott elegem lenni.
Én meg elkövettem azt az apró hibát, hogy délben indultam a balatontól pestre 😬 pálya beállva, hetes út beállva, délre kerültem Enyingen át, és így viszonylag zökkenőmentesen felértem.
De mi szállodában voltunk, mert hatan voltunk, és egy lány, akinek az elhelyezése más kell, hogy legyen. És reggelivel.
Hotel Portavescovo
Kíváncsiságból:
booking szerint 2 személy aug 26-28 egy éj, 77150,- forint, most nézem.
Itt ezért egy föld alatti teremgarázsban álltak a motorok, a reggeli meg kifejezetten bőséges.
Jobb a béke.
Amúgy most már van tapasztalatom egy egészen kicsi, az olaszokról és az étkezési szokásaikról, ha szállodában rendelsz vacsit, szerintem nem érdemes sokra számítani, nehéz kajákra meg pláne ne, legalábbis északon ne. Ha szeretsz este sokat, el kell menni külön étterembe.
Amikor Rómában voltam pár (na jó, vagy tíz) éve, akkor 12 euróért két óra amennyi beléd fér. Mondtam is a többieknek, most ha megdöglök is, de romba döntöm a kajáldát. Hát nem, mert a buziknál mindenféle fonnyasztott meg párolt zöldség volt, egyetlen egyféle sült húskockák voltak, mintha brassóit akartak volna csinálni, meg sütik, úgyhogy ha nem is maradtam éhen, de a fülemen nem potyogtak ki a rántott hús darabkái.
A jó kajálás a kaland része... 😁
A képen látható rizottóért asszem 15 eurót fizettem, majdnem kértem a panaszkönyvet. A szerencse, hogy a mellette látható zöldséges tál a szabadon választható-merhető kis asztalról származik, az benne volt az árban.
:-D
De nem úr, aki nem pazar'.
Igaz, én máshol sem eszek sokat, saláták meg hasábburgonya, de az egyik helyen nem vágták, és fűszerezett sültkrumplit adtak, ami amúgy meglepően jó volt.
Stelvióban meg ötfogásos vacsi volt, azt azért a látván miatt lenyomtam, igaz, a fagyi+bundás almát zellerlevéllel díszítették, de hát... zellerleveles fagyit még nem ettem, meg mi baj lehet belőle, ezért azt is elfogyasztottam.
https://maps.app.goo.gl/Ceqgbc...
Kifogástalan volt, és szállásunktól pár száz méter
Igy pl 3 nap horvat tuti ebbe a posvanyban er veget,siofok magassagatol masszivan az araszolo soorok kozt megyek,eleg idegfeszito 80-100 al az 50-70 el menő autok figyelese ki mikor probal valtani index nelkul.Kornye,bicske körül szokott elegem lenni.
Így talán jó.
Itt megnézhető a menü, látszódnak az árak is.. Az én pizzám asszem 17 vagy 18 euro volt.
Panoramarestaurant Kaiser Franz-Josefs-Höhe und Kaiser Franz-Josef-Haus
Ez most 57e.
Tévedtem 😁
Hotel Portavescovo
Kíváncsiságból:
booking szerint 2 személy aug 26-28 egy éj, 77150,- forint, most nézem.
Itt ezért egy föld alatti teremgarázsban álltak a motorok, a reggeli meg kifejezetten bőséges.